Значи јас почнав да си имам болки како ептен да е спуштено како менструални како сечење со нож само што ќе мрднам во кревет или одам до веце, дали се ова болки пред пораѓај без памет сум веќе , за стегање веќе да не зборам 34 + 5 сум, а цтг вчера ништо не покажуваше , какви се тие породилни болки вака ли почнуваат?
По циклус, мерки се ориентациони. Можеби ке имаш крупно бебе. Ама неколку дена не се ништо. Битно е постојано да си расте и да не е помало за повеќе од 2 недели.
Истите и јас ги имав пред некој ден, исто сум со скратен цервикс, константно имаш болки или на интервали? Мене од магнезиум ми се смирија, се надевам дека е лажна тревога ќе издржиш уште малку
Не не се на интервали само при мрднување или движење , неможам ни да седам , ептен имам притисок и болка , ај се надевам дека си во право дека е лажна тревога да изджи барем уште недела две
И јас ко @Dancewere мислам дека е лажна тревога штом се позициони и дека вистинските болки не се зависни од положба. Исто и мене ми помогна магнезиум (конкретно од Now, до тогаш земав ќесички), одма приметив разлика од ко почнав да го земам, ептен ми се намалија грчевите. Ќе издржите мами, ене кај е 37-38 .
Не се тоа вистински болки, вистинските не се губат со промена на положбата на телото, ниту па реагираат на магнезиум ..
Браво девојче, конечно се олесни. Нека е живо и здраво, од Бога Благословено, цел живот да ве радува.
Па да и јас тоа предпоставувах ама сепак кога ќе заболи мислам ете готово се отварам , незнам и психава не ми помага ич
Мене вака ми беше цела недела кога ми кажаа за цервиксот а сепак лежев. Почесто мокри, пиј многу вода. Битно е да си хидрирана а од друга страна и бешиката да не ти е полна.
@brm_brm ,@dipsidipsidipsi za toa ne mi teknalo aj kje pocnam povekje da pijam i da mokram pa da vidam
Јас на странски сајт ова го прочитав, па да не речам на пола саат идам во вц а и на спиење многу станувам инстинктивно, 5-6 пати.