Прво, честитки за бременостаМене во 7ми месец ми препишаа Еутирокс. Рекоа како ќе расте бебето, може и да се зголемува ТСХ. Јас колку што знам не е штетно, напротив добро е на време што е откриено. Мислам дека штетно би било да има проблем со тироидата, а да не се открие. Ќе се регулира ТСХ со Еутироксот. Само да знаеш, се пие на гладно, па после минимум пола саат може да се пие и јаде. Со лесно
Ti blagodaram mila. Me utesi malku. Denes gi zedov od apteka prvoto apce go ispiv popladnina ne znaev, no od utre nasabalje na gladno. Uste ednas ti blavodaram
Да, се случува во бременост. И мене ми беше намалена функцијата. Пиев апчиња до крај на бременост. Ништо страшно. Се најубаво
Нема проблем Малку на почеток ќе ти биде можеби мака, ако си навикната одма да јадеш или пиеш кафе, ама полека ќе се навикнуваш. Само обавезно да ги пиеш секој ден, да не забораваш. Ќе се консултираш со ендокринологот на колку време да одиш на контроли. Јас одев на 1 месец, па на 2 па продолжив на 6 месеци. Јас уште ги пијам. Не е страшно ништо, ќе се регулира. Колку што знам и ТСХ се качува од стрес и нервози, а си поминала доста до забременување па може има улога и тоа. Само редовни контроли и терапија и ќе биде ок
Ај вака Наполни када со колку можеш пожешка вода влези внатре и лежи колку шо можеш повеке Ако немаш када туширање долго со пожешка вода Ти гарантирам оти ке почниш да се отвараш измеѓу купките секс со свршување внатре и клекни стани вежби Ке тргне ке видиш Ајде влевај под туш
Стварно ова со топлава купка/тушот??? Што не кажа порано, скоро 10 дена сум над термин вечер ќе се парам значи хаха
Имаше тука една членка, никот мислам на P и почнувашене можам да се сетам. И она го примени тоа со кадата и се породи брзо. Ако го најдам постот ќе го пуштам
Јас па кога ми почнаа болките влегов да се туширам за да ми прекинат хахаха Ама затоа изгледа толку брзо се отворив Веднаш после тоа почнаа демек малку појаки болки
Ќе го практикувам оваа обавезно, фала ти, за секс и тоа го посакувам, си имам желба голема а маже среќен поради тоа баш прашав и акушерка што е во Германија на инстаграм и пишав, рече секс колку што можеш повеќе со свршување внатре маж ми кога ја слушна се настрви хаха и ми рече " па ти кажав јас по 3 пати на ден да видеш како ќе се породиш набрзо" е сега ми нема бегање, отиде на работа ми рече утре наутро си идам ти правам една тура за почеток на денот а за топлиот туш незнаев, ама добро е и двете работи одеднаш.На бебо нема ништо да му биде нели ? Колку пати е дозволено секс? Мислам може секој ден ? Да си го задоволам маженце барем сега пред пораѓај после ќе се начека..
kako se spravuvate so hemoroidi? ova e strasno kolku boli, si vikam kako ke se poragjam so hemoroidive. daj kazuvajte nesto efikasno, momentalno mackam rektovenal i pijam phlebodia, ama kako da nema nikakov efekt
Мешиња дали на втор скрининг гледаат и вагинално? Имам закажано кај Димчев и последниот пат не можев да ја издржам депилацијата.
Devojki zdravo, 17+6 nedela sum. Bev kaj Petrova -Remedika na pregled. Dodeka mi go merese grloto na matkata mi primeti nekoj infekcija koja ja vika sladz i se naogja kaj grloto na matkata. Ne se pojavuva na mikrobioloski brisevi. Mi dade da pijam sumamed po dve na den/ 7 dena. Mozela da predizvika predvremen poragjaj. Dali nekoja znae sto e ova ili mozebi inala iskustvo? Dali so antibiotikov bi ja izlecila ?
Здраво на сите, редовно читам ама се зачленив дури сега имам прашање сега дали имал некој слично искуство. Имено, термин ми беше на 25ти, сега сум 40+ и се до сега докторката имаше став дека може да се чека и до две недели не е проблем, доколку се е во ред. Се до сабајлево, кога бев на цтг и ехо, рече се намалува плодова вода, ама освен тоа проблемот е што главата на бебето не е фиксирана во карличен канал, туку си "плива" слободно уште а до сега требал да е фиксиран. Рече дека најверојатно е поради положбата на главчето, зафрлена му е наназад и не може да ја намести во канал, позиција 2Б, така кажа. И утре ми рече да одам пак, да договориме породување, според муабетот ми делува дека ќе предложи царски, од кој сум преплашена, бидејќи освен положбата на главчето рече дека и карлицата ми е е прилично тесна. Дали некоја имала слично искуство?
aj ke probam i toa, sto se ne staviv ovie tri dena, nema nikakvo podobruvanje, denes duri i poloso, od sabajle pocnaa i da krvarat, a za bolkava veke ne pravam ni muabet