Ах Софи, колку само те разбирам и сум иста. И сфаќам дека не сакаш да бидеш таква и уште повеќе се нервираш што не можеш против тоа. У почетокот ми се чини секоја недела одев на преглед и за секоја сензација што ќе ја почувствував во телово си го помислував најлошото. Цело време стравував дека ќе иам нешто розево/кафеаво на хартијата и навистина тоа ми се случи. Не знам ни како отидов на гинеколог од што цела се тресев. Испадна дека сум се повредила со нокт при ставање вагиналета ама доволно да те извади од памет. И ете тоа беше пред 4 недели а јас уште на секое бришење си ја анализирам хартијата. За на психолог сум жими се. Наместо да уживам само проблеми си смислувам
38+3 сум денес и овие 2 дена имам многу отоци во нозете Вие како сте мамички со отоците @saki13 @belisima88 @lia22 @Marijana88
Можно е душо и мене тогаш ми се отвори апетит, и многу качив килажа. Нека биде се добро, уште малку ни остана до крај,после ке се вратиме во нормала
Исто и јас сум отоци низ цели нозе. Матичната ми забрани сол и ми рече повеќе одмор и подигнати нозете. Нормално е од килажата и од топлото. Ајде ќе издржиме уште малку имаме
Devojki zdravo, Posle 2riot skining uste kolku povazni pregledi ostanuvaat do kraj na bremenosta i vo koja nedela se pravat ?
Плус од испитувања ОГТТ за гестациски дијабет 24-28гн и крвна група со рХ фактор ако немаш испитано и тоа треба до 28ма.
@Babycool @saki13 @belisima88 Drushtvo jas se porodiv Se rodi denes mojata dolgo ochekuvana ljubov Celata problematichna bremenost dobro se zavrshi Stanav majka na edno malo preksano sinche❤
@Sofi.ja Потполно си во право. Овде се зборуваше за прегледот со рака, пишуваа демек не давај да те чепкаат долу ке убрзаат процес. Кој доктор сака да породи жена во 36та? Мене од 36та секоја недела ме проверуваше докторката и во 40+ се породив. Некој со повеќе знаење од вас ги смислил прегледите и испитувањата и за ваше добро се. Најдете си доктор што му верувате и што ке каже тоа правете. Брисеви скрининзи скриен шеќер преглед со рака се цел од процедурата. За сенешто има лек денес и не може да оставиме на природата.
Da si ja probam srekjata i vo ovaa tema, pa se nadevam deka nekoja clenka kje me upati ako ima druga tema zasto nemozam da najdam ☺️ Vo 10+1 mi najdoa septum t.e pregrada na matkata, a bebeto e sosema super...dali ima nekoj so slicno iskustvo...fala vi i izvinete ako ne e za tuka
Ах, немам мир од овие уринарни бактерии Прво имав proteus mirabilis морав панцеф да пијам, за после недела дена ми се појави enterococcus и пак антибиотик(амоксиклав) морам да пијам. 27ма недела сум и многу ми е страв од ова бактерииве и антибиотиците
Сигурно пиеш антибиотици кои одат со бременост и доење. Бактерија мора да ја решиш со антибиотик, посебно уринарните се досадни и упорни. Поголема штета ке има ако не ја лечиш. Земај пробиотик и пиј чај од брусница.