И јас сум на ум со Синовак да се вакцинирам. Ама 100 доктори различно кажуваат. Едни велат Фајзер да примам ради малигниот карцином што го имав, други велат никако Фајзер за трудници, трети велат да си седам мирна... Глава ми отече веќе од мислење што и како. И да се заклучам на таван и нигде да не мрднам, џабе. Маж е здравствен работник, он мора да оди на работа. А плус и јас сум си "безобразна", не сум баш од тие што ептен се пазат. Ама ако продолжат да скокаат бројките на заразени ќе мора да се преземе нешто посериозно. Има некоја трудница што се има вакцинирано ?!
31+3 мојот фудбалер мислам дека со главата низ папок ке ми рече " Ѕе мамо''. хахаха Ова е страшно колку е немирен луѓе, мислам дека стомаков ке ми експлодира во секој момент. Ајде се ќе се издржи уште малку остана
ништо јас од почеток ни п од повраќање. еве сега ми се потсмирува малце, се надеваме дека бебче ќе се сврти веќе, инаку ми притиска на желудник и затоа си повраќам почесто и имам мака. Др од ГАК ми вика, јебига ситна си толку му е местото, па ме насмеа у сета мака.
хахаха па ти си добра не си фатила од почеток,инаку јас го родив со коса коса плетенки да му правам хсхахс
Мајками ми вика инает е детево твое, којзнае колкава коса ќе има штом толку повраќаш. Викам мајко за коса не сум сигурна ама сигурна сум дека ми го смачка желудникот. Страв ми е искрено и од двете опции ( природно и царски) ама па сигурно низ уста нема да го извадат. Мал црвец на мајка
Леле Софче ќути.. Си велам друго ќе е враце кога ќе ми е ама и тогаш не е сеедно пак не знаеш што му е не можи да кажи.. Јас вчера се расчитав за пораѓај ама одлучив дека подобро ќе ми е да си одам неспремна и да правам како ќе ми кажат оти вака само се стресувам и се бунам..
Епа тоа читам ао главчето дека е на горе притиска турка кај тебе затоа може да те поздрави остај го бебето нека ја брка топката сега интересно му е Јас 31+1 кај мене од старт како шо ја гледаме надолу си е со главчето а нозете и се кај ребрава повеќето кај мене со рачињата игра долу и поарно, бидејќи со нозете некогаш мислам ребрава од лево ми се кршат Ама ако нека претка таму нека игра и да ја додржам до 36та
Ох мило тоа.. Јас само сакам на време се и да се сврти да немаме мака. Ама како тргнал тешко. На мама желудникот перниче за глава му е.
Не е касно може и во последен момент да си се сврти баткото, има време сепак да не речам цели 2месеци ама мама мора да трпи тоа е, ништо не е сигурно овие недели за до крај ти сакаш да се сврти, јас сакам да си остани ко досега ама кој не прашува нас...
Мамички ми стигна резултатите од лабораторија и кај бактерии имам ++. И пишав на матичната меѓутоа бидејки е на одмор сеуште ми нема вратено ништо. Па се мислев да си направам уринокултура на приватно за да видам дали имам некоја бактерија. Прашањето ми е дали знае некој дали прават во авицена или синлаб,колку пари е и дали е потребен упат?
@nevermet18 so ogled na toa sto sme bremeni skroz isto pa da te prasam kako si? Ima li nekakov aber za izleguvanje na bebenceto ?
Лани есента во неколку наврати правев уринокултура во Синлаб 350 денари беше. Исто и Авицена. Упат не треба, приватно си плаќаш. Белки не поскапеле. Јави се телефонски прашај. А Авицена имаат ценовник и на веб страната провери.
Утре сум на цтг и преглед, па ќе пишам што ќе кажат докторите. Мене ми здосади чекањето веќе. Од време на време ме фаќаат лажни контракции, знае да ме заболи кичмата, и тоа е тоа. Ти како си?
Bas isto i jas, cat pat imam kontrakcii ama nisto strasno..Jas vo ponedelnik ke odam na Ctg pa ke videme sto ke kazat i mene veke ne mi se ceka edvaj cekam da rodam oti ova zeskoto me utepa veke. Nikakov strav nitu pak panika osekam sosema sum super ,spremna za raganje Jas mislam deka ke go nosam do kraj do 40ta ,taka nekako osekam
Тешко на сите нас шо сме големки на овие жештини. Додека да влезам во 9ти мислев дека ќе побрза, ама сега и ја си мислам дека ќе идеме до крај. Мене малку ми е страв да не се изгубам на сред пораѓај оти често се онесвестувам, особено при скоро секое одење во болница (не се плашам од доктори, игли, ваљда потсвесно ми е).
Nemoj da mislis na onesvestuvanje togas i Gospod dava sila nema nisto loso da se sluci veruvaj, jas nemam bukvalno nikakov strav nitu od bolnici nitu od doktori a najmalku pak od igli ..Sekoj den cekam da mi pocnat bolki da vidam kako e (iako znam deka kaj nekoi e mnogu bolno kaj nekoi pak ne) ali kako i da bide psohicki sum dosta spremna .. So pozitivni misli terame do kraj..Prirodno li planiras da se poragas?
и мојата матична ми рече во 24 та да проверам скриен шеќер, а други другарки што се трудни покасно... не знам ни јас што да правам, најверојатно како рекле така...