А за воден исцедок имав и јас но тоа е бидејќи користам вагиналетки на прогестерон навечер по 200 мг и наутро забележувам исцедок..и во твоите недели ми се има десено да подмочнувам по малку што читам го има и кај други трудници ... Исцедокот го создава самата матка бидејќи се штити од инфекции и бактерии и мислам дека не е страшно само редовно мени долен веш и тоа е тоа..иначе јас користам и редовно секојдневна влошка но таа и не е препорачана но ете мене не ми прави проблем барем до сега
@Andrejaaaaaa абе женче чекам абер од тебе нели 1 јули ти беше термин ? Не му се излегува на бебуш? Јас утре одам на ехо и цтг, се надевам да ме задржат многу сакам веќе да се породам, а термин за една недела.... Страв ме обвзема, некои мисли како ќе биде, знам дека до недела сигурно ке си се гушкаме со бебуш, баткото ептен е возбуден ми вели " мама кога ќе дојде веќе бебето " сакал докторот да ме боцне и да го извади братчето.... На секоја болка си помислувам ајде дошло време, сите ме чекаат, сите што ги знам и беа бремени заедно со мене се породија...Јас некако од мисли и од дома не ми се излегува а напротив кога ке си излезнам до мајка ми или свекрва ми поубаво ми е кога ќе се раздвижам. Денес дали дека недела ме фати мерак за чистење по дома, ама кога ќе завршам незнам, поработам па седнам... Ајде јас тебе те чекам пред мене да се породиш па јас да сум следна...
Друшки, дали е ок во бременост урда да се јаде? Знам дека младо сирење не се препорачува а за урда немам појма во што спаѓа?
Да, 1ви јули и јас планирав веќе породена да сум ама не му се искача на бебуш ... А контракции такви стврднувања нон стоп си имам, некогаш со болки некогаш без...и јас само гледам на саат и чекам за 5 мин друга ама ништо... Сеа у петокот на контрола ништо, наодот исти од предходниот пат... Изгледа ќе си тераме до термин ама и тоа не е далеку само жештинава не се поднесува... Со лесно само ајде кај и да е ќе биде и кај мене и кај тебе
Не препорачуваат помеки сирења и сирови . Меѓутоа јас ги јадам приготвени. Пропржена или урда со пиперки итн...
Mene me vratija na rabota da odam a sepak rabotam vo drzhavna institucija ... I vo sredata mi se javija da mi kazhat da ne odam dodeka trae toplotniot bran.
Зошто ве враќаат? Има некоја времена одлука или ја укинаа? Одлуката од Влада беше ослободување додека има прогласена пандемија од СЗО. Не е дека заврши пандемијата?! Превоз, носење маска кога и онака не можеш многу да дишиш, не многу совесните колеги што не носат маска низ канцеларии.. Јас за 15 дена двапати се разболев кога се вратив во гужва. Не ми се ризикува, посебно не во рана бременост
Значи утре ја ситнам 42 недела и стварно веќееее ќе пукнам едвај чекам да си го видам бебуш... дај кажете делува ли чај од малина, цимет нешто? Хаха Пробав со секс, ама не иде хаха
Mene mi rekoa deka im stignalo izvestuvanje za da se vratat na rabotata trudnicite i jas go vidov toa no zoso kako ne znam ... Ja sum 35 nedela sea i da me viknat ne odam dosta e ..
Пораснато бебенце А некои симптоми, нешто имаш? Најсрциња ми се овие што не им се излегува,такви мирни буцковци
Ништооооо немам. Нит стврднувања, нит контракции, нит болки... Цтг ми е мирно баш буцко, си јаде, си уживка
Бев мила.. За сега е во ред цервикс 36мм дали не ми го измери како што треба не знам.. Затворено грлото. Стврднувања многу често, ги запишувам веќе некогаш влегуваат во патерн на по 10 минути ама тоа само некни се случи од тогаш се нема повторено.. Гледам да пијам вода повеќе. Не знам стварно дали треба да седам дома или да барам чаре ама Битола нема каде не сум била веќе.. Ми преостанува да лежам и да се молам за бар 28ма.. Со бебе, плацента се е во ред, уреаплазмата сум ја исчистила конечно и тоа е кај мене.. За жал не сум ич смирена и депресијата што ја имав под контрола почнува да си зема замав баш сериозен ама тоа друга тема.. Фала ти што ме помисли
Добро е, значи да не се мислиш за цервиксот. А стравовите мислам дека ги имаме сите, незнам... Нека не чува Господ сите и да стигнеме барем до 36 г.н