Исто една членка неколку пати ми пиша да земам глизиген имало гел и спреј. Јас вчера потражив во аптека имаше само спреј и пак не бев сигурна дали да го земам Ама еве дефф ќе пробам. А, еве до сега јас само уринокултура проверувам, а само урина не. Да не правам грешка, може таму нешто се крие. Веќе немам памет.
Јас само гелот го имам користено и тој во комбинација со капсули лактогин ми го средија исцедокот/кандидата. Тоа беше пред 6-7 години и еве од тогаш ми се нема така појавено. Гелот продолжив да го користам со паузи од едно потрошување до друго купување, а лактогин земам обавезно ако пијам антибиотик. Исто глизигенот го употребував за време на бременост. Имав зголемен исцедок, нормално е под дејство на хормоните, ама не беше со различна боја/миризба/други симптоми. А од обична урина ќе се види само дали има/нема бактерии и ако има пак уринокултура ќе треба да правиш. Јади сушена брусница.
Затоа што е многу досадна, и веројатно на толку вагиналети веќе станала имуна бар на тој тип. Имаш различни видови кандида, пробај со други таблети...и види оваа крема вчера ја постирав
Гледам по странаките форуми многу ги фалат ацидосалус вагиналетите за кандида, ги има во еурофарм околу 900ден 7 вагиналети.
Со микробиолошки се испитува секрет за присуство на кламидија, микоплазма и уреаплазма. Уринокултура е бактериолошко испитување на урина...
Жени фала ви многу на сите на советите, да не е форумов ќе изгубам разум ми се чини со инфекцииве. Многу ми значи секој збор и секој совет, знам се разбираме и сите сме во иста каша Ветувам, за се што ми пишавте ќе се консултирам со гинекологот и што ми одобри ќе користам! Ах оној Тофоски како ли се најде сеа да е баш на одмор, него најмногу му верувам
Јас сум веќе два месеци породена ама до последниот ден јас спиев по цела ноќ пдносно си легнував во 23 часот а станував кај 11-12 поручекта,и мене сите ми викаа кога ќе дојдеш 9 ти нема сон да те фаќа ама јас буквално цела бременот си се изнаспав.Кај сите е различно битно се да е во ред со ббеушот
За веце не стануваше? И јас спиев по 12+ часа ама со паузи за во тоалет. Таман сум фатила положба станувај за веце.
И мене така ме затера пред бременост, јас само канедтен исхрана и памуните гаќи ги вриев на 90 степени и почесто менување. Одмивање со чај од камилица
Мене матичната ми препиша вагиналети Гинодактарин 7 мислам беа во паковање и месец дена Мултилак пробиотик. Првично ми рече Лактогин пробиотик ама не можев да го најдам во аптеките па замена ми рече Мултилак. Јас ништо немав симптоми исцедокот мислев дека ми е од утрогестанот па испадна кандида. За две недели сум на контрола па ќе видиме до каде е.
Ако немаш симптоми, ништо. Кај мене примеќам се јавува при промена на хормони, а тоа сега во бременост не можеш да го смениш и при претерано миење.
Девојки,31+3 дена сум и веќе две ноќи кон 2:30-3:00ч чувствувам болки во долниот дел на стомакот и половината исто како менструални и траат околу 5-10 мин ,па по извесно време пак се повторуваат уште еднаш и толку. Читав за Брекстон Хиксовите контракции и се надевам дека се тие бидејќи рано му е на бебе за излегување. Дали некоја имала вакви болки да сподели искуство?
Da, jas imav ama vo 33 nedela.Mene samo 2 dena mi traea i me fakaa isto nokeska na spienje i nasabajle otkako ke se razbudam.Go prasav ginekologot mi kaza deka e normalno toa ..opusti se i nemaj gajle ama ako sakas najubavo orasaj si go doktorot i ti ..
Јас и со првата и сега со втората бременост ги имам уште од второ тромесечие. Нормално е, но многу помага магнезиум директ од 400мг. Земи го пред спиење и нема да бидат толку јаки болките.
Мами јас се породив се роди моето синче Јаков 3400 гр.. лесно поминав ви посакувам сите како мене да поминете. Дојдов во 4ч на гак а се породив во 8: 25.. со лесно на сите