Фала за одговорот. Дали во тие 10 дена одеше на прегледи или ссмо кога те фатија болки? Мене за 2 дена два пати ми правеа рачен преглед и нз дали истиот провоцира побрзо отварање? Не ми кажаа денес дали во понеделник ке ме гледаат на цтг само или пак рачно ке ме прегледуваат.
Dali nekoja znae dali ambulantata za pregledi na Gak raboti za vikend? Na posledniot izvestaj mi pisuva kontrola po 10 dena a se paga vo nedela pa da ne odam za dzabe
Јас не одев ма цтг бидејќи бев 35та недела и нешто, само кога ме фатија болки бев и се породив во 37+5. Прерходно во тие 10тина дена, не бев на цтг. А блискава моја беше со поминат термин и на 2 дена правеше таа цтг
Крај на 39та недела сум, чувствувам некаква нелагодност во пределот на папокот, не е болка но некое непријато чувство. Дали и кај вас е така? На колку денови ве гледаа на ехо крај на 39та односно почеток на 40та недела? Поздрав девојки ❤️
Каде и кој кажува за стерилитет поврзан со вакцината? Јас не најдов нигде податок за тоа дека предизвикува стерилитет ( а читав и барав, истражував многу , нормално од потистат страв во себе ) Јас бев советувана да примам за да бидам заштитена кога ќе бидам бремена. Да гледаме и на таа страна колку порано светов се вакцинираше и колку бремени има сега. Баш ако можеш прати ми каде се поврзува едното со другото?
Бремена сум 14+6 и осеќам дека ме сече од време на време кај матката,нормално ли е? 2бременост ми е и не памтам ич дали така ми беше и со првото
Информацијата ја имам од медицинско лице член во семејството, исто и од некои блиски личности.Не можиш да најдиш таква информација бидејки се што е против вакцините и нус појавите е избришано од јутуб во најбрз можен рок. И да имало таква информација,веќе е недостапна,бидејќи на некој не му одговара да се шири.Целта е што поголем број на луѓе да се вакцинираат.Секој си има свое мислење и право да одлучи за себе,не би сакала да дискутирам на тема вакцини бидејќи не мислиме сите исто. Дај Боже да не предизвикува стерилитет и дај Боже сите кои сакаат да се остварат како мајки од срце им го посакувам тоа.
И мене информациите ми се дадени од медицински лица кои да кажам за среќа ги имам доста околу мене и сме блиски. Да се повторам дека и после примена вакцина кај нас имало бремености. Ова е информација од докторка. Исто и јас велам Господ на сите да дава полни раце дечиња и сите да не чува.
И мене така ми се скучи 14 недела, 2 дена имав сечење и убод во јајници, потоа прекина. Читав дека 14гн најмногу расте па затоа.
Немој со такви мисли, првата бременост ми беше супер, јас во принцип од мириси многу се гадам, во бременоста ниту гадење, ниту повраќање, имам дечко од 5 годинки , не читај по интернет ќе наидеш на свашта.
Мамички вие што се породивте деновиве на овие пеколни температури како ги облековте бебињата за изнесување од болница,како ве советуваа од таму?
Да, имало и порано бремености после вакцини испитувани по 10 години пред да почнат луѓе да ги примаат. А не вакцина што ништо не се знае сеуште. За ковидов од старт се кажуваше тие што планираат бременост во наредни минимум две години да не се вакцинираат ама сите ги заќутеа. Која е логиката јас сега трудна да се вакцинирам со експириментална вакцина не знам... Потполно се слагам со @Bebe3 за се што кажа
Јас зборев за дека со сега примена вакцина има особи кои останале бремени и треба да родат. Не го негирам тоа дека е брзо компонована вакцина, ама па и реално незнаеме на што се сме експеримент. Само Господ да не чува сите.
Јас искрено не би ризикувала со неиспитана вакцина сега шо сум бремена за трето,што веќе се имам остварено како мајка,а не пак да немам воопшто дете ,но секој си одлучува за себе. И да во право си прво беше да не се вакцинираат оние кои планираат семејството, а сега испа дна да се вакцинираат не само тие туку и бремените и доилките. Господ да не вразуми и просветли само тоа ќе речам.
Остај жити се. Се повеќе читаме вакви работи, се надевам дека не е вистина ама може само да се лажеме дека не е. И болести и стерилитети и све живо. Не џабе најдобрите адвокати у светов од лани го спремаат предметот за ковидов, прво за кршење човекови права па за вакцината и за како што они викаат најголема превара и злочин кон човештвото. А овие идиотиве кај нас секој ден лаат како ќе им кажат на телевизија. Сега уште и децата да се вакцинирале. Свашта!!
Не само тоа туку го филуваат сега муабетот, бремените да се заштителе а доилките преку млекото бебињата ќе ги заштителе со антитела.
Како е мешковци? Кај нас е пекол Се изнервирав малку. Требаше денес да имам резз од пренаталниот, сеа ми се јавија дека тек понеделниќ ќе ми ги пуштиле. А коа ми земаа крв рекоа 3 работни дена. Нејќум вакви замрзламии, али ај. Ќешким нека биде све во ред, ќе им прогледам низ прсти за пропустов Почна бааѓи да ми се познава мешко. Опседната сум веќе со тоа и цел ден сум прег огледало. А тек па маж колку сака да ме гледа во тесно, во облека која ме оцртува Крофне почна да ме вика