И јас сум цело време со воден исцедок. Докторот ми рече дека се е во ред , но јас се решив да користам секојдневни затоа што тоа чувство ми правеше многу голем стрес, вака ми е подобро.
Da mila nokeska mi bese taka ama eve cel den nekako slabi kicmata od vreme na vreme i stomakot samo ke se stvrdne 2 3 sekundi i tolku
Devojki ajde opisejte gi porodilnite bolki kako vi zapocnaa. Pred 2dena imav na ctg 3-4kontrakcii silni no grloto ne bese otvoreno a bolki ovie denovi custvuvam kako mestrualni ama sredni steganje na stomakot cesto i sredni bolki vo polovinata ovie 3dena.samo cekam pa pocnat silni nepodnoslivi bolki no nema Kakvo e vaseto iskustvo?
Здраво, За 2 дена ке бидам 12 недела, треба да направам милробиолошки брисеви,дали има врска што користам утрогестан 2 по 200 навечер?
Поздрав мајки. Еве нѐ пак од преглед. Цтг покажува контракции, а мајка нишо не осеќа. Докторите викат му се излева на дечкото, може ќе биде во текот на викендот. Цервикс скратен на 24мм, отворена само 1цм и тоа е.
Јас завчера го осетив бебуш прв како мрдка, ама вчера многу малце, а денес воопшто. 19 +4 сум, има ли причина за грижа или се филмам повторно?
Хаха ете ме истите прашања ги поставував. Јас кога го осетив, па после недела време немаше ништо. Па постепено почнав по еднаш-двапати да го осеќам на ден. Не се секирај се е тоа нормално, а знам коку си нестрплива. Иста сум.
Здраво девојки. Вие што се боцкате клексан ај совет. Нели почнав сама да си ги аплицирам во рака, два пати на ден. До сега ми се има случено да ми искочи малку течност или да го пробушам пликчето од другата страна, ама сабајле ептен ја утнав работата. Пола течност ја истискав и незнам како се случи како под притисок ваљда ми искочи иглата и ми прсна во око и другиот дел заврши во вратата. Пликчето веднаш се налегна, ич незнам дали остана течност во мене. Голем проблем ли е? Незнаев дали да земам друга инекција и пола да ја ставам и така си оставив? Згрешив ли?
Зошто не пробаш во нога? Мн е тешко сама во рака без да ти помогне некој. Не би требало да е страшно ако еднаш ставиш пола доза наместо цела.