Во бременоста на стомакот многу ми се појавија влакна. Следната недела одам царски, па дали треба и како можам да ги отстранам влакната од стомак
Се уклучувам за тебе да видам дали си се олеснила, ајде мајка, уште малку ќе се гушкате. Со лесно до крај.
❤❤❤ Ти благодарам, со Бог напред да се заврши се како што треба... Важно, од денес, после 22 полни недели во кревет 24/7, имам дозвола да почнам да станувам и да се движам
Devojki zdravo, vo bremenosta mi se pojavija kako fleki na liceto potemni i strasno me nerviraat. Dali imaat nekoe vakvo iskustvo dali bi se povlekle. Koristam kozmetika koja e dozvolena za trudnici ama nekoja promena ne gledam.
Да на интервали се мами на секој 5минути те стега па те пушта и пак те стега те пушта како јаки менструални болки е сега кај секого различно али како што ти пишав кога ќе почнат болките на 5 минути тогаш ќе одиш во болница со лесно за брзо да се гушкате со бебка го заслужи тоа те гушакме
Дали знаете маскоти каде може да се изнајмат за роденден? За Скопје. И дали воопшто има некаде таква можност.
Јас сум 24та затоа ми е страв од болкава, како мава како внатрешен нерв се осеќа дека клоца и директно во бешиката, ко да ќе излезе
Многу ми е мило Натке. А за болки ќе знаеш. Јас бев убедена дека нема да препознаам кога ќе ме фатат ама одма знаев. Мене ми почмаа како слабо менструални и после се појачваа и почнаа контракции. Ама ја не стигнав да мерам на колку време се . Шеткаше или сега дека слободна после толку време не знаеш како да се понашаш?
Ќе ги познаам значи гарант Кондиционо сум ранет полжав Малку по дома, и додека стигнам за надвор ќе стигне и тој, и така
Мене синоќа ме фати паника стомакот ми беше едната страна како планина баш да речам испапчена ептен а другата сплосната скроз.. и добив силни болки ама кратко... дали на некоја и се има случено вака со стомакот?
мене вака ми е постојано, па и во саат може 5-6 пати. ми рекоа нормално е. Некогаш цел стомак стврднат и не можам да се движам или само на една страна на стомакот ми се прави врв.
Денес испитував скриен шеќер. Шок на организмот. Не очекував дека ќе ме мавне топлотен бран низ цело тело низ вени при првата голтка од тоа глукозата. Добро бе дали се свесни каков шок даваат на плодот а и на самиот организам на трудницата? На гладно 4,82 После 1час 10,19 После 2 часа 9,51 Ме советуваа на ендокринолог да испитам некоја си толеранција на глукоза ли не ни разбрав искрено, и да ми дадат диета, затоа што за боцкање сеуште не сум стасала (фала ти боже) до тој степен. Не разбирам ми рекоа само по една голтка вода,едвај чекав последното боцкање за да си повратам дома ко за беља не ми се ни повраќаше а до тогаш све нагони за повраќање. Некоја искуство со вакви или слични вредности?пс. Матичниов гинеколог ми е за нигде оди вика без упат најди ендокринолог у државна ќе средиш ајде ајде (тапкање по рамо) значи ужас. Фала девојки однапред на мислењата❤