Можеш срцка било кои, така од доктор ми е кажано. Ја пијам Лактогин, ама ги нема во Мкд, од Србија си ги нарачувам, знам дека мн трудници ги пијат Провен за трудници што се, ама стварно можеш било кои.
Zdravo mamicki .. Dali ste pravele ispituvanje za HIV, HBS , HBC , TORCH ? I sto potocno znaci ova ispituvanje dali e za virusi?
Да, двапати пред ивф, еднаш во 12 недела. Вируси прележани и дали се активни во моментот, ако некој од нив е активен мпже да направи проблем во бременост.
Јас сум 32 недела ,имам еден преглед на болница ме пушти матичната, ми рече обичен преглед кај докторката шо сакам да ме породи колку да ме има во предвид,од 34 до 36 недела матичниот гинеколог треба брис за стрептокока да ми земи и после од 36 недела на цтг.
И мене вчера тешка паника ме фати бев на преглед и таму сестрата што е секогаш со докторот ајде вели уште 4 недели останаа да се издржат после нека иди кога сака.. Ко почнаа жештини да ме обливат притисок ми мереа Од цело време што сум преокупирана се да е во ред заборавив дека треба да излези од некаде воопшто немам размислувано за пораѓајот,не сум ни спремна ама баш со ништо.Ќе треба маже да се растрча малку.
Леле и јас сум ,а поради намален цервикс матичнава ми рече да не се шеткам многу.И сега само правам список кој да оди што да купи...Денес ни стигна креветче и душек ете од некаде почнавме ,Полека спремај се овие 2 недели
Немам ни одбрано ќе разгледам неделава и другата па да се почни од некаде.. Именце имате смислено? Ни тоа немам
Јас пак. Читав дека е нормален зголемен вагинален исцедок во бременост, особено во второ тромесечие. Мојот е млечно бел, не е густ, и не мириса, што ми укажува дека нема патологија, а дури си го чувствувам како ми тече, по неколку пати на денот по некоја мала количина. Дали и вам ви се се случува вака?
Девојки на последна контрола ми рекоа бебето е поставено високо главата му е под мојот желудник и притиска. Еве одреден период што и да ставам во уста било течности да се било храна повраќам. Се чувствувам изнемоштено многу. Само се препотувам. И се јавив на матичната ладнокрвна ми вика пиј од апчињата за мачнина, викам пијам џабе пак повраќам. До сега не сум повраќала сега почнав.. Инаку сум 31+1 . Чаре нешто? Све ме боли, сите коски ме болат едвај одам нозеве ми се труп отечени. Матичнава ладнокрвна до бескрај. Совет некој?
Уште брисеви 33-35 недела и натака ќе ти прават цтг Истоо, само не го осеќам, ама гаќите обавезно ми се жива вода. Да се надоврзам на муабетот од погоре, 37+2, уште коритце ми остана да купам и да се исперам (според мајка ми било рано), друго сѐ е спремно. Цела куќа генералка ја направив, врати прозори, дури и шкафовите ги прередив и само дочистувам по нешто. Ме фаќа трема, се ежам кога ми раскажуваат породилни приказни, ама од друга страна едвај чекам да си го видам баткото. Па и градите ми тежат, мислам повеќе они ми пораснаа отколку стомакот.
Јас вагинален изцедок (баш таков како што го опиша) имам минимум од почеток на 7ми месец (од утре сум 35та недела), многу ме нервира, ама тоа е.