Vcera mene mi stavija vaginalna provokacija okolu 11 i pol , prikvecer dobiv bolki i na CTG pokazas pocesti kontrakcii i 3cm otvorena pa posle 6cm i vednas me prefrlija gore vo rodilna sala i mi puknaa vodenjak , i se pocesti bolki imav pa nemozev da izdrzam veke i me proverija pak i op 8cm i me spremija za poragaj, so nekolku naponi go donesov sinceto za 10min. I me sosiaa dolu malku
Vaginalna provokacija so edna tableta , vecerta vo 01.15 se porodiv Trebase i vtora tableta da mi stavat ama ne poso imav veke bolki , da ne se zgolemar duplo
Да, некои жени се пораѓаат за неколку часа, некои со денови. Не може да знае докторот со сигурност. Можеби изгледа дека нема ама природата е чудо.
Јас јадам по 5-6 урми дневно и правам чучњеви. Сега сум 37+6, во вторникот бев на преглед бев 1.5см отворена и бебето си е таман наместено за искачање и секој ден имам подготвителни болки, а после прегледот мислам дека почна и чепот полека да паѓа. Пробај со чучњеви и биди активна, не се улежувај
Nema nikade, nema apteka so ne mi e proverena, segde prasuvaa i od zegin i od eurofarm i viola i beti i ani farm i sekoja privatna apteka. I taa u Sistina, bukvalno segde. Sea naracav od srbija da mi donesat, pa ke vidam vikendov dali nasle
Тука има и едно видео: Кој знае дали е вистина, се изначитав и за урми и за чајот, за урми има доста студии кои укажуваат дека стварно помагала. Ама што знам....
Ако имаш можност провери во другите градови низ МК. Јас во јуни имав мака со прогестерон депо, никаде во СК немаше и од една аптека ми дадоа ваков предлог. Па пријатели од Охрид ми донесоа. Може и со ова ќе имаш среќа да има негде.
Не дај боже нешто да ти притреба у државава, мораме да нарачуваме прост пробиотик од други земји, да не праам муабет за посериозни лекови. За срамови сме
За жалење сме. Јас во јуни 3 недели бев со крварења на неколку дена и бев и хоспитализирана и прогестеронот ги примав прво на 7 дена, после на 4, а инекциите нигде ги нема. На сите маки и стресови уште за тоа се секиравме. Господ нека ни е напомош само.
Оф леле, душа изнамачена, не ни сакам да помислам како ти било. Се надевам се е во ред сега и дека сте добри со бебуш
Стабилизирана ми е состојбата сега ама уште чекаме постелката да се намести убаво. И уште ги примам инекциите и др терапија. Важно бебуш е супер досега, 15+5 сум а бебуш 1н понапреден Само позитивна мисла и со лесно на сите да ни е.
Off sega i tie li stanaa deficitarni Shto da kazam imav i jas problem teshko naogjav progesteron depo,kleksani,pa duri i metyl folat...do kaj ni stigna zdravstvoto. Stiskam palci da ti donesat od Srbija.