А да пробаш да се подмиваш со сода или чај од камилица? Исфрли шеќер и пиј многу јогурт. И со канестен што има врска ако се мачкаш, па надворешно е тоа.
Sofi, ti si izgleda nastinata na besikata, aj stopli gi nozete ubavi nekolku dena po red, nosi corapi i noke spij so corapi i ke vidis promena i bas pisi dali ti pomognalo
Јас оваа ја користев, матичната ми ја препиша за надворешно и малце ставав и од внатре на усниците. Сега не знам најубаво е да прашаш дали можеш, јас исто чисти брисеви од што ставав утрогестан ми се воспали.
Пробував и со камилица ама ајде може не бев упорна. Нонстоп пијам и брусница. Овие се 3 таблетки Канестен, да се надеваме дека ќе ми помогнат. Ќе го земам и пробиотикот па ќе видиме. @IVA B Што знам бе не верувам, ама ајде може се да се проба само да помогне. Само на оваа вруќина јас и чорапи
Еве гледам овие таблети исти ни е составот, ќе пробам од вечер да видиме дали ќе има ефект. Еве моментално како пожар да имам долу
Женски,како иде закажување на прво ЦТГ кај одреден доктор(по желба)? Зашо сега системов мој термин,не дозволува маричен гинеколог да ти закаже прв цтг кјај докторот што би сакала... Како доаѓате до докторот уствари ?
Така што да дознаеш кој ден е во амбуланта,па тогаш да одиш,или ако имаш контакт од др па он да ти каже.
Женски има ли некоја од вас проблеми со отоци? Јас во лицето сум бумбар, носот како бабура ми стана а устата како да сум ја полнела . Ама друго ме загрижува, прстите на дланките ми се отечени и кога сакам да си ја стиснам раката во тупаница дури ме боли. Предпоставувам дека не е загрижувачко, ама има ли некои лек за ова, се соочува ли некоја од вас со истото?
Жени аман кажувајте чаре за ова кандидава. Веќе 3 дози вагиналети стаив (Полигинакс и Макмирор), се подмивам со сода редовно, пијам пробиотик, пијам јогурт по литро на ден, не внесувам шеќери и пак денес идам за брисеви и матичната ми вика не е исчистена инфекцијата уште. Па што уште можам да напраам, цела ли бременост со вагиналети ќе бидам и односи ќе неам?! Ми се плаче жими се, све напраив и пак и пак ја има.
Срце јас нема односи од кога дознав деа сум бремена а еве ме терам 7 ми месец....Заради пустата кандида страв ...се издржува се
Абе неам ни јас, не се односите најголем проблем, ќе издржам, ама зашо не се повлекува после толку дози вагиналети?!? Страв ми е може да напраи проблем, да предизвика предвремено породување..
Пробај пробиотик некаков. Има вагинално што се ставаат на природна база не ми текнува како се викаа, има и лактогин за пиење. Исто и лактогин интимен сапун.
Нема Лактогин за орална употреба во Мкд, сегде прашав. Мака ми е веќе све нешо брцам доле, шо не стаив налет
Јас имав проблем со кандида. Докторот од систина прво не и придаде важност, ме виде вагинално и рече дека нема инфекција ама тогаш била изгледа на почеток. Следниот пат кога бев исто ме виде вагинално и ја забележа, ми направи промивка и ми даде вагиналети Gyno-dactarin, веднаш ми исчезнаа сите симптоми што ги имав. Мислам дека со промивката се реши целиот проблем, а со вагиналетите само се долечи.