Пуста желба да си ги запознаеме бебушките, секакви мисли ни ствара. Уште некој ден ќе издржеме, белким нема да се инаетат да не им се излегува.
Dali nekoja od vas se soocuva so vrtoglavica vo poslesnite nedeli od bremenost? Veke dva dena imam vrtoglavica ,koja kratko trae i mi se pojavuva 2-3 pati dnevno, najcesto koga ke legnam da odmoram?
Здраво, јас сум 37+1, овие неколку дена тоа е случај. Како да ми се замаглуваат и очите. Неколку пати на ден, кога сум седната, во движење не. Која недела си? Јас гледам да пијам повеќе вода и го предавам на времето сето тоа, имам низок притисок и времето доста ми влијаеше и пред бременоста.
38+ sum jas..I mene mi se pojavuva koga ke sednam ili stanam pa se nekogas tesham so toa deka naglo sum sednala ili stanala..A mozda i navistina ni e od vremeto kojznae..
Кај мене скоро две недели е вака. И порано ми се случуваше, ама тоа поради нискиот притисок, а сега и не ми е толку низок. Исто и многу ми се спие, не можам да се освестам од спиење.
Site sme arni znaci hahaha Jas pa vikam samo mene mi se ova slucuva..Uste malku ajdee posle se ke pomine..
Јас денес посебно колку ми се вртеше едвај издржав на работа ништо не помогна ама ќе издржиме нема друго чаре
Здраво мамички, да прашам 9+4 сум имам исцедок жолт и густ ама сега стоев 1 час затоа што работев имам закажано преглед на 30ти август дали да одам порано да проверам уринокултура и дали има место за паника? Прв пат сум бремена затоа имам толку прашања и мисли во глава.
Колку време го имаш тој исцедок? На 30ти секако ќе ти земат и брисеви, и уринокултура ќе провериш и крвна слика и мокрача, ама ако го имаш подолг период оди порано за да не ти е во мисла.
Променливо е некогаш имам бел некогаш жолт или жолтеникав , кога се движам повеќе имам повеќе и исцедок.
Јас сум 16та,исто имам, посебно ако повеќе сум активна или ако пешачам, ја прашав докторката ми рече нормално е, уринокултура правев пред една недела, излезе дека е во ред.. Па не знам, најверојатно кај секој е различно, пред да останам трудна немав никаков исцедок, како останав почнав да имам, а се е во ред засега
Имаш контракции и тоа добри јаки контракции можеби треба да појдеш на лекар ако не си отиденс, пошто по болките што ги опишуваш мислам дека процесот на раѓање започнува, со лесно да ти е
Ве читам со исцедоков, јас еве втора бременост ниту имам ниту сум имала густ жолт исцедок. Ама периодов гаките ми се мокри и тоа многу. Ни боја има ни миризба баш ко вода е. 23та недела сум. Читав наназад мислења дека доста го имале. Ваљда е нормално што знам
Кај мене најчесто е како вода, некогаш е погусто но нема мирис, и некогаш имам повеќе некој денови помалку.. Мене ми е прва бременост
Jas cela bremenost bev mokra, pri krajot mislev deka e vodenjakot. Koj znae dali od zeskoto se potev, koj znae, ama bev utop. Ni miris, ni boja nisto,
Најверојатно кај сите е различно. И кај мене е како водичка, како помочана сум цело време, од почетокот па до сега.
Баш имав пишано скоро во темава, цела бременост бев како помочана. 24часа водени гаќите, 10пара денот сменував,ни боја ни мирис, ништо. Ми викаа нормално е. Цела бременост чисти брисеви и уринокултура.
Мамички дали може мокрача од 8:30 ставена во стерилна чашка да ја однесам во 10:30 во лабараторија? 2 часа дали ќе бидат проблем и дали матична гинеколог издава упат за уринокултура?
Исто и јас само менувам гаки. Ама ете што многу од нас го имаат веројатно е нормално. На минатиот преглед докторот ми рече плодова вода има нормално и доволно (пошто мене одма таму ми отиде паметот). Инаку бебе е ултра активно. Нон стоп мрда. Освен кога сум надвор во движење. Тогаш ја лулам и спие На 4Д втор скрининг, сум за некои 3 недели. Овде го прават од 26та до 30 недела. Не како кај нас рано.
Нема врска тоа. Кога можеш тогаш однеси ја. Треба да издаваат за уринокултура, мене они ми имаат давано упат.