Ливринова,Самарџиски, Ќаев на Гак. Има и во Ремедика ама не знам кој се. Според мене ако вториот скрининг се прави кај добар специјалист и он ќе види не дај боже ако има нешто.
Дали има некој со ковид потврда што седи дома и не работи. Планирам да доставам и јас па незнам дали ја признаваат
Кути, ехо на 2 недели, на 4 димери проверувам, крвни слики тоа уринокултури сто направив. сеа последно железото од 25 за 4 недели ми беше паднато на 6...два пати прокрварував па одмарав. клексани, аспирини, железо сеа, витамини, уште сум со устрогестани почнав да запишувам што пијам кога пијам стомачен вирус последно ме имаше фатено и за тоа антибиотици, пробиотици електролити да не дехидрирам абе мир немам. само тие што имале неуспешна бременост знаат што значи да му се тресеш на секој ден за нешто. дај боже да си ги родиме живи здрави женските и да бидеме помирни мајки него сеа трудници
Софче и јас бев денес, 24та недела сум. Една недела однапред закажав. Доколку не те препратат на овој преглед после втор скрининг, прегледов е доколку сакаш, убаво е да се оди нормално, кога бев на предавањата во Систина, баш и го препорачуваа како дел од скринизите, и јас отидов за мирна глава Ептен ми се допадна прегледот и докторот, се детално ми објаснуваше што гледа, комори, пред комори, оттчукувања, притисок на бебето, исто така и ми кажа да дојдам после 28ма недела на преглед пак ( тука се гледа отворот во предкоморите дали има тенденција да се затвори како што го разбрав)
Ма што ми кажуваш, јас мислам од мене ПО некој да е Бог да чува нема. Мислам секој ден се нешто има да го мислам и премислувам. Му ја пукнав главата на маж ми Има среќа што е надвор од државата. И веќе ме нервира кога некој ќе ми рече ма само опуштено и позитивни мисли. Како јас да не сакам да сум таква, ама посилно е од мене што да правам.
Јас здравје од петоко почнувам 24та недела. Сега прво имам да испитам скриен шеќер, па да видам и за овој преглед. Дали ете може директно во 28ма недела да се оди на тој преглед и да се види се убаво ? Убаво е да се направи, како што велиш за мирна глава. Кога ќе ми текне дека сум и А негатив крвна група, па ќе морам колку што разбрав да правам комбусов тест(мислам така се викаше) па да примам инекција. Па ете дошло пак да се проверат ддимери и хемостаза, главата незнам кај ми е.
Ne, nikoj redovno odev na site pregledi priska so nizok rizik na 30 .07 bev na eho se bese ok doktorkata duri kaza odgovara do den so terminot
Сигурно би можело. Сега баш гледав едно интервју од докторот ги објаснува сите работи тука чисто како за инфо. За вториот преглед само неколку пати ми нагласи после 28ма недела. ( значи почеток на 29та да закажам )
Душо знам како е ама мораш да бидеш јака, јас имав спонтан пораѓај во 23/24 недела и многу ме погоди психички ама после 2 месеци останав со синко кој ете сега е 3 год, не се обвинувај во никој случај и те чекам да пишеш те гушкам
@Bejb15 Tof e вродена срцева аномалија поради намалено ниво на кислород во крвта.Зар не ти пресакажа пак контрола? иначе матичен гинеколог неможе да праи ехокардиографски преглед.Едно не е лиценциран друго најбитно ,гинеколог е а не кардиолог.
Во 28 недела, повторно да ме види. Највеќе ќе се види кога ќе се роди бебето така ми рече ама ќе видам уште едно мислење. Незнам колку е сериозно ова доколку се утврди дека ја има.
Девојки денес бебка слабо е активна кај мене, вчера боксови и клоци јадев а денес цела поспана. Има причина да сум загрижена?
не се секирај изгледа некогаш спијат или така се наместени. мојата ја немаше нигде два дена се избезумив, денес пак е на сите страни
Малце се јави дека изедов 2-3лажички нутела. Искрено се загрижив затоа што дури и немирна ја викам кога збеснува внатре
Истата сум. Мојата е многу активна само ме шутира, нон стоп. Дури и сред ноќ. Прееска 3 саати беше мирна и мене срце во петици одма. Се напив кока кола и еве ја пак
Спремна сум скоро со се, собата готова, алишта купени можеби прерано ама од мерак. Уште торбица што треба да спремам само незнам кога да почнам и што да ставам. Кај тебе како е?
Мами, јас да се пофалам дека брисевите се чисти, нема кандида. А како матичнава од око виде дека има инфекција,стварно незз. Туку сеа ми стигнаа резултатите од уринокултурата и сега таму покажа дека иам канидида 25.000CFU/ml. Искрено не ни знаев дека може кандида да има на бешика. Некоја вакво искуство, што сте пиеле? Инаку не видоа на ехо и носам мажеееенцеее