Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Оленце баш ми е драго што конечно ги виде двете цртки. Се сеќавам на тебе и на твојата желба да останеш бремена. честитки, со лесно нека ти е бременоста и добредојде во клубот на идните мамички :) ;)

2. Cacush

Cacush Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    32
    Здраво мешиња како сте денес? Викенд пред нас и тоа дождлив викедн и убаво за спиење. Оленце86 ти посакувам добредојде и лесна бременост. Мешиња би сакала да Ве запрашам имам болки во интимата особено во ноќните часови, ми кажаа дека тоа било нормално поради растењето на бебето, но понекогаш тие болки и ме плашат кои се во еден вид на стегање.
    Ви Благодарам на сите.
    Имајте убав викенд
    Поздрав !!!
    :* :* :* :* :* :* :*

3. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    Dobredojdovte novi mesinja, so lesno neka ni e bremenosta na site! Denes I jas imam povremeni ikratki bolki pod stomakot kaj intimata, mozebi e zaradi sirenje na matkata ili deka sum malku nastinata kako I da e cell den se mislam I se molam se da bide. Vo red.

4. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    нема потреба од паника тие болки се нормални само кој месец сте ако може да знам мене ми се појавија сеа во 8 месец предходно не сум имала само ако не се истрпливи јавете се на гин... подобро тој ке ви каже што и како :)

5. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    Jas sum nekade 15 16 nedela, znaci 4 mesec denes prv patgi custvuvam, ne se bolni se povremenii se trpat ama malku me ispanicija plus I cela si
    Zatnata do vcera grloto a Eve Sega nosot : ( pocnaa nastikite samo neka pominuvaat lesno

6. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    nemaj gajle se si e vo red i jas imav ama na preponite ne dolu potoa kicmata me bolese do 6 mesec ke pomine neli majki ke bideme :D

Последна измена од модератор: 9 април 2017
  7. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    е и јас си имам болки ама бебушка не сака да искача и готово, не се којзнае какви болки од време на време по малку...

8. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    уник да не поцнаа породилните болки кај тебе ?

9. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    не верувам, сабајле имав многу јаки болки така 3-4 пати на 30 мин и си викам готово почнаа , кога послем некое време прекинаа, еве сега пак почнав да добивам некои болки ама нема сеуште ништо.. Ајде кај и да е ќе биде :)

10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    аа уник ај со лесно да си поминеш али самата матка веке си има контракции мада ти може некогаш ги осекаш како јаки некогаш не али радувај се тоа е старт на порагајот е сега може да се забави и 24-48 часа али битно е дека веке времето ти е дојдено едино можам да ти препорацам да бидеш смирена и можеш почесто да си уживаш во када наполнета со пожешка вода за да се отвориш побрзо и да убрзаш бар малку ке биде кебиде ај не се грижи само се ке биде ок

На Unique.chick му/ѝ се допаѓа ова.
  11. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Со лесно да се породиш!!!!

12. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    идни мамички сакам да ми помогнете кој доктор да го изберам за порагај во Чаир од ваше искуство кој би бил најдобар така :)

13. nadege

nadege Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    срцкиии како сте ми :P :) ? Gорда честитки :* да ми ти е зиво здраво и весело синчето :* па ако сакаш може да ни го раскажеш твоето породилно искуство верувам дека сите идни мајки како мене кои ги бројат деновите ги интересира :angel: инаку не знам дали некој се чуствува како мене но овие 2 дена ме боли цел стомак особено кога станувам не можам добро да спијам не знам што ми се случува но ме загрижува..пријатен ден мамички ве гушкам .

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Горда да е живо и здраво, многу радости да си дочекате од него.

Еве сум и јас , бев денес на преглед, се е во ред, мерките од пред една недела немаат врска со денешните. Бебушка е тешка 2400гр :lol:
    Утре ги чекам резултатите од брисевите, па да видиме и со нив до кај сме :wasntme:
    Имајте убав ден

15. nadege

nadege Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    моето срцуле 1920 се надевам дека ќе направи 3000 до 25.10

16. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Виде Меу без потреба нервози. Уживај си сега само, весела и расположена.
    Инаку мене полека и сигурно ми се ближи термин и искрено не знам како се чувствувам. Налив на возбуда, слатко исчекување, ама и доза мал страв од непознатото и тоа фамозно преиспитување што и како ќе биде.

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Gorda честитки и од мене , нека е живо и здраво синчето и само радост да ве прати со него :)
    Јас сум уште тука :) Туку вчера бев на роденден па не ве дружев :)
    Уште само 3 дена до терминот :) Последниве денови ми се чинат како цела година да поминала...
    Ако ништо друго барем времево е добро па може да се шеткаме :)

Имајте убав ден :)

18. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Уник ти досадна си веќе :lol: Не ми се верува дека уште си тука :wasntme:
    Ајде со лесно нека ви е и тебе и на НоеллеПаге , па да не дружите и после пораѓајот :lol:
    Мене докторот денес ме зезаше како уште 7недела ќе сум терала без проблем, јас само го погледнав вака :^) :angel:

19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Добар ден и од мене труднички. Јас бев денес на прошетка, па на јадење со мм и сега се прибрав по дома, времето не е баш најсјајно за шетање оти врне па престане па врне па не знаеш како ќе те зафати, инаку супер е отколку топлово што беше, ладничко и навечер супер за спиење 8)

Инаку може со мало закаснување, им честитам на сите веќе кои станаа мамички, кои си донеле на свет преубави, здрави и прави дечиња, нека им се живи и здрави само и само убави работи да ги следи во животот па се друго ќе си дојде само по себе ;)

Ете така, јас инаку сум супер, бебушката моја си клоцка одвреме навреме, поготово навечер кога си легнувам и насабајле кога се будам, ја осеќам баш како си мрдка и ми е едно преубаво чувствооо уффф :$ :inlove: Утре имам закажано скрининг, ќе одиме да го видиме синчето или ако не е нешто сменето па да ни изненадат и да ни кажат дека е ќерка :lol: :o се е можно. Малку ми е страв така деновиве, си мислам јас, дали ќе биде се во ред, нели ќе се гледа целото подетално па малку сум :worried: како ќе биде.........ајде со позитивни мисли само и верувам дека ќе биде се како што треба, друго не ми пресистанува да мислам :)
    Ве поздарвувам мешенца па се слушаме утре да ве известам како сме поминале :hai: :*

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    а која недела си ти сто се косиш за тежината на бебето?????