Прв скрининг- нухален набор прво мерење 1,3мм, второто мерење 1м и некое задебелување на вратот. Ми рече да правам нифти тест ама и со првата бременост ми беше 1.3 и тогаш ми рекоја нема потреба од дополнителни испитувања. Некој со слично искуство?
Хахаха леле мила што да ти кажам кога ме знаеш, од едно за друго се фаќам па го мислам. Не за џабе тука некаде прочитав, бремена жена еднакво на луда жена Се пронаоѓам скроз хаха. Преубаво чувство мила, се радувам кога ме клоцка не се опишува со зборови. Гушни го меденко од мене, прав дечко е. Туку од 22 или 23 недела почнува 6ти месец ? Различно покажува, па не сум сигурна.
Колку што знам под 3мм се рачуна нормално... Какво задебелување на вратот виделе? Можеби тоа е причината што бараат дополнителни испитувања. А носна коска?
Мислам дека и носната коска беше ок, освен малото задебелување. Ќе одам и на втор скрининг да видам што ќе ми кажат.
Дупла доза кафе денес, малку попушти, а до вечер ќе мавнам и јас кока кола со лимон, со лесно и уште малку издржи
Не сум знаела искрено, матичнава ми кажа само парацетамол можело. Ја секако глеам природно да поминам, еве 5ти месец како се неам напиено апче за болка, а претходно за се нешто си ги пиев. Се може и без нив
Ех и јас тоа сама се прашувам,тоа не дека јас сакам ваљда хормоните ме будалеат.....И баш и заради сето тоа сакам одредени вакви глупости да ги тргнам од мене....Ама во одредени моменти тешко ми оди.Место да ср ужива во бременоста нас бубачки ни шетаат у глава...Фала ти за одговорот
И тоа си потполно во право....Јадиме храна која не е здрава,но убаво кажа ништо неможе да се направи...фала на одговорот
Cyclizine Hydrochloride таблети ми се препишани од матичен против мачнини и повраќање, исто се користат и кога патуваш. Секако дозволени се за бремени жени но консултирај се со лекар прво.
Девојчиња колку време се чека за резултати од брисеви на Институт за јавно здравје? Минатиот пат чекав една недела, ама бидејќи ми правеа и испитување за HIV, Hepatit, викам заради тоа да не чекав толку. Знам предтходно (пред да бидам трудна) за 2 дена ги даваа
Здраво девојчиња, тие што правевте Нифти, колку чекавте за резултат? Баш така како што кажуваат од 7 до 10 работни дена? Ми се чини многу долго...
За брисеви јас чекав 2,3 дена. А ова за хив, хепатитиве и сл. Во болница ми испитуваа кога ме примија.
И мене ме уби низок притисок 90 со 70. Дури ми се слоши само на спиење ме тера. Многу течности да пијам ми рече матичната.
На жалост за низок притисок само кока кола помага. И ја пијам многу вода, течности ама пак ми е низок. Плус пд жешково уште толку паѓа, кома сум. Само кока кола ми помага
Pijam voda mnogu ama ne mi pomaga mnogu ovie dva dena mi e 79 so 48, kafe ne pijam da probam so koka kola zero zosto i seker ne smeam