Зависи, каква алергија е, од што... Ако е силна реакција, лоратадин го даваат, ама проценка прво... На што е алергијата?
Јагоди Не очекував, со години не сум имала реакција, често си јадам сладолед, ама овојпат исто од сладолед добив реакција. Ноќеска ако се влоши ситуација ќе одам во итната.
Не оставај на случајност види слушни се со матичната или отиди до лекар сепак со алергија нема играчка.
Оди уште сега, не се игра со алергии, ќе те боцнат дексазон или урбазон и ќе ти дадат можеби и лоратадин
Mene na gradi mi se pojavija, hormonalno e, ke se iscistat so tek na vreme. Moive se kako lishai, kako crveni da ne recam, ne se kozha boja. Ne veruvam so kremi da pominuvaat. So tek na vreme ke se sredat! @Пудинг8 na depilacija mi gi sredija, e sega nemoj sama da fakjas, ako treba nesto tie tamu vo bolnica ke vidat - ne znam koja nedela si, jas odev redovno na depilacija so cist vosok me sreduvaa, i bas posledniot pat samata depilatorka od iskustvo mi rece ke te pominam malku i na stomak. @Andrejaaaaaa ni ja nema so saaaati, ajde zence osekam zaedno ke si slavam rodenden so tvoeto bebulce, rakce emotivno
Haj devojki, 35ta nedela sum, duri vo petok sum na kontrola, veke dva sena mozebi ne sekoe, ama 2-3pati vo denot koga ke mokram kako da imam bolka, malo peckanje.
Jas imav pred 2nedeli alergija, bev na dermatolog, mi dade vitamin C 1000mg, Calcium direkt, da se mackam so tecna pudra 2-3pati na den i apchinja Nixar, 5dena da gi pijam i kontola. Mi reche deka Loratadinot ne se preporacani za trudnici. I da dieta, jadev samo dvopek, pileshko, krastavica, jabolko, sok od jabolko 100%, banana, kiselo mleko, makaroni samo so sol
Докторката незнаеше точно да ми кажи, дали од храна или од природа - дрва, диетата мораше да ми ја даде одма за да провериме дали е од тоа. Нафрлена бев само на нозе, и фала Богу брзо се исушија и повлекоја. Неможев да права алерготест бидејќи беше петок, па викенд ...
Добро е што се повлекло. Јас не се исфрлам, и сега почнав да се сомневам дека најверојатно не е од јагодите. Во последно време на периоди ми се случува да ме чеша цело тело, само што овојпат трае подолго од вообичаено. Прво нешто што ми паѓа на памет е реакција од апчињата за железо.
I jas pochnav da pijam apchina za zhelezoto isto, po 2 dena se pojavi reakcijata. Koga ja primav terapijata prekinav so seskakvi drugi apchina Premama Proven i tie za zhelezoto. Posle gi prekinav i ne gi ni pijam niv samo Proveno i Premamata. Ferropil se vikaa apchinata za krvta
Мелазма... Добредојде во клубот. И претходно имав пеги ама сега флека до флека на лицето. Ќе се средат после бременоста тие, пишува што сум читала дека се повлекуваат. Ако не после бременост (ова што знам случај ти кажувам) еден хемиски пилинг и малу нега со креми и ќе се среди. Гледај СПФ да користиш секојдневно и да го реаплицираш на неколку часа. Колку толку од сонцето да се заштитиш.
Девојки се извинувам на прашање можеби глупаво ќе звучи, но вчера бев мнооогу потечена долу и навистина се исплашив. Дали е тоа нормално во бременост или имам друг проблем? Не знам какви жлезди има таму долу но се чувствуваа на допир како цели јазли и лево и десно од срамните усни, а по неколку часа веќе се си беше нормално. Денес секако ќе одам на преглед и ќе прашам ама еве до тогаш, дали сте имале вакво искуство?
Јас се боцкам инсолин негде од 20 недела А сега сум 35 недела,и мојата докторка вели нема страшно за бебушо вака со инсолин ке се развива нормално а без него може да придава многу на килажа.. инаку скриениот шеќер во бременоста треба да исчезне 2-3 дена после порагај..доколку остане следуваат редовни контроли уште 6-8 недели
Мешиња кога прв пат се испитуваат Ддимери и скриен шеќер? Термини за крвна група нема, а не ми ја важат таа од возачката бидејќи го немам картончето. Друга опција постои?
Јас д димери испитувам од сам почеток значи пвиот пат ми се чини некаде оолу 8-9 недеа ама на позитивен тест одма со клексан,и сега испитувам 1 месечно ама примам терапија.Сирен шеќер од 24-28 гестациска недела