Бев на цтг ради грчеви и покажа неколку котракции кои оделе до 30. 32 недела сум и се испаничив малку. Утре сум повторно на цтг. Дали и лажните контракции се покажуваат на цтг?
Си се изморила само веројатно. Пробај да се одмориш. Лежи малку опушти се. Ако чувствуваш големи болки оди кај било кој доктор, не мора матичниот да го чекаш.
Знам дека тогаш почна да те пече и алал да ти е како го издржуваш толку време. Кој не патил, не знае колку е тешко. Иначе, ама баш сè имам пробано членките што ти имаат набројано и крем надворешно и камилица и Ацидосалус и Лактогин и прополис и кантарион, човек кога си има зорт сè проба, ама баш со ништо не се смири додека не ставив канестен и тоа 2 дози од 200 мг и после на 2-3 пати на околу десет дена по 1 од 500 мг. Габата е упорна и тешко се искоренува, а таму темно, влажно, топло, ептен и е убаво.
Кома сум од нив, само спијам. Чист прогестерон, затоа зашеметува. Се надевам ќе ми ги намалат сега после втор скрининг
Нормални се грчевите во рана бременост, не се секирај, ама за да бидеш мирна иди кај некој друг гинеколог нека те види
А да пробате со Макмирор и ти и @S.o.F.i? Тоа се вагиналети особено делотворни за кандида, ја примив 2 дози, плус се подмивав со сода растворена во вода, пиев Лактогин пробиотик, ИСФРЛИВ ШЕЌЕР (ТОА Е НАЈВАЖНО) и пиев и иште пијам многу јогурт, по литро на ден. @Knizhevnik11 ме посоветува да конзумирам кокосово масло наутро на гладно, па и тоа го правам. Значи габите не бараат само да се шибаме со вагиналети, туку мора да создадеме кисела средина во организмот, во која нема да може да се намножуваат габите и бактериите. Доста ми е истражена оваа тема и најдобронамерно ве советувам да го примените истото. А претходно, иста бев ко вас, од искуство зборам.
Девојки сакам да ве прашам дали на секој преглев ви мерат цервикс? Мене со првото дете воопшто не ми измерија и немав никакви проблеми. Немам и сега,ама одам кај различна докторка,и секој преглед е вагинален. Мене ми е болно искрено,еве 5 месец сум и не знам дали е тоа во ред.
Да цервикс треба да се мери на секој преглед, задолжително. Непријатно е знам,ама намалувањето на цервиксот е предиспозиција за предвремено породување, а може да се заштити со серклаж во првите месеци мислам до 24 недела најкасно
Мене ниту еднаш не ми измерија а кај двајца доктори одев. Вагинално ме гледаа до 10 нед. А еве сеа сум скоро 40 нед. Секој доктор различно
Од денес сум 34та, се' уште не ми измериле цервикс. Која ја прашав матичната за мерење уште пред неколку недели, ми рече дека нема потреба бидејќи бременоста ми е уредна и немало предиспозиции.
Kaj mene prv pat mi merea isto vo 34ta nedela poradi toa sto i jas imam uredna bremenost i super mi bese i cerviksot otkako mi go izmerija , mene do sega samo dva pati me imat pregledano vaginalno ,prviot oat koga ostanav bremena i vtoriot pat koga mi merea cerviks.Ne znam zosto kaj mnogu zeni skoro sekoj pregled gi gledaat vaginalno..
Ете затоа и прашав. Кај мене беше исто со првото дете. Оваа докторка премногу паничи, од една страна убаво што се зема во предвид,исклучува можни проблеми,ама од друга мене ме плаши премногу. Дури на последната контрола ми рече мн опуштена сум била
По книга јас колку што знам вагинално се гледа до 12та недела и после тоа не се чепка освен ако мора. Цервикс се мери и абдоминално само што не е прецизно како вагиналното. Ако увидат потенцијален проблем абдоминално тогаш треба да проверат вагинално. Колку што ми кажал еден гинеколог хирург, секое вагинално ехо во бременост носи одреден степен на неколку ризици... Ама вистина, сите доктори различно работат....
Kade i da e ke mora da ti meri vaginalno cerviks, sekoj si raboti na razlicen nacin ama stom si imas uredna bremenost nema zosto da se sekiras sepak taa znae najdobro
Da vo pravo si, i mene najprvo mi go gledaa cerviksot abdominalno i on gkedase deka se e okej sto ne mora da me pregkeduva vaginalno no sega vo 34ta bidejki neli pocnuva veke kaj nekoi zeni cerviks da se namaluva zatoa mi go vide vaginalno i se bese vo res fala mu na Gospod Sekoj si raboti razlicno ne se site isti
А тоа што те боли не е во ред. Да не е докторката малку груба? Ако е така кажи и пополека малце, не е бунар.