Вчера вечер и сега ме уби глава од болење. Пиев цеден лимон со магнезиум и сега и кафе се напив ама не поминува. Што пиете мамички за главоболка?
Освен парацетамол ништо не ни смееме, а мене тоа не ми помага. Прошетка ако не е претопло вечерта, многу вода и мери притисок да не ти е висок/низок. Ако е низок Кока Кола само. За висок не би знаела, немам искуство.
Јас сум со мигрена,пијам лимони комнинација кока кола со нескафе ама заедно измешано ,се мачкам со кремата allga San на природна база од чили пиперчиња и бор . Јас по препорака на докторката пијам и кафетин. Можеш да земеш и од лепенките за тем за деца што се стави на челото и ќе ти држи ладно ќе те опушти.
Мене исто само кока кола ми помага за главоболка, плус за шмек со две крукчиња лимон внатре. А и притисокот редовно ми е низок, па затоа убаво ми доаѓа кога ќе се напијам. Утре полна 35 недела сум, дали и жешково време влијае, ама изминатава недела без една лименка дневно не сум, го претерав
Ќути од низок притисок глава неможам да дигнам ,вчера ми беше 100со 43 ми се плачеше дури Иначе 17та недела сум и бсшка жешково ме дотепува
Да пробаш Далерон? Иста генерика е ама може ќе ти помине. Мене ми поминува од парацетамол а од Далерон не. А на другарка ми обратно, од Далерон и поминува само а од парацетамол не...
Нема болки нема ништо, лежам дома и чекам да се врати докторката од одмор. Како ме стрефи. И така ќе сум со царски ама испод 38ма не ме чепка а мене нерва ме јаде. Ти како си?
Сериозна си?Мириси да штетат?Абе жени дај олабавете како живеете воопшто со вакви стравови навистина не сфаќам?Па утре бебе треба да растете во човек…со вакви цепидлачења не терате никаде.Се знае шо штети во бременост…одредени лекарства,кревање тежина,брисеви со бактерија…На Нормална бременост не и штети ништо друго.Ни движење,ни јадење,ни шетање,ни одмор одење ,ни секс а најмалце мириси .
Уф иста сум и јас, немам ни болки ни ништо.. Само вчера вечерта како сечење долу дека ме притиска бебушот .. башка на горештиниве воопшто неможам да издржам веќе Која недела си сега?
Се штети нормално. И воздухов затруен што го дишиме и хранава никаква прскана и хормони напукана што ја јадеме, и водата прљава од чешма што ја пиеме. И тие отрови вие што ги прскате ако си во близина и дишиш штетат. Плус сигурно ги конзумираш тие производи што ги садите и прскате. Се влијае и ништо не можеш да направиш.
Devojki povtorno jas napraviv analiza na urinokultura gi zedov rezultatite mojata doktorka e na odmor zamenata ja nema na vidik i jas baram pomos pak od vas Naodot pisuva deka urinokulturata e sterilna po inkubacijata od 24h .. ve molam pak za odgovor
Таман мислиш дека се е во ред, ете за 2 недели цервикс скратен 2,7 см а јас сум 27 недела. Строго лежење, утрогестан 2по 1, некој совет вака да дадете
Има теми за трудници кои лежат. Избери си серија, книга, онлајн шопин и лежи. Пробај да не се нервираш ке помине времето.
Знаете некој таблети за патување?Утре треба да патувам од германија до кај нас. Овдешниот доктор ми рече да земам аспирин бејби но јас мислам тие не се за таа намена.