Абе женски вие знаете ако со вас не се консултирам, не ме бидува. Ама ете една личност ме наплаши, не било добро. Јас пијам метилирана фолна и метил B12 и Фемибион во нив има железо, онака плус дополнително не пијам. Фала ви. Дали знаете кои перници за трудници се убави и квалитетни, од која страна да ги разгледам?
И јас исто, осетив, па го немаше недела дена, па вчера ме ишутира асално хахај, еве денес го нема, зависи плацентата каде е, тежината на мајката, каде е свртено бебето и слично Не се секирај нормално е да не го осеќаме секој ден, сега бебето си се врти има место во матката и затоа не се осеќа секое движење нонстоп
И кај мене беше исто,3 4 дена по ред го осеќав и оп наеднаш 4 дена ништо одма паники чуда 300 филма и ете вчера се јави пак... Душата на место ми дојде. Со 1та бременост не паничев воопшто а сега мислам дека поголем паничар од мене нема
Знам, сите паничиме, ама понекогаш разумно треба да ги гледаме работите, иначе кај ќе ни биде крајот а нерви треба да имаме за бебуш кога ќе се роди
Може и од нив да покаже плус дека секојдневно се пијат, јас тогаш Пре Мама пиев само и магнезиум, а после на следната контрола (се читав баш инаку сум заборавила), не пиев неколку дена Пре Мама и си беше 20, 22 железото.. Не е страшно, уживај си
Јас купив од Стружанка, а гледав во Бебе Хоум ама поскапи со топчиња, мојава нема топчиња ама е 10е. Битно да врши работа.
Супер е перницава и врши ептен работа, јас две бремености поминав со неа, последнава ја искинав од што ја утепав од прење дека топло и се потев.
Ти си за ќутек и ќораво и сакато што слушаш. Уствари не е у нив проблемоѕ што си зборат, у тебе е шо ги слушаш. И јас сум паничарка, ама не дозволувам полуучени и приучени да ми влијаат. Ја поише си патам од сценаријата шо сама си ги креирам у глава. Коа се сомневаш нешто ќе прашаш доктор, а за мала отстапка у вредноста на било што, никогаш не е страшна. Особено па не у бременост, коа све ни е изместено. Морав да бида поостра, ама за твое добро
Здраво сакам да прашам дали уринокултура се прави во бременост и дали се зома упат од матичен лекар или од гинекологот? За подетално испитување на мокрачата? Ви благодарам.
Подобро не ги чепкај затоа што после бременоста ќе ти испаднат , а ако почнеш да ги депилирам големи се шансите да ти останат.
Како што ти кажала членката пред мене не дирај. Редовно што депилираш продолжи ама нови регии не дирај. Хормоните се во хаос и кога ке се средат ке се среди. Ако и тогаш има ке извадиш.
Здраво идни мамички ме интересира дали испитувањето на даунов синдром во бременоста е бесплатно во клиничкиот центар во мајка Тереза Скопје.
Da, go ispituvaat preku PRISCA...maticniot treba da ti dade upat,i so rezultatite od prviot skrinig ides da ti zemat krv