Секоја бременост е различна ,со првото во 7 месец приметив дека имам колострум а сега сум 16недела и еве сега пак имам.
Јас сум 27 недела и имам од градите по малку, не сум видела како тече ама имам на маицата трагови веќе можда 2 недели ама како што знам тоа не се случува кај секој.
фала ти многуууу мене така ми рекоа дека треба уште пред некоја недела и да прашам може така треба не знам, јас еве уште ништо немам
Како што веќе ти пишаа и други. Секоја бременост е различна и воопшто не се оптоварувај со тоа. Во првата бременост се породив природно точно 41 недела. Колострум не потече ниту еднаш дур бев бремена. Се породив вечерно време сабајлето кога ми го донесоа бебуш си почнавме без проблем со доење и теравме речиси 2 години. Не се оптоварувај со тоа. Поздрав
да сватив дека не мора да потече, јбг прва бременост слушам све и свашта па реков боље да прашам искуства него да почнам да паничам
Здраво на сите ☺️ Сега сум 28 недела, од вчера почна стомакот да ми се стврднува, незнам дали се лажни контракции или само детето се истегнува, кога лежам или седам поспуштена нема само кога стојам и седам. Земав утрогестан од 200 препорачан од лекар доколку почнат лажните контракции. Ве молам за помош како да знам дали се тие или само детето се истегнува инаку е доста активно. Ви благодарам
Normalno e, pogolemo dete pomal prostor. Od taa nedela do kraj ke si mrda i ke ti se stvrdnuva stomakot, normalno e
При доењето на многу мајки им испукуваат брадавиците на градите.. маста е на природна база и може да се употребува и пред пораѓај А кога се испукани брадавиците доењето е многу болно дури некои мајки морат да прекинат со доење,за да не дојде до тоа се користи Ланолин
Ме интересира и тоа кога бебушот ќе почне да цица колку пати на ден планираш да ставаш и дали пред секое доење ќе ја измиваш маста