Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. BlackSwan7

BlackSwan7 Истакнат член

Фала за одговорот. Дали во тие 10 дена одеше на прегледи или ссмо кога те фатија болки? Мене за 2 дена два пати ми правеа рачен преглед и нз дали истиот провоцира побрзо отварање? Не ми кажаа денес дали во понеделник ке ме гледаат на цтг само или пак рачно ке ме прегледуваат.

2. teddy85

teddy85 Истакнат член

По препорака од двајца доктори.После 25та недела

dipsidipsidipsi likes this.
  3. Ugrinoskat

Ugrinoskat Активен член

Dali nekoja znae dali ambulantata za pregledi na Gak raboti za vikend? Na posledniot izvestaj mi pisuva kontrola po 10 dena a se paga vo nedela pa da ne odam za dzabe

4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Јас не одев ма цтг бидејќи бев 35та недела и нешто, само кога ме фатија болки бев и се породив во 37+5. Прерходно во тие 10тина дена, не бев на цтг.
    А блискава моја беше со поминат термин и на 2 дена правеше таа цтг

BlackSwan7 likes this.
  5. GirlGirl555

GirlGirl555 Истакнат член

Крај на 39та недела сум, чувствувам некаква нелагодност во пределот на папокот, не е болка но некое непријато чувство. Дали и кај вас е така?
    На колку денови ве гледаа на ехо крај на 39та односно почеток на 40та недела?
    Поздрав девојки ❤️

6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Има дежурни доктори, а не е страшно и еден ден подоцна да одиш ,во понеделник .

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Каде и кој кажува за стерилитет поврзан со вакцината?
    Јас не најдов нигде податок за тоа дека предизвикува стерилитет ( а читав и барав, истражував многу , нормално од потистат страв во себе )
    Јас бев советувана да примам за да бидам заштитена кога ќе бидам бремена.
    Да гледаме и на таа страна колку порано светов се вакцинираше и колку бремени има сега.
    Баш ако можеш прати ми каде се поврзува едното со другото?

Oneo, Bebe3, Keri and 4 others like this.
  8. LoLa♡

LoLa♡ Истакнат член

Бремена сум 14+6 и осеќам дека ме сече од време на време кај матката,нормално ли е?
    2бременост ми е и не памтам ич дали така ми беше и со првото

9. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Информацијата ја имам од медицинско лице член во семејството, исто и од некои блиски личности.Не можиш да најдиш таква информација бидејки се што е против вакцините и нус појавите е избришано од јутуб во најбрз можен рок. И да имало таква информација,веќе е недостапна,бидејќи на некој не му одговара да се шири.Целта е што поголем број на луѓе да се вакцинираат.Секој си има свое мислење и право да одлучи за себе,не би сакала да дискутирам на тема вакцини бидејќи не мислиме сите исто. Дај Боже да не предизвикува стерилитет и дај Боже сите кои сакаат да се остварат како мајки од срце им го посакувам тоа.

Last edited: Jul 16, 2021
    Gocim, Mum of K, Silvii and 1 other person like this.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

И мене информациите ми се дадени од медицински лица кои да кажам за среќа ги имам доста околу мене и сме блиски.
    Да се повторам дека и после примена вакцина кај нас имало бремености. Ова е информација од докторка.
    Исто и јас велам Господ на сите да дава полни раце дечиња и сите да не чува.

11. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

И мене така ми се скучи 14 недела, 2 дена имав сечење и убод во јајници, потоа прекина. Читав дека 14гн најмногу расте па затоа.

Marijana88 and LoLa♡ like this.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Немој со такви мисли, првата бременост ми беше супер, јас во принцип од мириси многу се гадам, во бременоста ниту гадење, ниту повраќање, имам дечко од 5 годинки :inlove:, не читај по интернет ќе наидеш на свашта.

13. Babycool

Babycool Истакнат член

Мамички вие што се породивте деновиве на овие пеколни температури како ги облековте бебињата за изнесување од болница,како ве советуваа од таму?

Marijana88 likes this.
  14. Silvii

Silvii Истакнат член

Да, имало и порано бремености после вакцини испитувани по 10 години пред да почнат луѓе да ги примаат.
    А не вакцина што ништо не се знае сеуште.

За ковидов од старт се кажуваше тие што планираат бременост во наредни минимум две години да не се вакцинираат ама сите ги заќутеа.
    Која е логиката јас сега трудна да се вакцинирам со експириментална вакцина не знам...
    Потполно се слагам со @Bebe3 за се што кажа

Gocim, Lady..M, Marijana88 and 2 others like this.
  15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Јас зборев за дека со сега примена вакцина има особи кои останале бремени и треба да родат.
    Не го негирам тоа дека е брзо компонована вакцина, ама па и реално незнаеме на што се сме експеримент. Само Господ да не чува сите.

Last edited: Jul 16, 2021
  16. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

https://www.logicno.com/politika/me...uju-82-pobacaja-kod-cijepljenih-trudnica.html

17. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Јас искрено не би ризикувала со неиспитана вакцина сега шо сум бремена за трето,што веќе се имам остварено како мајка,а не пак да немам воопшто дете ,но секој си одлучува за себе. И да во право си прво беше да не се вакцинираат оние кои планираат семејството, а сега испа дна да се вакцинираат не само тие туку и бремените и доилките. Господ да не вразуми и просветли само тоа ќе речам.

Gocim, Marijana88 and Silvii like this.
  18. Silvii

Silvii Истакнат член

Остај жити се. Се повеќе читаме вакви работи, се надевам дека не е вистина ама може само да се лажеме дека не е.
    И болести и стерилитети и све живо.

Не џабе најдобрите адвокати у светов од лани го спремаат предметот за ковидов, прво за кршење човекови права па за вакцината и за како што они викаат најголема превара и злочин кон човештвото.

А овие идиотиве кај нас секој ден лаат како ќе им кажат на телевизија. Сега уште и децата да се вакцинирале. Свашта!!

Gocim and Bebe3 like this.
  19. Silvii

Silvii Истакнат член

Не само тоа туку го филуваат сега муабетот, бремените да се заштителе а доилките преку млекото бебињата ќе ги заштителе со антитела.

Bebe3 likes this.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Како е мешковци?:hai:
    Кај нас е пекол:sweat:
    Се изнервирав малку. Требаше денес да имам резз од пренаталниот, сеа ми се јавија дека тек понеделниќ ќе ми ги пуштиле.
    А коа ми земаа крв рекоа 3 работни дена.
    Нејќум вакви замрзламии, али ај. Ќешким нека биде све во ред, ќе им прогледам низ прсти за пропустов:)

Почна бааѓи да ми се познава мешко. Опседната сум веќе со тоа и цел ден сум прег огледало.
    А тек па маж колку сака да ме гледа во тесно, во облека која ме оцртува:rofl:
    Крофне почна да ме вика:D