Zdr na site idni majki I sekako na onie sto sakaat da bidat im posakuvam pobrzo zabremenuvanje.Jas sum dobra ama ovie denovi pocna da mi se povraka I toa cudno e sto ne mi se povraka tolku mnogu preku den kako sto mi e preku nokta se budam imam silen nagon za povrakanje ama jas gledam da se vozdrzam da ne pocnam da povrakam posto Ednas ako pocnam I posle znam nema sopiracka.Dali NA nekoja I se slucilo vaka da I se povraka Samo vo tekot NA nokta.Pozdrav I so lesno NA site.I uste nesto mnogu pocnav da kaslam kako da si go zastitam bebcevo
Нормално е гадењето во било кој дел од денот, и моите беа вечерни...Дури имав две многу тешки недели, бев како болна, само лежев на грб и преку ноќ во спиење ако сменев позиција, да речеме на страна, одма нагон на повраќање! За кашлањето немај гајле, на бебчо ништо не му е, чувај си се ти....Природен прополис (без алкохол), гаргара од чај од жалфија....
За кашлица најдобро земи чај од бел слез, јас имав сува кашлица, го пиев 2 пати дневно. за 4 дена ми се развлажни и искашлав се
а која недела си? Јас сум 11 недела и само еден ден ( во 9 недела) повракав цел ден, другите денови сум ок до попладне, си јадам се, а попладне ми е тешко, како нешто расипано да сум изела, ждригам, и имам мачнини во желудникот, а не повраќам, манџи слабо јадам, само по некоја лажица, примети од која храна имаш мачнини и избегнувај ја
Мислев посоодветно ќе ми е да си ве прашам тука трудници слатки...Знае некоја да забременила ден-два пред плодни денови? И дајте ми рецепа за цуцка одма оти зверчево мое скало даде да го шетал со количка
@NoellePage , спрема моите пресметки јас сум останала бремена пред плодни денови, одма после циклус, ако ги земаме математички оние стандардните околу 13-ти ден од циклус. А кога биле стварно плодните денови, појма немам
Првиот пат останав на најплоден ден, ама сега некако стално ми забегува циклус со некој ден затоа сум замислена нешто. Ама од обидување зијан нема, така да се надевам ќе ве друќам за брзо
Jas sum 11 nedela i na mene mi e isto kako I na tebe volsebna preku den sum podobra ama navecer preku nokta mi se povraka mnogu I odsabajle do kaj 12 saat I primetiv ne mozam da jadam cokolodirani raboti I gusti sokovi sega za sega samo od voda mi pomaga gadenjeto I veke mi trae 3 dena.Pozdravce
Za da dobies epiduralna anestezija vo Germanija moras da se potpises za da ja primas, besplatna e. Ja stavat vo kicma i nedaj Boze da ima nekoj posledici nema da odgovara nikoj. Zatoa i se potpisuvaat oti moze da ima posledici. Mene mi ja ponudija, ama jas ja odbiv iako imav strasni bolki. Anesteziologot sto rekol za epiduralnata, ja kazuva vistinata. Plus vie ne ste doktori da znaete dali e stetno ili ne. Sigurno doktorot nema da laze,a i go rekol toa za dobro na trudnicite. Zatoa stisnete zabi i ragjajte, mozete i bez epiduralna. Ako veke se odlucite za nea, nedaj Boze da ima posledici, na vasiot grb ke se.
Trudnicki... kako ste? Imam nekolku prashanja, ako saka nekoj da mi odgovori. 13ta nedela sum. Minatata go pravev prviot skrining i se e ok btw. Samo mnogu bev nastinata i so temperatura 39. Se preplashiv. Maticnata mi dade terapija, a genekologot ja odobri i mi rece posle terapijata da stavam vaginaletki - vagisan. Ne mi kaza zoshto. Znae li nekoj? Povrakjam ushte. Neli trebashe da prestane toa? Neli treba vekje da go chuvstvuvam bebenceto? Vi blagodaram od napred.
Колку што знам, овие таблети се за да се одржи природното пх ниво во вагината. Бебчето најчесто го чуствуваат околу 19 недела, некои малку порано, некои подоцна. Првата третина си ја оставила зад себе. Важно дека скринингот бил супер, бебчето е добро....а настинката ќе мине. Повраќањето не мора да значи дека е поврзано со анстинката, може ти се вратиле мачнините, но не е страшно. Поздрав
Нема шанси бебето да го осеќаш толку рано, не се секирај (ако е прво бебе многу често дири пред 24та недела не се осеќа). Чим скринингот е добар, и настинката е под контрола, ќе се среди.
мешиња ние веќе сме 37+3 настината сум,грлото ме боли многу,затнат ми е носот еве веке два дена ,неможам да спијам,бебушот премногу е активен навечер неможам место да си фатам убаво да легнам ....како што имам слушнато не смеам да пијам никакви апчиња, а ве читам и гледам дека може да се напијам парацетамол..... совет еден со да правам
Скоро секаде пишува дека парацетамол може да се конзумира во текот на бременоста, до 4 на ден но јас би била претпазлива. Ме плашат најновите истражувања за евентуално дејство кое можеби го има парацетамолот врз децата одкако ќе се родат ( астма, кај машките неквалитетна сперма...). Пробај се друго(чаеви, цедени лимони и протокали, мед...) доколку не бива тогаш.
Морам и тука да ја соделам мојата радост.Денеска влегувам во 18та недела и веќе од пред неколку дена почнав да го чувствувам бебушот(прва бременост ми е).Како пеперутче да имам во стомакот,и ме скокотка.Секое негово движење ми буди неизмерна среќа и насмевка на лицето.Другата недела треба да го дознаеме полот,can't wait
Mandarinka,јас пак сум веќе 19 недела и мене од минатата недела почна да ме клоца по малку.Денес особено цел ден го чуствувам,дури се прашувам дали е нормално . Чуството е преубаво те прави среќен
Zdravo mesinja, eve me i mene posle nekoe vreme, ve pratam ama nekako novoto ruvo na femina mi e mnogu zbunuvacko, pa nekako izgubiv volja!!! na site vi posakuvam lesna i ubava bremenost, kako mojata) Ja cuvstvuvam bebuska postojano, ja rita mama, pa navecer nekako pocnuva po zeludnikot da mi skoka, ama toe ne e cesto Inaku sum 27nedela i sakam da ve prasam dali veke sum sedmi mesec ili od 28nedela e sedmi mesec? bidejki po forumive sekade pisuva razlicno! i nekako poslednive dva tri dena cuvstvuvam na periodi mi trne desnata raka, da ne znaete kako da go nadminam toa? Ostanatoto mi e se vo red! ime smislivme, poveke od polovina raboti kupivme, sega uste da se cekame) pozdrav do site
Мамички, дајте некој совет Мислам дека кандидата ми е активна повторно, имам непријантости поради неа и зголемен бел исцедок. Утре сум на преглед кај мојата докторка, но до утре јас има да ,, полудам,, Пробав со промивки од камилица, но ефектот е краткотраен. Правев Пап тест пред 3 недели и не се стигнати резултатите уште.
Podmivaj se so soda bikarbona. I jas ja imam uste, iako primav vaginaleti. Treba pak da odam na ginekolog.
Ај ке пробам уште сега со сода, ептен е непријатна. Знам дека е честа појава во бременоста, но сепак да си прашам за совет. Ја имав јас кандидата пред повеќе од 1 година и ја излечив со диети и канестен вагиналти. Сега сама на своја рака не можам да одлучувам. Не се издржува до утре ова лудило.