Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Marijana88

Marijana88 Активен член

Фала..:*
    А дали ја миеше маста пред доење..

2. Marijana88

Marijana88 Активен член

Ти благодарам :*

3. Herrra

Herrra Истакнат член

Сега кога ве читам се мислам дали да си земам , дека сум 27+4, но брадавиците ми се суви како да има ситни лушпи.

4. Marijana88

Marijana88 Активен член

Нема правила..
    Секоја идна мајка секоја бременост е индивидуа за себе..јас сум 37+6 немам капка течност не сум ни имала ниту жотко како што сум читала а ниту грутчиња..
    Болка во градите на почетокот до 3ти месец и сега дури во 9ти, големината ми е иста дури мислам дека ми се обесија малку :) дека имав цврсти и дигнати гради..

Noranora likes this.
  5. Marijana88

Marijana88 Активен член

Нема да погрешиш..јас земав една мала маст 10 мл од ДМ но моја другарка од мк ми кажа дека не е таа ( морам да спомнам дека е супер иаку е мало паковање и доста е мрсна искрено ми се допаѓа а беше околу 8 евра) и бидејќи не беше таа отидов и си порачав во аптека.. паковање 100 мл околу 6 евра, не е ни таа како на сликите во мк но мене ме потсеќа на Павловичева маст и по состав и по мирис а во аптека ми рекоа дека е на природна база и е погодна за употреба

Herrra likes this.
  6. Ivancula123

Ivancula123 Истакнат член

Здраво женски. 32 недела сум но имам огромни болки во нозете и ноќе грчеви. Земам магнезиум од 400. Дали да зголемам на своја рака?

7. sani99

sani99 Популарен член

Има ли некоја бел исцедок во 37ма недела ?
    Јас од денес сум 37ма , приметив сабајлево бел исцедок а болки немам сеуште :hug:

Marijana88 likes this.
  8. Silvii

Silvii Истакнат член

Јас имам многу светло жолт веќе со денови и не знам зошто е. Ќе прашам во понеделнк на контрола.... ваљда не е пак уреоплазма или друго нешто слично...

Marijana88 likes this.
  9. sani99

sani99 Популарен член

Провери си за секој случај, кај мене е скроз бел исцедок.. Може се спрема или незнам, ќе видиме која има таков исцедок да сподели искуство

mjay.yyy likes this.
  10. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Секако, нема штета од магнезиум доколку имаш такви болки. Јас со првата бременост во тие недели пиев сабајле и наутро по 400мг со б6

Marijana88 likes this.
  11. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Мами, тие од вас што патат од мигрена, колку често ви се активира во бременост и како се справувате? Мене ми е и во мајчината книшка дијагностицирана и имам писмена дозвола од доктор да пијам painkillers.

12. LoLa♡

LoLa♡ Истакнат член

Со првата бременост нитуеднаш немав напад како никогаш да не ме болело глава,откако се породив ми се намалија нападите и имам пак ама поретко а сега со овааа бременост имам напади ама не се толку јаки се надевам здравје откако ќе се породам може скроз да исчезне .
    Пијам по потреба кафетин и нормално не се смирува сма малце ме олабавува нес помешано со кока кола,лажичка живо кафе(препорака од матичната)да го изедам( мн е гадно) лимони и се мачкам со Allga san кремата на главата , кремата е одлична ма природна база од чили пиперки и бор и многу гори мада веќе не ја ни осеќам од навика.

Rtulka and Capricorn Taurus like this.
  13. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Хмм ова со кафето не сум баш сигурна. Има еден куп нови испитувања што тврдат дека кафето може да помогне ако е во мали количини едно на ден а во големи количини е тригер за мигрената.
    Јас во првата бременост имав до 12 недела некаде. Сега многу често на 2 недели. Страшни ужасни напади кој немал не знае. Пијам апчиња, морам. По 2 на ден :(

14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Јас почнав да ги јадам веќе неколку недели наназад, ама многу нередовно, на секој 3-4 денови ми текнува. Си шљапнувам по половина лажичка путер од кикирики на урма, ептен топ комбинација. :D Сега за сега (32ра сум) јадам по 2 само, кога ќе почнам 36та, планирам по 6.

@Silvii демек урмите помагаат побрзо да се отвори матката, пократки да се фазите на пораѓај и поголеми да се шансите дека природно ќе се породиш. Сето тоа затоа што помагале побрзо да созрее матката, затоа се препорачуваат да се јадат тек во 9ти месец. Што е до мене, нема што да изгубиш, ако ништо друго барем многу влакна ќе внесеш.

@sani99 на сите можни видеа што ги изгледав велат во 9ти месец да се пие чај од лист од малина. Демек помага за побрз пораѓај бидејќи ги заврстувало мускулите на матката што помага полесно да го истуркаш бебето. Јас ќе пробам и со чајов, не гледам причина зошто да не.

Јас многу ја сакам Bridget Teyler на YT, има интересни видеа со добри совети. Еве едно околу тие неколку нешта кои демек помагаат:

15. Umm affan

Umm affan Истакнат член

Zenskii jas se porodiv sabajle denes vo 6:19 casott

Rtulka, KittyCat:), Elen@ and 24 others like this.
  16. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Да сте здрави и најсреќни и само убавиниии :party:

Umm affan likes this.
  17. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Chestitki srekjna majko! Zivo, zdravo i od Boga blagosloveno bebuleto da vi e!

Umm affan likes this.
  18. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Честитки:inlove:

Umm affan likes this.
  19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Го имав истиот проблем. Откако почнав да пијам магнезиум 2*400 во денот ми се повлекоа грчевите, а сум поактивна во последно време поради чистење, спремање за бебето и немам никаков проблем со нозете.

@Umm affan Честитки мајче, да сте живи и здрави. :inlove:

Umm affan, Marijana88 and tina2018 like this.
  20. mjay.yyy

mjay.yyy Популарен член

Честитки живо и здраво бебенцето

Umm affan likes this.