Бев Софи. Ме видоа на ехо и све е во ред, фала богу Болките ми се намалија, сега лежам. Ми рече докторката да пливам,па маж брзо брзо се спрема и утре ќе ме води на капење некој ден. 100тина км е патот. Ќе лежам цел пат, белким нема да си направам беља. Изгоревме веќе овде на жештиниве
Јас сум 35+2, имав такви болки околу 28-30 недела, буквално мм ми помагаше да се исправам од кревет и плус болка имав и во препоните. Пиев 2 на ден магнезиум директ од natural wealth 375 mg e и 2 на ден б6. Период беше, сега се значително намалени.
Мамички вие што имате примано зреење за бебче после колку време се осеќаа повторно силните мрдкања, јас осеќам си мрдка ама поблаго, вчера ставив втора доза се надевам полека ќе се врати во нормала И уште нешто 30+3 денес во десниот препон болкички имам така нормално е или..
Јас 2-3 дена воопшто не чувствував дека мрда. После се врати во нормала. Во препоните болки може да се тежина од бебе. Одмарај повеќе и пиј магнезиум.
Јас па го осеќам си мрда ама не како претходно.. се надевам за 2-3 дена ќе бидеме таман. Одмарам јас нонстоп сум во лежечка положба, магнезиум пијам кога 1 кога 2 на ден..
Ќе се среди да, ќе си продолжи да мрда како претходно. Пиј секој ден по 2 магнезиум, за да немаш повремени болки. Јас пиев по 2, исто бев цело време со лежење.
Паднав по скали. Среќа што не беше надоле, туку нагоре и успеав со раце да се задржам, па ни стомакот, ни грбот ги удрив. Ама затоа се извадив од памет, стресена сум целата. Кажувајте како да се смирам. Пробувам да не мислам на тоа, ама пак вознемирено дишам, страв ми е од стрес да не си направам некоја глупост...
Баш ми е мило Бубче те мислев што си како си. Ако штом доктор така кажал и да одите да си се опуштиш малку. Мене вака стигнале резултати вчера од уринокултура и рекоа Докторот рекол ке ми се јави. Го немаше и му пишав да го потсетам и еве веќ денес ми се јави и вели, а не ви кажаа резултат сестрите. Значи нормално не се сеќава од вчера до денес за резултатот и која сум и што сум. Малку се изнервирав. Му кажувам за печењето дека ни канестен таблетките не ми помогнаа. Ми рече да пијам nitrofurantoin tablete 100 mg ако така се точно викаат дека ми ги кажа преку телефон и запишав. 2 пати на ден и биле за урината, рече безбедни се во бременост 10 дена да пијам. Има ли некој искуство ги знае, да ги пиел ?
Drugarche po maka,ne se grizi istoto beshe i kaj mene,namaleni i poslabi po jachina dvizenja no za 2-3 dena se si beshe pak po staro. Bolkite vo preponot se normalni,jas piev 2pati vo den magnezium direkt 400mg. Uzivaj,pushti misli vo ubavi raboti i se ke bide vo red
Напиј се 2 бедоксина. Пробај да се смириш со то што не си го повредила стомавот. Нема зошто да се грижиш
Нитрофурантонин или Нифуран се користи за третирање на уринарни бактериски инфекции. Не сфатив од одговорот твој имаш бактерија некаква? Доста ефикасен лек е, јас пред бременоста го пиев ама имав 2мил ешерихија коли, без бактерија незз зашто би се давало антибиотик, особено на трудница.
Се олабавив малку сега 2те вака ми кажувате и полесно ми е ептен...мислам на моментите на запознавање повеќето сега се фокусирам на тоа се тешам, и да магнезиум ќе почнам редовно по 2пати. Ќе биде, фала ти
Јас пред бременост ја имав ешерихија и исто вака ме печеше ненормално. Е, сега правев 3пати уринокултура и немаше ништо. Сега со последната не го добив резултатот од немарност изгледа и докторот преска ми се јави и ми рече да го пијам овој антибиотик, а не се сеќаваше дали ми се добри резултатите или не. Незнам што да правам, а баш напомна дека е безбеден во бременост дури и на почеток од бременост кога се формира плодот. А, еве со оваа печење на крај со нерви сум најискрено.
Те пече при мокрење или цело време те пече? Јас последно коа бев на гак ми кажа докторката дека Панцеф е подобар од Нифуранот за бременост. Чим не можеш да издржиш пиј го, па ако ти намали пецкањето значи до бешиката било.