Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    4.484
    Oslobodi se I misli pozitivno, jas od bolki I strav da ne se porodam pred vreme, i malo krvarenje vo 34ta, stignav 40ta I se uste ne sum porodena, gospod si dava sila za se, a nie bremenosta I majcinstvoto gi dozivuvame razlicno, uzivaj vo bremenosta nemoj kako mene da si naprajs panicni napadi I negativni misli I mesto da uzivas, za bez potreba da si prajs stresoj I stravovi.. I ako doktorite velat deka e OK, znaci e ok... I odi kaj eden doktor vo koj imas doverba I mislis deka e najstrucen za tebe I tvojata bremenost. So lesno

На Marijana88, Naatashka123, kostovaivana и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Daci123

Daci123 Нов член

Се зачлени на:
    27 јуни 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Mi treba mislenje ginekologov mi vika postoi sreden rizik za daunov sindrom i mora da se dade krv da se isprati vo stranstvo pa da vidam vashe mislenje dali e tolku seriozno

Прикачени фајлови:

3. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    4.484
    dali napravi skrining? Sto ti kaza togas doktorot..?

4. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.680
    Ова приска ли е

5. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    546
    Мислам ова е на гак направено.
    Не де паничи, нека прегледа плус некој др. или повторете на приватно, а тоа да се испрати крв во странство за да испитуват ок ама мислам скапа постапка дека е сепак испрашувај.
    Со лесно Мајка убава не де секирај среден ризик кажале а не дека сигурно
    И во зависност колку години имаш затоа може и така кажале

6. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Да Ве прашам тие што сте/сте биле со скратен цервикс или што сте добиле совет за мирување/лежење со перница под газ како се позициониравте. Нели треба да се лежи на лева страна што повеќе па како тогаш да се лежи со перница под газ? Се става под колкот? Или сепак лежите на грб некое време? Мене телефонски ми кажа др да лежам со перница под карлица ама не ми објасни како а јас во збунката заборавив да прашам.
    @Alishan30 @Sofi.ja ?

7. Marijana88

Marijana88 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    259
    Denes ponedelnicki obavezno sum kaj ginekologot..no fala na boga podobro sum

8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.389
    Допаѓања:
    18.628
    Јас некогаш ставав под задник но тогаш бев на грб легната.
    Мене никој не ми кажа за позиција на лежење како треба.
    Битно лежи,со или без перница.
    Ако си во можност купи си и појас за трудници ,јас го користев кога се движев низ дома и некогаш кога одев на контрола.
    Која недела си?

На teddy85 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Gocim

Gocim Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    628
    Димчев им има кажано на негови блиски пријатели дека Даунов Синдром може да се забележи со ехо на првиот скрининг (од сигурни извори). Секако никогаш дијагнозата не е 100% сигурна. Но ако има некој проблем, би требало да се забележи и да ви се каже на ехо. Инаку тестот и мене ми го предложија заради годините..

10. S.J.Parker

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    19 недела сум. Не ми е мерен цервиксот, но поради крварење (на бришење) лежам. Набрзо почнав да осеќам и притисок доле ако се движам, и го осеќам бебето како мрда многу доле. Покриена сум со терапија па за десетина дена сум контрола, ваљда тогаш и ќе ми измерат цервикс.
    Инаку кога бев на лекар ме прегледа со рака и за цервиксот пишуваше PVU- формирано OUE -вложиво за врв од прст. За крварењето пишува минимално оскудно крварење ex uteri. Ако некоја знае што значи нека пише.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Уште имаш крварење?
    Одмарај дур се крене малце плодот нагоре.
    И следен пат не давај со рака да те чепкаат додека крвариш.
    Јас затоа кога имав такво крварење не ни отидов на дежурен, земав терапија и во кревет.

На Marijana88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. S.J.Parker

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Немам @monik55 . Крварењето беше само дента кога бев на лекар (на бришење крв кафеафкасто розеникава лигава) и утредента само еднаш кога се напнував за голема нужда исто само на бришење (кафеафкаста лигава). Докторот ми кажа дека не станува збор за ново крварење туку дека сум се чистела од претходното.

Одмарам, станувам само за најосновните потреби. Затоа и прашувам како да се поткрене плодот, дали на грб да лежам со перница под мене?
    Имам и една друга идеја, дали може цел душек да го поткренам да биде повисок кај нозете? Исто како што им правиме на малите ако им се слева од носето шлајм па нели го поткреваме душечето да би биле малку подигнати со главчето и градниот кош, вака само обратно за нозете и карлицата да се на повисоко? ( Слободно време иам сега во кревет па секакви идеи ми доаѓаат) :wasntme:

На ivani30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nadezna123*

Nadezna123* Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2019
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    96
    Девојки дали сте имале тапи болки во лев јајник во прво тромесечие?

14. bebe2020

bebe2020 Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    18
    И јас имав ваков резултат 1:50. Скринингот беше во ред, бев кај два доктори, но сепак и двата ми препорачаа да направам пренатален тест или амнио. Тестот е од прилика 600 евра, го направив и се испадна во најдобар ред. Приската не е дијагноза, само некоја веројатност. Доколку си во можност финансиски направи пренатален тест.

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    Ставав перница под газ, но и на грб си лежев.
    Станував само за во вц. Лежев нонстоп, и во кревет јадев. Тие 3 недели дур влезам во безбедна зона, грб ме болеше од лежење.
    Со лесно да ти е:hug:

На S.J.Parker му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.389
    Допаѓања:
    18.628
    Вложливо за врв од прст мислам значи малку внатрешно отворено или фанелинг. Тоа се средува со строго лежење и терапија. Се надевам примаш прогестерон,утрогестан и магнезиум. Јас од 20та недела легнав во кревет со скратен цервикс.

17. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Kollu vi bese vo 20 nedela? Mene mi e 30mm i bas me fati panika pa sega em nekako sakam da zalegnam em mi vika maz mi do 25mm e dozvoleno i nema potreba uste sega da si oravam dopolnitelna bolka so grbot, polovinata itn. Sledna kontrola sum na 13.07 togas ke bidam 23 nedela i pak ke izmeram pa ako e skraten uste poveke da legnam a do togas da mozam po malku da si se dvizam.

18. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки јас сум 34 +1 на прегледот денес ми мереа цервикс и е 27mm а пред две недели беше 35mm, ми рекоа да одмарам да стигнеме бар до 36 недела(waiting), ја и досега одмарав цело време речиси ништо неправев само што не лежев со перница под газ, вие вака што сте некоја слично ко мене буквално лежите цело време само до веце или си правите доручек кафе, функционирате некако ,ја незнам како да се понашам навистина :sweat: а мм до 5 часот е на раб, неамм никој друг сама на себе.

19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    Наутро се ќе ти остави до тебе на маса и нема станување, само до вц. Јас така правев.
    Строго мирување.
    Лежев до 35 недела и зреење примав во 28ма недела.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    34 недела си немаш што да креваш паника, лежи колку можеш ама веќе во скоро безбедна зона си.

На Marijana88 и Slonce91 им се допаѓа ова.