Дали некој има вибер или меил од др Гордана Петровска? Тој меил што и стои на официјалната страна на Систина, не е точен
Здраво, нова членка сум на форумов.. Би сакала да ве прашам во која недела од бременоста се испитува скриен шеќер и дали е тоа неопходно или е по иницијатива на матичен? ..имајте убав ден феминки
Не е задолжително за сите. Прочитај го ова. https://acibademsistinababy.mk/dete/13-bremenost/rizicna-bremenost/30-gestaciski-dijabetes
Zdravo , sakam da ve prasam vam taze porodenite vo Remedika, sto imavte se vo torbica , odnosno sto se nosevte za sebe i za bebe vo bolnica ?
Здраво мамички. Јас сум 15та недела, прва бременост, имав кандида на брис од вагина, ставав Полигинакс една кутија, меѓутоа уште имам исцедок и дури пред некој ден како кафеавкасто. Испаничив и одма отидов на клиника, ме прегледа Роса Спасова ми рече дека страшно сум воспалена доле и дека сум се изгребала најверојатно со нолтот при ставање на вагиналетите и затоа ми се јавило кафеавкото. Сега ми даде да ставам Микорил (така се викаа ми се чини) 12 дена, па да ги повторам брисевите. И ми рече ако не го третираш ова исцедоков може да добиеш болки и да почнеш да се отвараш. И нормално ме извади од памет. Инаку бебуш е добар, си мрдкаше цело време. Некоја од вас со слично искуство? Некој совет за исхраната за да ми се среди чудово? Шеќери скоро и не внесувам. Не ни знаев дека кандидата толкав проблем може да направи искрено. Толку сум извадена од памет сега што не можам да мислам на ништо друго. Секој збор многу би ми значел ❤
Мене за кандида секогаш јогурт многу ми помагал. Гледам тој период да пијам по пола литро/литро дневно.
Убава вест ,леле 1 година таман си ама дали ќе не фати и нас што ќе се породим во 2021 ....кој знае што биде
Да, и јас почнав од денес. Исто читав ќефир дека уште поубаво било. Па ќе пијам и тоа. Убаво викаат не било лесно да станеш мама. До 13та недела мака немав, сеа само почнаа бактерии, кандиди, исцедоци, налет више!
Има шанси јас мислам, подолго време дискутираат на оваа тема, дај боже тие веќе што ќе сме почнати со породилно годинава да не опфати и нас.. останува да видиме Скоро сите сме 2021, така да да стискаме палци да искористиме плус 3месеци
Значи времево ме утепа Носот чешма, очите почнаа да ми солзат ,синуси ме болат,низок притисок значи катастрофа ..Пијам лимони портокали,чаеви супи ,ставам капки Марисол пијам трахистан таблетки витамин Ц ,што друго да пијам више памет неам носот рани ми стана .. сеа ке правам и инхалации со камилица и босилек.15 недела сум