Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

iskreno mene ko mi se desi taksito mi bese vikmato za vo drzavna ama ko vlegov mu rekov vozi vo remedika radi vakvi raboti.....pa posle mi vikase doktorkata vo cair ti vecerva gi setas bolnicite(malce ironicno ama jas od koga me pregleda doktorot se smiriv veke)...a vtoro so mi go rece ,.mi gi pobara odma dokumentte od remedika izvedtajot da vidi so pisal doktorot i mislam deka se vodese po izvestajot...e sea jas sum od sk i blisku mi e......

bile84 likes this.
  2. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Еве денес влегувам во 29та недела :inlove: дури не ми се верува :party: Некој се во тек некој не ама апк да спомнам дека не живеам во МКД и немам толку многу прегледи како таму, да не речам немам ич :@ ама како за сите така и за мене. Последнава недела имам вртоглавици некако, намален апетит и како да ми се лоши...Искуство од други? Нормално е ? или....:^)

3. darcy

darcy Популарен член

Јас уште 3 дена сум во 28ма, ама немам вакви симптоми. Додуше од се што читам, се е многу индивидуално - провери си го притисокот само, многу низок знае да јави вртоглавица, а не е штетен (овен непријатен).
    За прегледите, не знае човек што е поарно - од една страна сакам да сум во тек со бебушот да не си правам филмови, од друга имам осет дека цело време сум на некој преглед, а секое одење ми е стрес. Денес треба да одам кај гинекологот, да се провереле протоци на плацентата и не знам што, после сум на трансфузиолог (примам инекции ради ниска вредност на некој антикоагулант, и наместо да ми ги укине минатата недела како што планиравме, ми рече да ја покачам дозата - а тој антикоагулант не се ни испитува кај 90% од трудниците). Следната недела на кардиолог за бебето, да се види да не има предвремено затворање на срцеви комори... После ќе си чекаме Нова година :)

4. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Охооо што напраивте бе (facepalm) Во право си незнам ни јас што е подобро. На почеток бев под стрес дека малку прегледи да не речам ИЧ ама сега некако сум релаксирана скроз. Досега имав само 2 еха и едно мерење на дијабетис, друго ништо. На првото ехо проверија за хромозомски деформации а на второто органите, срцето итн. Во четврток сум на преглед кај бабица и ми закажаа 3то ехо на 18ти Декември и толку... Инаку по правило се само 2 еха ама јас како ризична ми даода дури 3 :P Што да кажам И толку после Декември чекаме да излезе крофната (fingers)

tincemajmunce likes this.
  5. janickaskopje

pa markiza kaj vas ehata se isto sto skrininzite :) detalno eho e toa i kaj nas se praat istite

6. Mandarinka

Mandarinka Истакнат член

Девојки денеска бевме на ехо и ни потврдија дека 100% е машко :):inlove::)

7. galapce

galapce Форумски идол

Мене за прв пат ми кажаа за полот.
    Маж ми велеше дека е убеден дека е девојче,дека сака прво да е живо и здраво а за полот прво сакал девојче.
    Кога ни кажаа дека е машко едвај се воздржа да не заплаче во ординација.
    Нели девојче сакал :lol: ...и сеуште си стои на тоа демек девојче прво сакал.За машко се расплака,како ке реаѓираше ако кажеа дека е девојче?:wasntme:
    И јас се израдував.Мене искрено и сега да ме прашаш ми е сеедно дали ке е машко или девојче,само да биде се во ред и живо и здраво.
    Прашав за полот од причина што си збориме со мешкото,де како со машко де како со девојче.:tmi::rofl:
    Сеуште неможам асално да се израдувам кога цело време мислам на полипот што го имам,и нормално докторите обрнуваат претежно внимание на тоа отколку на бебушот.:worried:

femina11, Moira, bile84 and 2 others like this.
  8. janickaskopje

da si ostanam dostojna na odgovorot na prasanjeto so mi bese postaveno od drugarka mi mm mi pred devet meseci: dsli ti e strav za poraganje?...a jas i rekov ama ic ic ne mi e strav samo da si go iznosam bebevo zdravo pravo do kraj :))

9. bella.s

bella.s Популарен член

Pisav i vo dr tema no i ovde da si ja kazam makata,pa moze nekoj imal nesto slicno,znam deka vo bremenosta normalnoe gradite da pretrpat nekoi primeni,mi stanaa pogolemi,pupkite nekako pocvrsti,po osetlivi,no levata grada ja osekam cudno,nekako kako potopla mi e a vo predelot na kafeaviot del toa kafeavoto nekako e ako ispapceno odozdola,kako nekoj otok,ima i na drugata kako slicno no ne go osekam i e pomalo,imam vo petok za ginekolog ke prasam no mnogu sum panicarka mi e strav,dali e normalno ili ne..

10. janickaskopje

da ne pocnuva da ti tece mleko?? :)) na edna trudnica osmi mesec veke i tecee...:)

11. galapce

galapce Форумски идол

Јас мислам дека нема потреба од паника и дека е нормално.Во која недела си?

12. x-tina64

x-tina64 Активен член

Zdravo devojki edno prasanje do vas ili sovet . Vcera nokeska me razbudi treska i pocnav da se tresam i da povrakam premnogu :puke:inaku cela bremenost ni ednas ne povrativ nokeska prv pat ama creva isturiv i proliv dijarea premnogu izvinete ama na site ni se slucuva toa. Sabajlevo sum samo mnogu malaksana i glava me boli i seuste imam proliv inaku sum 31 nedela se isplasiv malku. Molam za sovet da pojdam na lekar ili ke pomine fala vi .

13. bella.s

bella.s Популарен член

mislam deka e rano za mleko,vo cetvrti sum,inaku se mackam so ulje od bademi,mrsnoe kako becutanot slicno,i kako poprijatno gi osekam gradite,vidov ima i na drugata grada taka toa malalku me utesi,samo sto na levata e poveke,belkim ne e nisto strasno..

14. janickaskopje

мене освен стврднување други симптоми немав само ми сбеа стврднати...али сепак консултирај се со док х-тина мислам дека сепак тееба да појдеш на лекар

15. danichap

danichap Moderator Staff Member

Пред некој ден мене ми се појави под мишката како подкожно испупчено...многу беше болно.
    Еве денеска скоро го нема веќе.

16. Kitten

Kitten Форумски идол

@bella.s
    Неможам да си претставам за каков оток збориш, но веројатно е нормално, многу промени се случуваат. Ареолите потемнуваат и се зголемуваат, а кога надоаѓа млеко потекува и ареолата баш како што ти опиша. Но мислам дека за четврти месец е рано, сепак ќе си го прашаш гинекологот. Јас добив колострум во шестиот месец, но преосетливи ми беа уште од почетокот.

Ме советуваа уште од почеток да ги мачкам со ланолин, и сеуште го користам и додека дојам, помага во за различни ситуации. некои мајки ги мачкаат со кокосово масло, и тоа помага.

17. galapce

galapce Форумски идол

Ваљда од бричењето?

danichap likes this.
  18. fifi16

fifi16 Истакнат член

Mamicki vcera bev kaj ginelologot inaku sum 8nedela, mi rece deka nema srceva reakcija bebeto, me vide i vaginalno, i mi rece da odam posle edna nedela, a tezinata mu e spored 8nedela, mi rece deka mozno e da e zacnato pokasno, a nie na 16 oktomvri imavme odnosi so evakuieanje
    vnatre, taka da posle 16 treba da e zacnato... Dali ima nadez da bide zacnato pokasno ili da se podgotvam za najlosoto... A poslednata menstruacija mi bese na 5 okromvri... Izvinete za latinicata od mob sum

19. danichap

danichap Moderator Staff Member

Ти си 7+3, а вчера 7+2 плус и ако било претпладне
    Значи на почеток/средина на 8 недела...има време и не губи надеж. Кај некои дури во 9 недела се покажува.
    Во моментов смири се и воопшто не мисли на најлошото.

20. sandrinja53

sandrinja53 Истакнат член

28 ма недела сум и трет месец по ред во урината ми се покачени леукоцитите (20-24) а треба до 5, заматена и бактерии (++)...
    Минатиот месец правев уринокултура (демек) стерилна нема ништо
    Дали и се случил на некоја од вас ваков наод 3 пати по ред и што би можела да биде причината? Да направам уште една уринокултура а??? Ви благодарам