Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    PVU e portio vaginalis uteri, OUE e ostium uteri externum, ex uteri e од матката. Според ова се си имала минимално крварење при преглед, отворена си помалку од 1 цм, тоа е вложл иво за врв од прст. Никаде не пишува дека имаш фанелинг, па не можам да тврдам.
    Најискрено, со овие работи не се игра. Кога се лежи, за скратен цервикс, буквално се лежи. Нема заебанции од типот нека падне под 22, па ќе легнам.
    Но, секој за себе. Ви посакувам среќа.

На Marijana88, Sofi.ja, S.J.Parker и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.469
    Допаѓања:
    17.261
    Јас и ти ептен значи во иста ситуација, и јас сум сама со маж ми во странство, тој на работа до 16 и 30 додека испазарува и се врати вечност ми е, друг никој немам што може да ми помогне.Јас се трудам да јадам нешто готово насабајле како кисело млеко со леб, нешто шо не се спрема, за ручек маж ми прави и знае да направи повеќе и повеќе пати да се јади од тоа, исто така дома често има некои кифли и такви купечки работи, домашни обврски тој завршува. Кафе пијам едно на сабајле ама машинско, не турско да го чекам да се надигне.Инаку одтанатиот дел од денот лежење и тоа јас повеќе на страна лежам. Мене во 30 недела 23 мм ми го мереа, со терапија (утрогестан) и лежање ми се качи на 30 , сега ми е повторно 25мм (33недела) затоа што малку се бев опуштила јас, ама мене докторката така ме советуваше, така да со дисциплина ќе издржиш уште 3-4 недели, не се секирај нормално е после 35 недела да почни да се крати цервиксот, а ти веќе си влезена во 35недела. Само позитивна мисла :)

На Marijana88 и Slonce91 им се допаѓа ова.
  3. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Денес бев на преглед и цтг.
    Преку нокта болки ама не во интервали и редовни па издржав до сабајлето.Ме прегледа докторот вагинално,сум почнала да се отварам ама малку сега за сега 1 цм...ме врати дома рече во среда да се вратам, меѓутоа кога се јавив на Елма што ме води од 9месец, рече дојди утре од сабајле...Рече ако си малку отворена да те породиме во Вторник, најверојатно со провокација што умирам од страв од неа :(
    Сега за сега останав во Скопје утре сабајле да одам на преглед, можно е да ме задржат или пак ќе ме вратат со тоа што сум отворена 1цм и имам болки...

На ivance.., kostovaivana и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  4. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Мила и јас пред 2 недели бев 1 см и грло меко, ништо не е 1см, после една недела преглед исто беше, 1см не мрднато. Сега нареден ќе видиме дали има напредок, ако има пресреќна ќе сум.
    А какви болки имаш? Ти се интензивира болката повеќе и повеќе или не? И јас имам болки, ама исти менструални и не на интервали...

На H&J и Lili90 им се допаѓа ова.
  5. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Pa nekogas se na 15min, nekogas na 10 nikako ne se redovni, nekogas se samo menstrualni, nekogas se so steganja na stomakot, i bolki vo polovina.Doktorot vide na ctg deka pokazuva ama vo 20min dvapati prvata kontrakcija podolga...
    Utre ke videme sto ke mi kaze Elma, ona ke me pregleda bidejki ke me poraga, mozno e i da me vrati ako ne sum pocnala povekje da se otvaram.
    Ama znam deka moze da me zadrzi i da kaze so provokacija da me poragaat, toa mi go predlozija i koa otidov prv pat.
    A bebus miren si e super mu e...
    Krivo mi e za since doma go ostaviv so svekrva mi,dusicka vekje se razbira, mu kazav deka ke odime da go videme bratceto se izraduva...ajde mozebi pa ke me zadrzat vo tekot na nokta ako se dootvoram...edvaj cekam...ako sega osekam vaka bolni kontrakcii neredovni kako ke bide pak pred poragaj tie :(:(:( epten mi e strav.

6. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    И кај мене на цтг покажуваше контракции. Незнсм што да мислам. Ајде дај Боже отварај се па утре нека те задржат. По мое мислење на 1 прст нема да те задржат, над 3,4 веќе можно е...
    Не се плаши и со лесно. Знам дека е квази муабет, и мене не ми е сеедно, ама да се фокусираме на тоа што следи после :inlove:

На TarantulaA и H&J им се допаѓа ова.
  7. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Фала ви девојки @monik55 , @Dancewere , @Alishan30, со одмор и позитивна мисла ќе се издржи барем уште две недели па послее како така, не се плашам(fingers)

На Marijana88 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  8. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.585
    Допаѓања:
    1.443
    Мајки 33+2 недела сум, приметувам некако отечени стапала .. Да не има некоја вакво искуство и што помага најмногу во тој случај? :hug:

На Kristina1172 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.587
    Допаѓања:
    29.055
    Најнормално е ... Имам и јас еве 36+6.. Помалку работа на нога, повеќе лежење, нозе во вис ко што би се рекло :D:D Течности повеќе, помалку солена храна.. Тоа е тоа :) Отоци се нормална работа во бременост, кога ќе си се олесниме и нив ќе ги снема :):)

На Marijana88, mjay.yyy и Autumn Love им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Отечени стапала, отечени раце, отечена уста.
    Сее тоа нормално плус на 40 степени.

На Marijana88 и marta993 им се допаѓа ова.
  11. Umm affan

Umm affan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    206
    Ajde so lesno pa.posle da ni kazes kako pomina kaj elmaa zasto i jas kese poragam.kaj nejzee

На H&J му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    2.869
    Jas i ti sme moze i ist den koga gi ochekuvame nashite bebushi da ni dojdat.
    Odmaraj celo vreme ama bukvalno.Mojata maka moze ja znaesh.Cervixot mi e 25mm so serklaz sum i lezam eve 5meseci so stanuvanje zamo za wc,tush i kontroli.Nishto drugo toa e se.Koga ostanuvam sama mi stavaat vo posluzavnik doruchek,kafe...jas samo si go zemam i jadam lezechki svrtena na strana.Inaku lezam so pernica pod zadnik postojano ne ja trgam.
    Ne se plashi ushte malce ostana,no primaj terapija i lezi ostavi drugo se na drugite.
    Ova se najdobronamerni soveti od mene.Se nadevam ke pomognam na nekoj nachin.

На flower30, Marijana88, S.o.F.i и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Фала ти мила да исти датуми сме, алал да тие како издржуваш искрено :hug: да ќе одмарам максимално, инаку за плашење така така сум, и мојата бременост не беше баш сјајна, прво лакуни уште во 14 недела и тоа големи па ми зголемија клексани два пати на ден, па стврднување и болки уште многу рано ми се појавија , постелката исто уште во 20 недела ми рекоа дека е втор степен, совети за одмор и ја и одмарав едно јадење што си правев и кафе ама ете пак се скратува , готово веќе си спремив серии за гледање и само лежење, па не не дели многу време до наште бебчиња (fingers)ќе се издржи:muscle:

На Marijana88, S.o.F.i и lia22 им се допаѓа ова.
  14. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    2.869
    Izbrkaj gi loshite misli od glava denes,od utre sabajlecki pushtaj seriite,lezenje i se ke bide dobro❤

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    @Slonce91 Намести се вака и уживај,секако си при крај :D
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image-1530459982.jpeg

На ivance.., nevermet18, Slonce91 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. saki13

saki13 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    976
    Мами кажете ми клексани до кога ви дадоа да примате до крај до пораѓај?? Мене ми ги прекинаа 1 нед и сега пак ми ги продолжуваат и ми вика да ги примам до 1 нед пред пораѓај. Како да ќе знам точно кога ќе се породАм.:( може да има проблем ако се примаат клексани до пораѓај?

Последна измена: 28 јуни 2021
  17. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.019
    Мајки од кога почнавте да ги осеќате вашите бебиња да мрдкаат?
    Знам дека е индивидуално и различно кај секој, ете нестрплива сум.
    17+3 сум и сум со вишок килограми, уште и неприметувам да имам трудничко меше убаво заоблено.:(
    Повеќе е салесто,меко и како поделено кај папакот:wasntme:

Пред некој ден лежев на грб и под папакот од десна страна осетив како нерв да ми игра неколку пати така на исто место.
    Помислив да не е бебче,ама сигурно е нерв по мое.
    После 2 дена послабо пак така осетив ама на исто место.
    Па сигурно е нерв и психата повеќе влијае, бидејќи едвај сакам да го осетам:inlove:

18. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Зависи на која страна ти е постелката, предна или задна... индивидуално е... физиолошки од 16-24, јас моето во 18+5-6 беше... како рипче да ти пливка внатре, пренежно, меко, еве сега се стопив :inlove:... а сега, 36+1, ме нокаутира со нозете, мислев ми пукна "жучот" :D

На Naatashka123, ivance.., Marijana88 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Можеби било и бебчето а не нерв, јас тие недели почнав да осеќам 17та 18та како пеперутки и јас сум со вишок кг, а за меше не се секирај ќе почне и тоа да се познаава убаво, кај мене после 20та:sun:

На mjay.yyy и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  20. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    2.869
    Jas go osetiv negde pomegju 19 i 20 nedela,postelkata mi e na zaden zid.Do nekade 20ta sigurno ke go osetish.

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.