мајки јас да ве прашам дали вашиот гинеколог ви зима пари за ехо? минатата бременост ми зимаше по 100 денари, а сега за оваа не сум била, ќе одам за некој ден, таман и срцето да му го слушнат... јас како што знам дека кај бремени пари за ехо не треба да се зима или грешка сум
Fifi земаат за ехо, матичниот ми земаше 500 ден, а сега одам во Систина таму е 2000 ден. Добра си ако поминуваш со 100 ден, нњ знам во ск дали некој зема толку малку
значи среќна треба да бидам штом по 100 денари плаќам не знам каде читав некаде дека е бесплатно, па затоа и прашав, ама ете грешка сум била, за жал
Мешиња најубави јас плаќам за ехо по 100 денари,денес бевме на првото CTG,си поминав прекрасно,го слушав срцето на синко,платив само 60 денари,CTG-то уредно покажува некои контракции-грчења на матката ама јас не ги чуствувам,постелката втор степен зрела се наоѓа на преден десен ѕид,синко тежи околу 3200 грама.Се било супер сега само ни останува да го чекаме да дојде да не израдува.
Здраво трудници... Се надевам дека сте добро, и дека слатко се тркалате кон целта... Јас сум добро... Дете добро... Иако малку помирно од обично. Ме изнервира скрос оти така 4-5 дена мирна, па морав да одам на преглед... Да тргнам сомнежи. Или фатила удобна позиција, или мрза белосветска. Во најдобар случај, внимателна и обзирна према мене...како и да е, еден ќотек веќе и должам... Денес тежок ден некако со времево... А уште потежок со списоците за опрема и облека и породување пакети и сл. Како и да е, си тераме, по некое киселинче, по некоја болка во грбот... Уште 6-7 недели... Поздрав и бидете насмеани!
zdravo zenski,kako ste? jas dobra vcera mi bese termin a bebus moj ne ni misli da izleguva hehe,dobra sum i toj e dobar denes imav pregled ama nemam nikakvi bolki,ponekogas nekoi mali bolki vo kicmata i dolniot del na stomakot ama toa e se hihihi .. imajte ubava vecer
Eleni27 koga bev bremena se zabeleza dve mali cisti vo glavata na malata,jas uplasena bev premnogu a ginekologot mi kazuvase deka e cesta pojava i so tek na nedelite ke isceznat i taka bese. Do 28 nedela bea cistite a potoa se namalia i 29 veke nemase nisto. Ne se grizi ke isceznat do kraj na bremenost nema da gi ima. N.kety ajde mila so lesno da ti pomine porogajot,bebus si se topli vnatre zatoa ne mu se izleguva.so lesno
Бев ... ми рече да пробам да се опуштам и дека е нормално докај 135/90 да се качувал...да не бидам Миле Паника и да го мерам секој ден по 3 пати. Е ако евентуално е константно висок нормално ќе има понатамошни испитувања за евентуална терапија...сега за сега ок сум 25 недела сум имам уште мноооогу мислам хахахахха . Така да се си има свое по скали да се качам одма рипа веројатно нормално е
ЖЕНСКИ ПОМАГАЈТЕ ..од синокје ме ужасно боли главата, си легнав со главоболка, станав со главоболка, во текот на цела нокј бев со облога на главата, земам крпа ја мокрам и ја ставам на глава, многу ме болат слепоочниците, ништо не помага, одсабајлето станав пиев цеден лимон, јадев лимон, пак со облога на глава, ништо не помага, сега пак и ме боли вратот, притисокот, не сум го мерела, не сум зела никакво апче сеуште се воздржувам, али никако да помине главата, течности многу пиев, али ништо,,, плис ако знаете некој додатен совет како да ми помине, само не пишав ми смета и бучава, му викам на синко мој, мислам на првото дете, да зборе полека, ми смета галама, што зборат со маж ми ми смета.. уф како ке издржам, и додека не бев бремена често ме болеше глава, али не давав ни пола саат да ме боле, веднаш апче си пиев,, али сега несмеам, што да правам мешиња...
мекушка пробај напиј се кафе, сум слушнала дека тоа помага, само без шеќер, јас кога бев бремена, а кога ептен многу ме болеше главата, пиев аналгин, ама тоа беше многу ретко, гледав се почесто така да ми помине... а тоа што толку често те боли глава, може да е последица од нешто друго, нема да биде лошо да си направиш една контрола кај матичниот лекар, доколку можеш сега
И јас пред некој ден мислев ќе полудам од главоболка, дури и ми се повраќаше, се воздржував цела ноќ не пиев апче. Сабајлето не се издржуваше болката , па се напив аналгин и чај од нане и си легнав, за среќа ми помина и заспав
isto i mene me macese silna glavobolka koja traese so denovi,osven masaza nisto drugo ne mi pomagase,neka te izmasira nekoj,moze ke ti pomine..
кога брв на скри инг втор кај петрова воремедика(бев 20 недела мислам) ја прашав дали смеам аналгин ми рече смееш ама не секој ден да претеруваш(не е страшно да се напиеш сеа па после 3 дена) ама јас пак се мислев и ми беше страв.. се иам напиено 3 пати и по половинка ептен кога ме волеше глава...
не пиев аналгин вчера, парацетамол пинав и витамин ц. пак лежење, на тивко, мирно место без галама, и некако ми помина, јас знам си имам и низок притисок, ми помина важно, ке си пинев аналгин, ама не ми останало во фрижидерот, хихи, ама за друг пат ке си купам, а и утре сум на преглед ке ја прашам докторката...ок имајте убав и пријатен неделен ден,,,
I jas imav ednas strasna glavobolka i doktorkata mi rece moze da se napies kafetin... Nemozev da izdrzam mislev mozocen udar kje imam i se napiv. A malki koga me boli kje si polezam, cajce kje se napijam i mi pominuva
женски денес бев на гинеколог, задов упат, утре сум во скопје во државна на приска 1. но не ме мачи тоа, минатата недела пиев амоксиклав, оти имав бактерија во вагиналниот брис, денес го повторив, па ке видам дали имам бактерија повторно, ме мачи тоа што сум имала стрепто кока, а имам прочитано дека не е добра бактеријата, правела проблеми, дали имал некој вакво искуство,,