Ако ти е прва бременост ,покасно се чувствуваат движењата околу 20,21 барем кај мене беше така,а и зависи бебушката колку е активна.
Многу е важно дали бебчето е наместено на преден или заден ѕид. Јас со првата бременост се секирав зошто не го осеќам бебето, дури на крај почнав, а со вторава бременост па се секирам зошто толку мрдаат
Dobro utro devojki denes sabajle koga stanav primetiv deka stramnite usni mi se nekako oteceni i nekako ne deka me cesha ama nz kako da opisham cudno mi e nekoja so iskustvo i da kazhe sto da se pravi so situacijava
Кркорења чувствуваш? И јас се прашувам кога ќе клоцне, овие два дена кога одморам чувствувам кркорења и се прашувам бебечо ли е? 18+5 сум
И мене исто ми беше на почетокот на бременост, се советував со матичниот гинеколог и ми кажа да се мачкам со канестен 2 пати на ден. Најдобро посоветувај се, мене канестен ептен ми помогна
Јас слушам кркорења пошто сум стално гладна. 16та недела, секои 2 недели сум на ехо и пак паничам. Сакав само да си кажам. Ваљда е рано.
Леле цело време еве и во моментов ми кркори стомакот, викаш тоа нешто од бебуш е? Во четврток сум на преглед и обавезно неделата кога треба да идам јас нешто вака трипам
Шо ми кажуваш јас да можам да си купам ехо и да си се гледам цело време топ би ми било хахаха Не сум била цели 3 недели (замисли) и сеа филмови у глава колку сакаш хахах
Докторот онојпат вели, а да ти земам еден ехо апарат па да си се гледаш дома Си мислам ех да можам... Едвај по 2 недели издржувам, сега на последната контрола гледам пишува контрола за 5 недели. Еве пак ќе кажам, со вишок кг сум, прашував и јас за мрдањто на бебето и ме фаќаа паники дека нема да знам дека е оно Во 18та додека лежев на грб осетив туп туп и не бев сигурна дали е тоа тоа, после 2 дена пак исто осетив и потоа немаше ништо сигурно недела време. И кога почна почесто веќе бев сигурна, и стомакот се мрда и е преубаво чувство. Кај и да е ќе почне, не се секирај ова од паничар искуство. Сега кога го нема, па го буцкам стомакот барем еднаш да ме клоцне ехх луда глава.
Луѓе еве конечно добив резултат и имам бактерија ви уринокултурата. Докторот иако во саботата ми препиша антибиотик јас не го пиев зошто и тој незнаеше каков е резултатот. Сега ги барав сестрите да ми го пратат резултатот и има бактерија Дали од неа цело време ме има печено, до сега праќано уринокултура во Авицена и беше чисто, а сега гледам во Синлаб и ете ти. Страшна ли е и што ако цело време ја имам, а не е третирана воопшто да паничам ли уффф...
Пострашна е ешерихијата, тешко се искоренува, подосадно нешто нема. Бактерија ко бактерија не е убаво да ја имаш, еве Нифуранче една доза и ќе ти помине. Сум ја имала ја пред бременоста и од една доза Нифуран се губи. Не заборавај само пробиотик, бидејќи после ќе лечиш кандида!
Ќути и таа ешерихија ја знам, мислам одкако ми се појави имам печење долу. Сумњам дека цело време сум имала и затоа се измачив со тоа печењето, што мислиш дали треба да ги повторам и брисевите. До сега 2 пати правев и беа чисти, ама дека ги праќаа во Авицена ете одма ми е премисла. Имам пробиотик заедно со антибиотикот да го земам или ?
Па гинекологот ако не ти рекол, не ги повтарај. Ако имаш исцедок со жолтеникава боја, густ секрет и непријатност доле како пецкање или чешање тогаш оди нека ти земат пак. Јас ги повторив ама бидејќи имав кандида, штом си немала немаш потреба. Сеа пецкањето ти е од бактеријата, не е гинеколошка мака. А пробиотик јас пијам 2 пати на ден, сабајле пред јадење и навечер. Ама ради кандидата го пијам 2 пати. Ти можеш и еднаш. 2 часа после земање антибиотик ми рекоа еднаш во аптека.
Мешиња има некоја што е кај Сузана Костовска за водење на бременост? Со деновие вртам не можам да ги добијам никако а време ми е за редовна контрола
Здраво феминки некој што се породувал скоро во ремедика да не знае ковид тест прават две недели пред породување толку и има важност истиот но дали прават повторно и на денот на породување?