Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    165
    Оленце баш ми е драго што конечно ги виде двете цртки. Се сеќавам на тебе и на твојата желба да останеш бремена. честитки, со лесно нека ти е бременоста и добредојде во клубот на идните мамички :) ;)

2. Cacush

Cacush Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    32
    Здраво мешиња како сте денес? Викенд пред нас и тоа дождлив викедн и убаво за спиење. Оленце86 ти посакувам добредојде и лесна бременост. Мешиња би сакала да Ве запрашам имам болки во интимата особено во ноќните часови, ми кажаа дека тоа било нормално поради растењето на бебето, но понекогаш тие болки и ме плашат кои се во еден вид на стегање.
    Ви Благодарам на сите.
    Имајте убав викенд
    Поздрав !!!
    :* :* :* :* :* :* :*

3. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    Dobredojdovte novi mesinja, so lesno neka ni e bremenosta na site! Denes I jas imam povremeni ikratki bolki pod stomakot kaj intimata, mozebi e zaradi sirenje na matkata ili deka sum malku nastinata kako I da e cell den se mislam I se molam se da bide. Vo red.

4. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    нема потреба од паника тие болки се нормални само кој месец сте ако може да знам мене ми се појавија сеа во 8 месец предходно не сум имала само ако не се истрпливи јавете се на гин... подобро тој ке ви каже што и како :)

5. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    Jas sum nekade 15 16 nedela, znaci 4 mesec denes prv patgi custvuvam, ne se bolni se povremenii se trpat ama malku me ispanicija plus I cela si
    Zatnata do vcera grloto a Eve Sega nosot : ( pocnaa nastikite samo neka pominuvaat lesno

6. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    nemaj gajle se si e vo red i jas imav ama na preponite ne dolu potoa kicmata me bolese do 6 mesec ke pomine neli majki ke bideme :D

Последна измена од модератор: 9 април 2017
  7. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    е и јас си имам болки ама бебушка не сака да искача и готово, не се којзнае какви болки од време на време по малку...

8. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    уник да не поцнаа породилните болки кај тебе ?

9. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    не верувам, сабајле имав многу јаки болки така 3-4 пати на 30 мин и си викам готово почнаа , кога послем некое време прекинаа, еве сега пак почнав да добивам некои болки ама нема сеуште ништо.. Ајде кај и да е ќе биде :)

10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    аа уник ај со лесно да си поминеш али самата матка веке си има контракции мада ти може некогаш ги осекаш како јаки некогаш не али радувај се тоа е старт на порагајот е сега може да се забави и 24-48 часа али битно е дека веке времето ти е дојдено едино можам да ти препорацам да бидеш смирена и можеш почесто да си уживаш во када наполнета со пожешка вода за да се отвориш побрзо и да убрзаш бар малку ке биде кебиде ај не се грижи само се ке биде ок

На Unique.chick му/ѝ се допаѓа ова.
  11. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Со лесно да се породиш!!!!

12. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    идни мамички сакам да ми помогнете кој доктор да го изберам за порагај во Чаир од ваше искуство кој би бил најдобар така :)

13. nadege

nadege Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    срцкиии како сте ми :P :) ? Gорда честитки :* да ми ти е зиво здраво и весело синчето :* па ако сакаш може да ни го раскажеш твоето породилно искуство верувам дека сите идни мајки како мене кои ги бројат деновите ги интересира :angel: инаку не знам дали некој се чуствува како мене но овие 2 дена ме боли цел стомак особено кога станувам не можам добро да спијам не знам што ми се случува но ме загрижува..пријатен ден мамички ве гушкам .

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Горда да е живо и здраво, многу радости да си дочекате од него.

Еве сум и јас , бев денес на преглед, се е во ред, мерките од пред една недела немаат врска со денешните. Бебушка е тешка 2400гр :lol:
    Утре ги чекам резултатите од брисевите, па да видиме и со нив до кај сме :wasntme:
    Имајте убав ден

15. nadege

nadege Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    моето срцуле 1920 се надевам дека ќе направи 3000 до 25.10

16. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Виде Меу без потреба нервози. Уживај си сега само, весела и расположена.
    Инаку мене полека и сигурно ми се ближи термин и искрено не знам како се чувствувам. Налив на возбуда, слатко исчекување, ама и доза мал страв од непознатото и тоа фамозно преиспитување што и како ќе биде.

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Gorda честитки и од мене , нека е живо и здраво синчето и само радост да ве прати со него :)
    Јас сум уште тука :) Туку вчера бев на роденден па не ве дружев :)
    Уште само 3 дена до терминот :) Последниве денови ми се чинат како цела година да поминала...
    Ако ништо друго барем времево е добро па може да се шеткаме :)

Имајте убав ден :)

18. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Уник ти досадна си веќе :lol: Не ми се верува дека уште си тука :wasntme:
    Ајде со лесно нека ви е и тебе и на НоеллеПаге , па да не дружите и после пораѓајот :lol:
    Мене докторот денес ме зезаше како уште 7недела ќе сум терала без проблем, јас само го погледнав вака :^) :angel:

19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Добар ден и од мене труднички. Јас бев денес на прошетка, па на јадење со мм и сега се прибрав по дома, времето не е баш најсјајно за шетање оти врне па престане па врне па не знаеш како ќе те зафати, инаку супер е отколку топлово што беше, ладничко и навечер супер за спиење 8)

Инаку може со мало закаснување, им честитам на сите веќе кои станаа мамички, кои си донеле на свет преубави, здрави и прави дечиња, нека им се живи и здрави само и само убави работи да ги следи во животот па се друго ќе си дојде само по себе ;)

Ете така, јас инаку сум супер, бебушката моја си клоцка одвреме навреме, поготово навечер кога си легнувам и насабајле кога се будам, ја осеќам баш како си мрдка и ми е едно преубаво чувствооо уффф :$ :inlove: Утре имам закажано скрининг, ќе одиме да го видиме синчето или ако не е нешто сменето па да ни изненадат и да ни кажат дека е ќерка :lol: :o се е можно. Малку ми е страв така деновиве, си мислам јас, дали ќе биде се во ред, нели ќе се гледа целото подетално па малку сум :worried: како ќе биде.........ајде со позитивни мисли само и верувам дека ќе биде се како што треба, друго не ми пресистанува да мислам :)
    Ве поздарвувам мешенца па се слушаме утре да ве известам како сме поминале :hai: :*

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    а која недела си ти сто се косиш за тежината на бебето?????