Ден пред царски јади си слободно. Штом те примат таму, ќе ти кажат тие до вечерта пред царски до колку да јадиш. Мене ме примија околу 12часот, можев да јадам до вечерта до 19 часот.
Здраво мајки кас сумбремена 6 недели многу сум подујана кај желудникот а не кадаммногу бидеќи и не можам повеќе на јогурт сум дали некоја имала таков проблем?
Здраво и од мене. Јас имам за прв скриниг во среда 15ти закажано, ке бидам 11+3 и сакам да прашам има шанси и за полот нешто да дознаам или рано е. И уште едно прашање, дали скрининг се прави со вагинано ехо и до кога истото ќе се практикува?
Скрининг се прави со нормално ехо, абдоминално ехо. Јас полот го дознав дури 17+3 ама кај секој различно
Добро за полот така и си мислев дека е малку рано, а за вагиналново ехо едвај чекам да не го практикуваат повеќе и ептен ми е мило ти благодарам на одговор
Нормално е, како ќе заврши првото тромесечие така и ќе така и ќе ти се намали подуеноста, а ќе ти се врати апетитот. Гледај да внесуваш многу течности, а ако не ти се јаде труди се барем крекери, бисквити и овошје да јадеш, макар и со сила. Јас единствено нешто шо можев да трпам во почетокот беше маргарин и мед, цело прво тромесечие само тоа јадев покрај овошјето и јатките.
Мене во Плодност приемен ден ми беше вторник а закажан царски за среда.Претходно ми дадоа флаер за тоа каква храна да јадам во понеделник и вторник.Еве подоле ќе ја споделам сликата
Првиот скрининг ми беше 11+1 бидејќи бебети беше две недели понапред и тогаш ми кажаа 90 прпценти дека е машко и по една две недели со нифти се потврди дека е машко.Инаку мене ме гледаа и вагинално и андоменално
Море кај нас моментално само париве поминуваат, другово е мање битно. Јас 37ма ја почнав и одвај дишам
Јас во Прилеп сум ама и овде не се диши, е сега кај вас е со некој степен потопло сигурно. Без клима не функционираме ни денски ни навечер
@Natashka1988 само јако И пликов тро пополн по можност,иначе нема да го земат Јас 39+3 едвај се движам мислам. За некој ден закажан царски ако не му текне на шефот да подрани
Мене во 12та недела Димчев Мене во 12та недела Димчев ми рече дека е девојче но со резерва, и така беше. Исто ме прегледа вагинално зошто грлото ми беше кратко,инаку абдоминално само прегледуваат.
38мице а Нате? Ееее патиш коа ти викавме дека ќе надминеш термин? Е многу ми е мило за тебе душо, секоја мака вредеше него со шеткањето како си? Си прошета малце?