Јас супер го поднесувам жешково, дали дека живеам во село, па овде после 15-16 часот слободно се шетаме по дворот, ладовинка е убаво и свежо иако преку ден се високо температурите еве и навечер за спиење ке отворам врати, ќе се пролади со промаја, и ептен убаво си спијам, освен што станувам за во вц, можам цела вечер да си ја преспијам, можам да кажам дека сега поубаво спијам откако влегов во 9, најмногу се плашев од жешкото, и да не бидам бремена цел 9 месец.Еве го за некој ден и 9м ќе го завршам а уште бремена сум
Ne mi kazaa kolku e, koga mi se javija za rezultatite od krvnata analiza mi kazaa deka imam narusena funkcija na tiroidnata i deka po email ke mi pratat recept od apteka da zemam Eutiroks
Zenski cesti steganja na stomakot, znaci bez vozduh me ostavaat moze li da se smetaat za pocetni porodilni bolki, bidejki sum otvorena 1 cm samo od vcera, denes imam strasni steganja na stomakot, pretezno dole pod papokot dolniot del na stomakot... vo istiot moment koga me stega nemozam ni da zboruvam...znaci ne se mensturalni ni tapi bolki tuku samo steganje kako nekoj pritisok kako da me tegne nadolu bolkata i celo vreme.mi e stegnan stomakot kamen tvrd
Јас имам 6год. намалена функција на тироидна, пиев Еутирокс 50мг. Во бременоста докторот ми ја покачи дозата на 75мг. Секој месец одев на контрола. Цела бременост немав никаков проблем со тироидната, секако редовно ги пиев апчињата. Се пијат насабајле, со една чаша вода и по пола сат можи да се јаде/пие. Многу е важен начинот на пиење, барем кај мене беше. Мене ми кажа докторот доколку се почитува се, нема ништо опасно за бременоста. И така беше. Се породив во 39+3гн, хормоните до крај беа супер.
Мами да ве прашам, второ тромесечие кога влеговте, дали имавте постојано затегање под папокот? Се осекам како растегната цела, некогаш дури и тешко ми е и знае да ме стегне ѓестото ало станам нагло од столче. Нормалмо ли е вака да ми биде? До 12та недела ништо не чувствував немав тегоби
Vo 25ta nedela ne se preporačuva serklaž, kolku što sum zapoznaena jas na ovaa tema. Od čista pričina da ne dojde do predvremeno poraganje. No sepak ne sum 100% sigurna. Doktor li ti predloži serklaž vo 25ta nedela?
@Andrejaaaaaa @H&J за вас влегов во темава после 3 недели. Андрејче осеќам бидна кај тебе, чим те нема 24h а? Пиши како си да не те мислиме. Ти жено од Радовиш, значи пукна цела бременост дали ќе стигнеш Ск или не. Уживај малку барем на крај, не мисли на првиот пораѓај и остај да си течат работите. Ти пред крајов не треба да се стресираш. Крај краева седете Ск сега петок ако дојдете, ако не бидне ништо-не знам ако имаш некој овде, поарно седи за на цтг раат да одиш. И советиве од поискусниве следи ги може ќе се отвориш.. И јас родив 42, не се отварав мораше провокации ама џабе. Мм вика еее од што си стегната затоа ништо не те отвара Уживајте мајки ви следи најубавиот период а со жешково и бебе дома - едвај издржувам, се кријам во спална од климата, спална 250 степени е, бебе цица 24/7, абе што да ви кажам..
Не бе мила. Уште ништо. Денес пуна 40та. Еве си дремам неможам да спијам како и цел девети што око не склопив. Сега и киселини ме фатија на крајов уште тоа ми фалеше. Вода се цеди од мене како некој со кофа да ме истурил. Сабајле одам на цтг и преглед па ќе ве апдејтнам.
Заслужуваш медал . твоето напишаното е добар наслов за книга "Како некој ја преспа цела бременост" Јас како влегов во 8ми се повампирив. Станувам 5-6 пати за во вц, па киселини. И пак будна сабајале во 6. Имам мало стомаче ама на станување и вртење го осеќам така тешко дека е стврднато,...уф.
Хаха иста сум и јас потполно, откако влегов во 8ми нит наспана нит ништо На секои 5мин идам во вц Ти која недела си точно?