Јас дур да се отворам 6 прсти не ги ни осеќав, болкички мали. Ама после тоа кога почнаа, нема шанси да не ги осетиш. Значи најдобар опис што јас можам да го дадам е како некој да ти ја корне внатрешноста и плус да те гребе од внатре. На цела мака, на крај на царски завршив
Не сум користела но ако се вагиналети со сигурност не се пијат, пиши и на матичната сигурно има за орална употреба
Можеш слободно да ги пиеш. Утрогестанот е и за вагинална и за орална употреба. Јас до 12та недела ги ставав вагинално после продолжив да ги пијам.
Го прашував докторот вели подобро во рака, во нога можеш повеќе мускул да повредиш. Ја ставам раката на врата и боцкам. (Совет од членка тука и е функционално). Ама ете сабајле највеќе ја утнав работата и не сум воопшто сигурна дали и пола отиде или под притисок скоро се' излезе.
Здраво, дали има некоја што правела прв скрининг во Систина? 10 гн сум и за 2 недели треба да правам. Кој доктор кој прави скрининг и дали знаете цена?
Здраво, јас правев скрининзи во Систина. Првиот кај др.Димчев и чинеше 4650 ден., вториот кај др.Петровска 4900 ден. Закажи си со време, особено кај др.Димчев, одма одат термините.
Slobodno pij gi. I jas gi stavav do 12ta nedela vaginalno, a sega gi pijam. Sea pak Tofiski mi smeni pak po edna navecer vaginalno. Ama mozes slobobodno da gi pies, pisuva i na samata kutija deka se i za oralna i za vaginalna upotreba.
Zdravo mamicki, jas sum 31 nedela i pritisokot mi e 100/48 dali e toa okej ili moeto aparatce ne raboti ?
Епа јас стигнав до 8см и ми понудија опција лајт спинал ама имаше проблем кај мене, бебето не се местеше со главчето во канал. И проблемот беше што лајт спинал трае само 2 саати, а можно беше да не се намести за 2 саати. Така завршив на царски со спинал. Од 6 до 8см ми даваа некои инекции за болка, спазмекс мислам беа.
Извини ако те гњавам, ваљда уште ова. Спиналот и инекциите се стандард процедура односно они ти ги нудат или ти ги бараш? Пример, да не пишеш ти (или друг член) јас не би знаела што да барам.
Па инекции не дека ми нудеа. Видоа болки дека имам и ми ги бапнаа . Спиналот е во секој случај ако си царски.
Пак јас После 7 дена од последено испиено апче Јас отидов после 3 дена и во синлаб ме вратија и ми рекоа така. Среќа чисто е сега се.
@S.o.F.i беше ли на ендокринолог што диета тераш ти дадоја некое ливче? Немам идеи што да јадам жива ненајадена сум
Мојата диета од дијабет центар дадена при разговор со ендокринолог. Доручек 4 лебни единици Ужина 2 лебни единици Ручек 5 лебни единици Ужина 1 лебна единица Вечера 3 лебни единици Ужина пред спиење 1 лебна единица До душе ја само; доручек и ручек имам. И веќе ми се навикна организмот. За повеќе инфо ако сакаш пиши ми ЛП. поздравче
Значи да почекам. Кај мене чисто сумњам дека е чисто, печењето уште си го имам. А, Докторот баш спомна секој лек после 3 дена требало да почне да дејствува.