Да меѓутоа бебушче мое одговара грамажата со неделите. Не знам ќе видиме што ќе кажат на ендокринолог.
Ова ми е прва бременост и не знам дали е нормално да бидам толку исплашена и да рамислувам само на глупости....
Јас правев отгг во 25та недела и се утврди дека имам скриен шеќер, ми дадоа упат за на ендрокринолог . Таму ти даваат диета со лебни единици , и така ќе си тераш до крај по дома да се боцкаш со апарат за шеќер .. Јас сум 34+3, се боцкам два пати неделно и се е во нормала до сега.
Девојки како ги осеќате бебињата, јас последниве денови све послабо некако , само тегнење од време на време и толку, до скоро "мир немав" од мрдање сега ништо инаку сум 35 недела , знам им снемува место ама ова е огромна разлика, не сум ич мирна
Normalno e da im se namalat dvizenjata,a si vlijae i vremeto na niv isto kako i na nas. Ako go osekjash da si mrdka pa i namaleno da e toa ok si e.Sekoj den nemoze da e ist.
Леле душо не се сеќавам ама знам дека преку анализа на крвта ми го открија па следуваше мал тест пред гликоза мерен и еден час после.. по неколку дена и голем тест со поголема доза гликоза и мерење 4 пати..и сега одам на контроли редовно под граница е околу 5 а колку е бил стварно незнам
Ти си супер само пази малку на исхрана редовна контрола и немаш гајле..мојто бебче на грамажа беше со 2 недели напред мислам оти има влијание скриен шеќер а плус и јас и мажот ми сме родени скоро по 4 кила а сме и крупни ..
Иста сам цела бременост.. Или на некоја нешто ако се има случено да прочитам јас велам готово и мене ќе ме фати и мене ќе ми се случи уф .. мора да бидеме позитивни за нашите најмали и најмили Труди се да си го пополнуваш времето со некои занимации како читање книга, боенка за возрасни од Амазон, некоја слагалица и така помалку ќе мислиш на глупости
И моето е две медели понапред и првото беше така. Не мислам дека е од шеќерот бидејки тромесечието беше ок а скриениот 8ца. Кај нас на маж фамилијата се огромни.
Dali e normalno 32+ nedela, edvaj da se dvizis,imam bolki (ne premnogu bolni) vo preponite, vo vaginata ,vo nozete,vo kukovite, vo grbot, so eden zbor celata sum skapana plus edvaj disam,ne od zesko tuku valjda od bebe so me pretiska?? Kako se cuvstvuvate vie ?
Јас сум 33+6, болки често имам во долен дел на стомак, грб и вагина,исто потешко си доаѓам до здив, па и бебчето кога ќе се размрда уште повеќе ме боли, нормално е...
Isto i mene,uste 3 dena i posle ke zemam porodilno otsustvo i edvaj cekam da odmaram.Porano setav celo vreme sega edvaj odam kako stara baba sum
сакам да ве прашам вие што пиете додатоци за железото што земате? Мене ми го препорачаа Хефорал, дали оди со рецепта? Или приватно е секако? иначе хемоглобинот и хематокритот ми се под граница, железото се уште е добро.
Исто, особено болки во колковите и срамната коска. А тек сум 30та. Наутро за да станам ми требаат 10 мин, се размрдувам пополека зошто се ме боли, ко низ цело тело грчеви имам. До пред месец дена пешачев по 5-6-7 км, сега едвај 2, одењето ми е како да се искачувам по угорница, бутовите и листовите горат мислиш тегови кревам, едвај дишам. Според матичната нормално е, јас почнав со 48 кг, а сега имам 60 и тоа претежно во стомакот сè е отидено. И не издржуваат нозете...
Jas sum 31+, gi opisa bolkite sto gi imam. Mislam deka preponite ke mi se otkacat. Sekoj den samo masaza mi pomaga nisto drugo, samo toa mi ja opusta kicmata, nozete, celo telo.
Хеферол одат без упат, во Зегин се околу 100 ден. Ок се, само ако заприметиш разлика кога одиш во вц, да знаеш од нив е