Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    И јас сум со вишок кг, некаде околу 19-20г.н го осетив прв пат, нежно скроз.
    Мене до крај не ми се направи онака голем стомак. Претходно ми беше поделен на два дела,после само ми се спој во едно хаха...
    Јас цело време му викав на мм, леле сакам стомак огромен хахаха. Ама кај мене и бебе беше малечко :D

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    И јас сум во истава ситуација, со вишок килограми и одвај чекам бебче да го осетам. Исто и јас како пулсирања чат пат чувствувам, ама мене и башка постелката ми е на преден ѕид па ќе си причекам... :((fingers)

А за стомаче мене ми се наду горе кај желудникот и сите ми викаат имаш веќе трудничко, ама мене вака на огледало кога ќе се видам ми се гледа само како салце доле а горе надуен желудник :rofl::rofl:

3. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.019
    Хаха леле едвај чекам и јас да го осетам тоа преубаво чувство:inlove:
    Незнам ете до сега не ми текнало да го прашам докторот на која страна ми е постелката:^)

@Oneo
    Даа хахха и мојот е таков поделен на 2 дела, едвај чекам да се спои во едно да си личи на трудничко меше.:D

@Speechless
    Го погоди:D после јадење дефинитивно делот кај желудникот ми е поиспакнат8-|
    Баш вчера го гледав и анализирав тоа.
    Хахаха ајде ќе почекаме, сепак со салце сме:D

Фала ви девојки.
    :hug:

На ivance.., Slonce91, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  4. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    И јас сум со вишок килограми и убаво го осетив и знаев дека е бебче негде 19та гн. Постелката ми беше на преден ѕид. После па до последно клиоцаше, ме растури :rofl:

5. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    37+3 сум, активноста на бебето во последните 3,4 дена е речиси без престан, бидејки има читано пред крај се смирувале, ама со нас изгледа нема да биде случај, само ноќно време е мирно, а преку денот нема престанување.Дури ударите веќе се и болни, а осекам и јас како да нема простор веќе внатре.Како е кај вас?

6. Marijana88

Marijana88 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    259
    Иста сам ... :D

7. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Се наместив мила :nod:слично некако само на страна ајде ќе биде :hug: еве кај е 36 нед. :?:

На Oneo му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Herrra

Herrra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    273

И јас сум со бааги килограми вишок и постела на преден ѕид. Мали движења како превртување нежни почнав од 18 недела. Сега сум 23 и често има журка. Мислев дека нема да осеќам многу ради постелата но изгледа зависи и од самото бебе.

На Speechless и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  9. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Јас само да известам. цтг мирно докторот рече си има доволно плодова вода, протоци се си е океј... да не провоцираме, да си чекаме сега за сега :) оххххх ќе си пукнам, какви горештини фатија само Господ напомош :)

На mjay.yyy, KittyCat:), stevemila и 9 други им се допаѓа ова.
  10. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Офффф. Тешко тебе ама ајде мајка ќе издржиш! Јака си ти! Мисли на тоа дека денови те делат од најубавото нешто :inlove:

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Можи да е бебче.
    И јас мислам ококу 17та осетив првпат така како рипче да имам:D
    Мене ми беше на преден ѕид постелката, обично на тие што им е на заден побрзо ги сеќаваат , но јас и не бев баш со вишок кг, и докторката ми рече дека послаба сум била затоа толку рано сум осетила:D

12. Gocim

Gocim Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    628
    Јас да ви кажам девојки искуство со скратен цервикс. Во 10та недела на преглед во МК докторот ми рече цервиксот ти е многу краток. Ова најчесто индицира на спонтан, но исто немора да значи, може и цела бременост да ти остане толку. Значи со овие зборови. Цервикс 20,22мм тогаш. Во 20та недела докторот овде во САД ми рече многу краток цервикс 18мм, и ке мора серклаж. Првиот доктор ми рече да не стојам многу на нозе, да се движам е ок. Вториот ми рече да пешачам да, но не на долги патеки. Јас инаку со серклаж одев во болница 3 пати неделно од почеток, па после и по 4 пати неделно и заради др компликации. Така да скоро цело време се движев. Па и корона си фатив на крај. Серклажот изваден во 37ма. Се породив во 38+4. Само немојте да му давате стрес на телото. Како ве води телото така. Се најубаво девојчиња ❤

На Lolipop796, lia22, Ivana-Iva.94 и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Herrra

Herrra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    273
    Пијам наутро за тироидната жлезда 125 микрограми левотироксин. Утрово дека во полусон мислам дека се напив два пати. Дали мислите дека може да наштети на бебето ? Презагрижена сум

14. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.206
    Допаѓања:
    5.761
    Не се грижи, ништо нема да му биде на бебето, само најди некој начин да бидеш сигурна дека си испила точна доза понатаму. Јас во посебно кутивче пред да легнам си ја ставам потребната доза за следен ден и така сум сигурна дали сум испила или не, или земи кутивче со прегради за секој ден во неделата.

На Kristina1172 и Herrra им се допаѓа ова.
  15. Ugrinoskat

Ugrinoskat Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Dali nekoja moze da mi kaze dali e dobra krvnata slika ? 35+ nedela sum

Прикачени фајлови:

16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.059
    Јас пијам 200 мг.
    И мене ми се случи два пати да се напијам еднаш па кренав паника.
    Докторката рече дека се случува често така дупла доза да се испие, и дека не е толкуууу страшно за бебето. Само да се внимава во иднина ми рече.
    И сега си ставам само 2 таблети под перница и немам гајле дали и колку сум испила:)

На Herrra и Tiny Love им се допаѓа ова.
  17. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.369
    Допаѓања:
    5.243
    И јас сум иста...28ма= 34мм, 31ва=29мм, сега последно мерење 33та= различни мерки ми извади од 26 до 29мм.
    Абе страшно, да не знам сега дали е скратен од претходно или не.

Две недели 80 посто од денот лежев. И пак се скрати.
    Докторката сега последно шо ми мереше вика, нормално е да се крати, за оваа недела е таман 26 мм:?: .

Сега не ми рекоа да лежам, туку само редуцирана активност. Е што е тоа редуцирана активност? |(

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    @Andrejaaaaaa Пак ме вратија денес од преглед.
    Отворена пак само 1 цм, ама докторката сакаше да провоцираме денес и утре, ни грло не било скратено :(:( се претресов кога ми кажа со провокации, ми предложи три работи
    Со провокации денес и утре да останам,
    Да се вратам дома и во петок пак да ме прегледа и
    Ако сакам по моја одлука царски рез да ме прават.
    И реков да одлучи таа како доктор, меѓутоа беше измеѓу да останам и да си одам.И кажав дека со првото бев со провокации 3 дена и се намачив, не сакам пак иститр трауми да ги доживувам, многу ми е страв дали ќе се отворам доволно сама природно без провокација.Сакам природно да си се отворам затоа најмногу прифатив да си одам дома, и да се вратам на преглед во петок, не сакав да останам...ама и во петок ако сум исто толку малку отворена сигурно ќе ме задржи за провокации да ми уклучат...
    Незнам колку ќе издржам психички, се навратив на првото породување, несакам истото да го доживеам :( си дојдов ама во мисли сум 300.
    Терминот ми е 4 јули во недела.
    Се надевам до петок да се доотворам и да ме задржат веќе да биде почнан процесот, бидејќи на толку малку отворена ако провоцираме ке биде мачно и болно како со првото знам...;(

19. Herrra

Herrra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    273
    A зошто провокации кога уште не си дошла ни до терминот. Обично се чека 2 недели после термин.

На IRBBB, Marijana88, Kitten и 2 други им се допаѓа ова.
  20. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Neznam ;( najverojatno deka ziveam podaleko okolu saat ipol i da ne se maltretiram po zeskovo...plus samo 1cm otvorena sum, predlozi taa denes i utre so provokacii da me porodat ama jas nekako ne bev za taa opcija bidejki znam deka i posle termin se poragaat, mozebi ne e doslo vremeto uste.
    So prvoto mi pukna vodenjak doma, i vo bolnica ne se otvarav mi priklucija provokacii se namaciv 3 dena, koga mi tekna deka moze da e isto se rasplacav i i kazav deka ke si odam doma, ke idam vo petok pak ako e pak isto sigurno me me zadrzi so provokcija...
    A imam blagi kontrakcii i na ctg gi pokaza...i neznam sto da mislam si dojdov doma pa ke videme sto ke bide vo narednite denovi.
    Isplasena sum mnogu od tie provokacii, znam deka psihicki ne sum spremna da ostanuvam vo bolnica so provokacii da ragam bidejki ni vodenjak mi e puknat, ni imam jaki bolki za poragaj...
    Ic ne sakam da izbrzuvam ama pak si velam taa e doktor sigurno znae...

На Marijana88 му/ѝ се допаѓа ова.