Мајки , ми стигнаа резултати од брисевите ( последни ) . Пишува Брис од вагина : Микроскопски и културелно не се најдени патогени бактерии и квасници, нормалната флора е отсутна Брис за стрептокока : Не е изолирана бактеријата Тоа значи дека нема ништо? Фала вии
За тоа за стрептокока и мене ми пишуваше така, се јавив кај докторката ми рече дека е во ред, за другиот брис ми пишува дека е присутна нормална флора
Јас кога ја прашав сестрата за мајчина книшка она ми рече нетреба, а со првото имав и кај истата матична ми се двете бремености.
Мами да ве прашам кога влеговте во 9 месец дали ви дојдее патронажна дома. Мене со првата бременост одма кога влегов 9 ти месец ми дојде а сега еве ја нема.
И мене само 2 пати крвна слика од која што првиот пат прави голема крвна слика во која што испитуваат буквално од се од крвна група до ХИВ статус, а вториот пат за даунов синдром тестот ми го правеа на приватно не е задолжителен, повремено испитуваме за тироидната дека сум под терапија а на секој преглед од прст зема за проверка на хемоглобинот. Во однос на вагиналниот преглед искрено не прашувам што конкретно прави, што ми кажуваат тоа правам јас, но бидејќи стално ги внесува податоците во мајчината книшка после прегледот анализирам. Внесено има движење на бебе, положба на бебе, срцева активност и мерење на цервикс.
Аа значи цервикс мери. Богами не знам, поарно така него кај мене што на моја иницијатива сфативме дека е сантим... А брисеви?
На почетокот само и еднаш при вагиналниот преглед увиде дека имам мала габична инфекција за која што ми даде да користам само крем, веќе на другиот преглед ја немав.
Само на почетокот кога ти утврдуваат бременост, кога ти отвараат мајчина книшка, заедно со комплетната анализа.
А колку брисеви ви земаа последниот пат? Мене денеска само еден, ама тука како да имам читано дека се повеќе.
Прашање до мајки кои се тазе породени во ГАК , колку влошки ВИР се доволни, 2 или 3 пакувања? Исто и за бебушот колку пакувања пелени се доволни? Знам влажни марамчиња и павловичева маст од Зегин ќе си земам..
Девојки дали некоја имала болки во срамна коска при движење инаку сум 30+1 и целата болка ми е од левата страна има ли место за паника
И јас имам болки и најмногу е концентрирано кај левиот препон така ми е последните 3 недели 26 сум сега. Докторот ми кажа дека е нормално.
Јас. Од денес сум 31ва, а срамната ме боли најмалку еден месец. Особено при движење на нозете во лежечка позиција. Кога треба да станам од кревет или да сменам поза од лево на десно, во моментот на мрдање на нозете имам остра болка во срамната. Ама нормално е, тежината си го прави своето врз коските, а и карлицата се шири.