Не, јас сум веке 38+, ама ментално си мислам дека имам уште мнооогу, ко 27ма да сум... Јас лежев 22недели, скроз во кревет со тон хормони и магнезиум, ама штом мене ќе ми фали да го осекам дека е тука, безбеден внатре, гарант и тебе... Стигај ме што побрзо
Drugarche chestitki Ziva,zdrava da e kerkata golema da raste,samo srekja i uspesi da ja pratat ❤ Brzo oporavuvanje na tebe i se najubavo
Не да ме фака нерва и ништо не ми е погодено. Не знам дали домашните ме толерираат многу или не ме разбираат како мие и сама не можам да сватам. Лош период ни се погоди со ковидот не работиме и дома само во круг се вртиме,со претходната бременост си работев до крај и не ја ни осетив,а сега од дома седење се ме боли и умот мие на 100 страни. Ајде господ да ни дава сила на сите,многу помина малку остана
Честитики, да ти е жива, здрава и од Бога благословена ќеркичката, цел живот да ве радува, а тебе мама побрзо опоравување .
Машала ти секој момент ќе се породиш,не разбрав убаво,Господ леснина да ти дава и рака да стави,бидете здрави и живи
По колку мг внесувате магнезиум на ден? Јас пијам 1 од 375 што се магнезиум директ, ама некако како малку да ми е...
Зависи колку ти препорачале...малку е 375... Јас почнав со 400, (2× 200) па 800 мг, од 24-35 по 1.2 грама (3× 400 мг) сега 2×400, ми рече да ги пијам до породување...
Во врска со магнезиум ништо не ми спомнаа бааш, утре сум на контрола баш ќе прашам многу почнав да се здрвувам мах на една страна поласат можам да лежам..на своја рака досега немам испиено 2, ама денеска можеби ќе прекршам..
Jas piev po 1 kesichka od 400mg magnezium dnevno do odprilika negde 20ta nedela,potoa po 2.Koga imam potreba pijam i 3 kesichki.Vo posledniov petiod chesto znam da se napijam 3 od 400mg. Ako imash potreba napij se 2,plus pa i ako ti se od 375mg shteta nema da imash.
Сега скоро се напијав, ќе видам до вечер како ќе биде, сепак и јас мислам нема штета магнезиум е... Цела се расштрафив на кревет
Јас во последните 2 (6ти и 7ми) месеци пијам минимум 500 мг (јас ги пијам на dr. Viton, тие се 250 мг магнезиум со б6), а некогаш кога сум правела малце подолги прошетки и имам повеќе грчеви, знам и уште едно да испијам, односно вкупно 750.