Жени ај кажувајте сеа до кај сум, имам абер да раѓам или? Од ваши искуства... ова ми е цтг од денес. Докторот ми рече има контракции, не се породилни ама ги има. Грло омекнато, скоро 1 см отворена... вечер сум пак во 7 на цтг Ќе биде за брзо??? Btw не осеќам болки никаквиии
Завршив јас за денеска. Цтг супер, за контракции не ми ставија каиш незнам, ама стандардни такви ми се, немам нешто различно, иначе ќе побарав да ми стават. Далеку подобра била ситуацијата со грлото од минатиот пат, во сабота на контрола, за 2 дена Му реков јас за денес да ме задржи, ми рече како сакам, ама подобро е да почекаме 2 дена мисли дека сам ќе тргне процесот, мн подобро било кога не се форсирало... И прифатив. Па ќе видиме
Мајка ќе бидеш, ние сме јаки и можеме да издржиме се. Да не ти кажувам колку го пцуев мм во Чаир, јас бев циркуз ти си супер Со лесно само and keep us updated
Кај мене на два дена пред пораѓај ништо немаше на цтг, на твоево дури повеќе контракции има. Не бев јас ни 1cm отворена.. Но по 2 дена фино лепо кога појдов на болница бев 9cm отворенаа , а ми велеа абер немам. Така да ништо не се знае. Дајј Боже да биде за брзо, и со лесно
Ситно остана, сѐ (ќе) се среди. Сите лека полека ќе се преселите во темите за супер мамички. Ве гушкаме со баткото. ❤️
Денес е терминот ајде може ќе биде.Јас решив утре да не одам на преглед, оти ако е иста ситуацијата како некни сигурно ке инсистира на провокација докторката.Ама ќе си чекам и ја термин до недела како тебе па ако нема ништо во понеделник одам обавезно.Мада кај мене чепот испадна, може и побрзо да биде не се знае...сега земав генералка да правам, ќе го чекам и мм вечер ке го грабнам да си заврши работа и тој
Eve me i mene. Bebe spremno, namesteno, ama luduva li luduva. Dr me gleda na eho, malku poveke pritiskase , taa mava, vika ja nalutivme, Plodova voda ima, postelka reče dobra, zrela. Kaza moze sekoj moment da se porodam a moze i da teram uste. Utre zdravje sum na Ctg kaj dr so planiram carski pa ke se dogovorime. Dr presreken, vika ti kazav jas deka ke si isteras ubavo do kraj Čudno no vistinito, na tolku aktivnost, voopsto ne odmaranje, plus malo dete. Cela kuka ja prevrtuvam, gore dole odam. Za prvoto edvaj do 34ta,a od krevet ne mrdnav Patem za kleksanite/Fraxipirin reče odma prekinuvanje. Vika nema igračka so niv, moze mnogu problem da naprava, krvarenje, posle problem so rana. A jas sabajlevo bev na transfuziologija da proveram, pa čekam rezultat
Imam celo vreme kontrakcii, menstrualni bolki. I na dva pati so pravev Ctg, so imam po edna dve planini, taka gi vikam jas. Ke vidime utre
А до колку треба да одат контракциите за да те задржат во болница? Има некое правило? Дали треба да си отворена неколку прсти или?
Нема правило треба ти да ги чувствуваш. Ако не ја чувствуваш не е родилна. Може и да имаш контракции и да не се отвараш, тоа е една од индикациите за царски.
Имаш контракции мами. Може да биде кај и да е. Ајде веќе нека искача да се ослесниш. Баш те мислев денес @Natashka1988 37ма а Натке? Видиш ли?! батко ќе си тера до крај! Вредеше цела мака @H&J мами опушти се, пушти мозок на пасење и уживај во последните денови кај и да е тука е. После други маки ќе имаш
Леле неделава во понеделникот на преглед ми рекоа цервиксот почнал да се крати 2.7 цм. одмарај , денес пак бев цервиксот 1.5 цм оффф бе 3 дена само поминаа какоооо значи со лежење со све, плус грло омекнато , и1.5 цм отворена, и сега ми вика максимално одмарање би требало да истераме уште 2 / 3 недели барем ( па и до сега одмарав максимално бе докторе ) па да не беше ова доволно ми се јавија од работа да ми кажат дека од утре да се јавам на работаа не важеле мерките веќе, или да вадам боледување или породилно и сега па и со тоа треба да се замарам .Само се молам да изджиме уште 2 недели барем во 9 ти да влезам да подпорасне уште малку бебчо мој.
Merkite vazat i te kako, i jas sum doma. Pred nekoj den mi se javija da prasat dali sum porodena, ako bese taka ke mi kazea deka treba da odam na rabota. Vidi kaj drug Dr, ne site merat isto. Koja nedela si?
Можеби си во право за мерките ама нема да излезам на крај со мојава фирма и да почнам да се расправам, затоа ќе барам друга алтернатива а инаку сум 34+4 а за мерењево неверувам дека има утка релно си осеќам голем пртисок при движење при седнување и менструални болки и бодежи од време на време.
Што да речам работам во голема фирма кај што ако нешто се каже дека е така нема теорија да ги побијам, ќе се тера по нивно можам само и тиа малкуте живци што ги имам да ги загубам а доволно имам други зафрканции, и за топлото мерката исто така не важела веќе до денес била
да прашам дали некоја користела вагисан вагиналетки и утрогестан докторката ми кажа да ги пијам утрогестаност 3х1 од 200мг а вагисанот вагинално Но многу ми е таа доза 3х1 од утрогестанот и така се мачам со мачнини е сега прашањето ми е дали смејам да ги ставам утрогестанот заедно со вагисанот?
@Slonce91 и јас тоа сакав да прашам кај ист доктор мериш? Мене ми измерија 29мм и одмарав 2 недели и примав флостерон. Докторот ми отиде на одмор и ме прати кај друг...другиот доктор не можеше убаво да го измери...почна со 26, па 24 па 29мм. И сега незнам колку ми е Ама, пак флостеронче ми дадоа. Така да и една иста докторка разни мерки ми даде Во едно мерење....ова зборам за специјалист во приватна болница