И јас имам нон стоп, ама немам ни кандида ни ништо. Нормално е тоа во поодмината фаза на бременост, не се секирај.Менувам гаќички почесто и се одмивам, тоа е сега ќе се издржи уште малце.
Jas koga pravev brisevi vo 12 nedela mi pokaza kandida ama nikakvi simptomi nemav togas.. posle edna ipol nedela pocna da me ceska i da imam belo pranje, si napraiv i ranicka od cesanje :/ potoa stana nepodnoslivo pa i duri cistit imam sega... Mockam i placam na solja na sekoi 10min. I pred 5 dena bev kaj ginekologot i gi koristam Polygynax vaginaletite no seuste nemam podobruvanje... izvinete za lat.
Имам едно прашање не знам дали да се плашам или не. Денес малку повеќе се движев и имав доста напорен ден на работа и негде од кај 16 часот почна да ме боли долниот дел од стомакот, како да ме притиска плодот, дури чуствувам и тапи болки доле. Се плашам бидејки ми е прва бременост,немам искуство. Прашањето ми е дали овие болки се нормални и нема место за паника. Ви благодарам.
Femina11 treba da odmiras od toa tie e umorna i zatoa,napijse magnezium i dr pat ne umoruvajse mn,ako go nosis nisko bi te sovetuvala da ne se umoruvas i lezejne pocesto.
Женчиња ај препорачајте нешто за смирување (чајче или било што). Имавме смртен случај па сум поприлично вознемирена од време на време (пробувам да сум прибрана) а сум 23та недела.
И мене ми се случи истото во прво тромесечие, можеш бедоксин да се напиеш по 1-2 во денот пиј дури не ти помине. Излегувај надвор меѓу луѓе немој да се затвораш дома и мисли на бебуш мора да бидеш прибрана. Жалам за загубата
Здраво мешиња како сте еве јас од денеска ја започнав 22 недела и 6 месец поточно досега сум поправена само 4 кг ,а сеуште не сум ни повраќала нуту сум имала вртоглавици ниту ми се гади. Имам повремени болки кај матката кои траат 1-3 мин ми рекоа дека матката се шири .Бев и на скрининг во Ремедика бебињата напреднуваат добро ги гледаше докторката ги гледаше детално и вика се е ок имаат доволно плодова вода сите ограни се добро и на преглед пак за 4 недели,Туку имам мал проблем кога подолго време седам на стол или лежам или кога станувам од спиење едвај станувам и тоа полека едвај се исправам по малку ме боли грбот.
Здраво мешиња најубави,се надевам дека сте добри,исто како јас,25та недела,супер се чувствувам..денес слушнав од вујна ми,дека во приватниве болници(Систина,Ремедика) ги рефундирале средствата од пораѓајот.. Не поверував ,но реков да ве прашам што знаете за ова.. Поздрав
Било така до 2012, се распрашував, џабе фрлање пари по адвокати и жалби...сега има нова државна клиника и не одобруваат. Ако некоја земала во 2013 нека се пофали.
И јас сум слушала дека било така порано, сега не рефунфираат. Знам повеќе жени што се породиле во приватна болница и парите не се враќаат
Е баш ми недостасува темава! Љубопитно и доста често ја разгледувам, и секогаш со насмевка на лицето си се присетувам на оние 9 најубави месеци во мојот живот. Ве поздравувам мешиња.. Уживајте во бременоста!
Уште едно прашање,да не заборавам.. Сакам да патувам другиот месец ,тогаш ќе бидам 7ми месец.. Тоа не ми претставува проблем,меѓутоа за да се оствари патувањето,треба да примам вакцина против менингитис.. Ќе се консултирам и со матичната,но сакав да ве прашам и вас дали знаете нешто во врска со тоа..
mamicki eve me i mene konecno.. da vi kazam deka si se guskame veke so bebuska.. se porodiv na 12 ti . veke dva dena sme si doma i si uzivame... imajte ubav den
јас за кандида имам слушнато дека може да се излечи од масло од кантарион, незнам потражи од некаде, домашно правено масло од кантарион , и тоа масло се става на влошка секоја вечер и се трга насабајле влошката, така 7 дена, или порано ако чуствуваш дека ја немаш повеке, ми кажуваа дека една женичка на овој начин ја исчистила кандидата,, пробај , не е ништо страпно маслото од кантарион..