Здраво мешиња, дали некоја од вас има користено Ентерофурил за време на бременоста? Имам дијареа 2 дена, матичниот ми ги препиша па сега читам во упатството дека не смеат да се пијат во бременост.
Дали некој имал потечени вени окулу 6ти месец? Си закажав кај трансфузиолог, бидејќи и матичната ми потврди дека ми се потечени, па да прашам искуство некое?
Најдобро гинеколог нека си праша.И мојот матичен знаеше дека сум бремена па за кашлица ми даде сируп што содржи темјан.Среќа што мм кога го земал прашал во аптека дали смее трудница да го пие.
Листам низ темава само да те прочитам .... и ете си. Момченце право здраво да си седи кај мама во меше до крај
Jas pocnav so iscedok od 18ta nedela, pa do 30ta.. Za kandida najbezbedno e na vloska da stavis jogurt.. Vo toj period piev I probiotik, vo bremenosta e normalno da se ima iscedok
Zdravo, nemozev da najdam odgovor na tvojov post, me interesira kako pomina so serklazot do kraj, jas sega treba da pravam vo bremenost 12ta nedela, ti kade go pravese i kako pomina?
Еве и јас издржав до 36+0, цервиксот е намален на 1,2 цм, бебе е наместено и веќе со главчето притиска, по матичната може во секој момент да дојде ама нема да го спречуваме, веќе сме во безбедна зона малечката тежи околу 2400-2500 грама. Утрогестанот ми го укинаа а магнезиум уште една недела. ЦТГ на секој два дена. И купив фустанче и џемперче за еден број помали оти ситничко бебенце и сега сме спремни, ќе чекаме
И мене исто ми рече уште неколку дена дур да влезам во 36та утрогестан и толку. Ти кажаа ли тебе зошто? Јас мислев ќе пијам дур не родам...
@dipsidipsidipsi фала мила, подршка и за тебе и ти да си стигнеш до 9ти здравје @Silvii искрено толку бев збунета што не ни прашав, ама и имам уште за денес и утре па ми кажа дека не мора да земам веќе @Autumn Love фала мила, еве место не ме фаќа веќе, а и ти не си далеку од гушкање
Тие што сте имале плацента превиа дали пред да прокрварите имавте некои симптоми? Зборам за прво или второ тромесечие.
Пулсирање во исто место беше дека бебе ика? Последниве неколку дена по 2 3 пати обавезно и трај некоја минутка дури грев ме фаќа си велам којзнај колку и е тешко, јас мразам да икам
Женчиња, ми пристигна смс од Мојтермин : Pocituvan/a, Ve potsetuvame deka na 23.07.2021 vo 12:30 imate pregled na ginekologija vo UK za Ginekologiija.Ve molime pocituvajte go zakazaniot termin Не сум закажувала ништо, на контроли одам во Систина, за што би можело да биде ова ? Може да е грешка ?
Можно е, особено ако имаш сменето број. Случајно се погодило да е од ГАК ваљда. Мене неколку пати ми имаат стигнато вакви пораки од рандом болници низ Мк, исто и на мајка ми.