Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мешковци ве читам редовно ако не ви пишувам ми фалат трудничките муабети со вас,уживајте во бременоста која е еден убав дел во животот секако после следи уште поубав, со спиење или неспиење зависи од бебушко :) со лесно да ви биде на сите тие кои сте при крај и не му ја мислете,како ќе биде што ќе биде битно мора да помине и тој дел,од многу мислење јас си го кренав притисокот до 180 и до пред 2 недели пиев апчиња цел месец немате потреба од лоши мисли и страв само позитивно ќе биде се ви се ближи најубавата средба на цел свеет ... :)

На mariz и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  2. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Ај сега вака, дали имал искуство некој да нема скриен шеќер во 28 недела, а после во 9 месец да е голем плодот и да има скриен шеќер. Мене ме испратија пак да испитувам, дека детево нели по 100ти пат се чудат што е поголемо за 3 недели. И се убедував дека од старт ми е 1 недела плус. Можно е да има погрешно измерено? Инаку се гушам навечер, неможамда спијам од што немам воздух!

3. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    епа идни мамички да ви се придружам и јас, вчера дознав дека сум повторно бремена :l: нека ви е со лесно породувањето на сите трудници и да си го дочекате најубавиот момент да си се гушкате со вашите мали :*

На wtff, Kaetana, zazarsko и 9 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.874
    Допаѓања:
    77.360
    Mene od krajnost vo krajnost mi odi... Deka ova aparatcevo ne mi e sigurno mi merese tetka na mm so aparat so ziva, toj bil najtocen i mi bese 140 so 90, doma koga si dojdov izmeriv i stv visok mi bese 133 so 87,88... A denes merev 114 so 70 i nesto. Za edna nedela odam na lekar i kje zboram so doktorkata, doma mi vikaat ne se sekjiraj ne e strasen toj pritisok, ama sepak mislam za vo bremenost e... Baska srcevo 116,120 so mi cuka celo vreme ne mi e logicno ... Aj pisi i ti sto kje ti kaze doktorot ako odis :)

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Cestitki mamicke :) da si imas ubava i lesna bremenost,uzivaj so mesko :)

На fifi16 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. luciamk

luciamk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    38
    здраво мешиња,читав на нет за породилните болки но сепак ми треба ваше лично искуство,какви се тие ми е страв дали ке ги препознаам(зошто цела бременост ми е проследена со болки) јас сум 35+2 уште не сум ни 9 месец а мешко се спушти многу надолу кога се движам имам голем притисок и болка во препони , мека столица веке 2-3 дена и сабајлево осетив болки во половината што мислите дали е можно да настапи породување порано или сето тоа се само подготовки на матката за големиот момент :):)

7. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    Идни мајки, се' што ве интересира околу бременоста може да прочитате или прашате на ФБ страната Здрава бременост, креирана од Мин за здравство.
    Проверете, може ќе ви помогне :)

8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    moira,moze li link od stranata,ne ja pronajdov

9. luciamk

luciamk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    38
  10. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    276
    јас сум деновиве нешто нервозна незнам од што попладне сум на контрола оѓи мислам дека гинекологот мој ќе си го изеде за цела бременост со му го собирам.....а може и тие сестрите арогантни со му се вработени.(прошлиот пат јас седната до пултот од болница излегов ми вика може да станеш зашо била болна неможела да вика госпогата )....сеа читам во темата за брисееви....он ми ги зема 32 недела скоро пред еден месец убаво го прашав ми се изнасмеа е сеа од кај да знам дали неам од тие бактерии...сеа сум 37

11. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    Поставувајте прашања на ФБ страната, денес после 19 часот ќе ги одговара др. Хаџи Лега

На Domakica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Еве прашање, никој не ми одговори: Ај сега вака, дали имал искуство некој да нема скриен шеќер во 28 недела, а после во 9 месец да е голем плодот и да има скриен шеќер. Мене ме испратија пак да испитувам, дека детево нели по 100ти пат се чудат што е поголемо за 3 недели. И се убедував дека од старт ми е 1 недела плус. Можно е да има погрешно измерено? Инаку се гушам навечер, неможамда спијам од што немам воздух!

13. janickaskopje

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    276
    домакица и моето е понашред 2 недели ама не ме испратиле усвсари кој да ме испрати (башка јас на приватно на своја имицикстивс си идпитувац скриен шекер во адриа лаб )мојон доктор еднаш притисок ме ми измери....ако ти рекле преиспитај пак да си бидеш на сигурно...се надевам не е ништоо страшно а за гушењето ако легнам на грб почнува дс ми снемува воздух а веке и голема сум стани легни потешко дишам...мислам се задишувам

14. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Domakica дали на исто место правиш прегледи или беше да друго место последниот пат? Те прашувам зошто не сите доктори знаат да измерат исто, мене ми се случи кај 2ца различни доктори 2 различни мерки да ми кажат, бидејќи од првата ме извадија од памет, па на крај испадна лошо измерил докротот. Јас би ти рекла да одиш на друго место и да провериш уште еднаш, многу се греши со тие мерки.
    Мене ми кажуваат дека разлика од две недели плус или минус е во ред, а ако е повеќе да се испита, ама кога веќе си испитала скриен шеќер не верувам дека после толку кратко време ти се појавил...
    За дишењето не се грижи, на сите им е така, ако ептен не можеш закашлај се да се помести бебето малце надоле или наведни се убаво и крени ги горе рацете, така се отвараат белите дробови, читав некаде, пробав и помага. Ајде уште малку издржи при крај сме, викаат пред пораѓај се спушта бебето надолу и ќе почуствуваш олеснување во душењето и јадењето.

На Domakica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. janickaskopje

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    276
    за големината може да се згреши зашто он селектира со маусот еден милиметар може многу да смени во големина ама мене и во систина и ремедика (и во чаир во отпусната листа димемзооте понапред )ми рекоа понапред знчи 4 различно доктори...али според мене ако докторот твој смета превентивно направи си уште едно испитување за скриен шекер не е скапо приватмо 400ден е

16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    28.385
    Мешиња најубави еве ја тераме 37-та недела,немам никакви потешкотии последниве неколку дена имам зголемен вагинален исцедок,неколку пати ме имаат фатено како менструални болки ама ништо поминуваат не му се излегува на синко,убаво му е топло во мешето на мама.Утре сме на прво CTG,па да видиме што ќе ни кажат возбудена сум премногу,одвај го чекам утрешниот ден.Иначе да напоменам дека стомакот ич не ми е спуштен надоле,нормално ми е горе како цела бременост до сега.

На janickaskopje му/ѝ се допаѓа ова.
  17. janickaskopje

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    276
    тинче и мене не ми е спуштен со газето ме мава во градниот кош па неможам мн во седечка положба :) а вчера имав контракција-ми се стврдна стомакот и како на средина цел да ми дојде ако е тоа тоа така ми објасни една трудница што лежеше со мене :)))

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Мамички, јас ептен се потресов. Пишав и во друга тема, ама и овде да си прашам. 18 недела+4 сум бремена, во понеделникот на ехо докторката виде некоја си мала циста на главчето на бебенцето. Рече, честа појава, мала унилатерална циста на лев плексус која би требало да се затвори до 28-29 недела. Не и придаде никакво значење, сите мерки беа во во ред, бебенцето е машко, синче-свинче :l:
    Некоја со слично искуство????
    Се изначитав на нет, и навистина сегде пишува во 99% од случаите се губи цистата, но би сакала и други мислења да чујам.

19. janickaskopje

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    276
    zenski ja sea se vrativ od.pregled.se e vo red.i vaginalno me gledase...ama.nemase krv na.rakavicata.nezna bese.doktorkata a sea dooma.dojdov pak iam.krv :(( dali e od.pregledot.....

20. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Ти пишав и во другата теме, и јас имав исто искуство, и навистина се испадна во ред. Сега завршуваме 25та недела, цистата веќе ја нема. И Лазаревски што ја најде цистата,, и д-р Петровска што сега ме следи исто рекоа дека се многу чести овие цисти, не пречат на плодот, и скоро секогаш се повлекуваат сами од себе. Опушти се и уживај чекајки го синко :)