Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Мила што да ти кажам одам кај матичниот, ми вели ќе треба диета малку.
    Ајде кажи докторе што треба да јадам и како, очекував повеќе совети.
    Тој ми вели па благо да исфрлиш, како толумби, рафиниран шеќер.
    Велам, а бел леб?
    Да да и тоа.
    Ендокринолог едниот отишол во Германија, а другиот гужва многу.
    Велам ако треба ќе одам, не не на граница си не е страшно малку внимавање, ама вели не и да гладуваш.
    И така јас по свое, јадам тонус леб, повеќе салати.
    Благо 3ти ден како не јадам, освен овошје по едно-две на ден.
    Тестенини избегнувам, ориз компир планирам да јадам ама во помали количини.
    За 2-3 недели ќе го проверам пак да видам дали имам резултат.
    Јас незнам дали воопшто несмееме благо?
    Барем еднаш во неделата ?
    Нека кажат поискусните.
    Ти како си?
    :)

2. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Како бе сама во рака?! И јас се боцкам од скоро, ама кога се боцкам сама се боцкам над колк, таму ми е лесно да фатам подебелко кожа, и медицинско лице ми одобри дека може. Во упатсвото пишува стомак за самоадминистрација, јас негде гледав дека заради затегнување на кожата од 5ти месец се боцкаат од страна, а сега не можам да си го најдам инфото.. Пробај во стомак, сите што ги познавам кажале дека и во стомак најмалку боли. И јас планирам да се преориентирам

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    И јас не отидов никаде велат нема потреба само режим построг и ќе се среди..
    Насабајле јадам тонус со хумус, намаз маслинки нешто брзински што ќе ми се најди не можам да си готвам, ручекот ми е салата и тоа што има дома, гледам месо или риба. Каснав и јас ориз 2 лажици колку да не ми е форес ама како порано не. Ужинка јаткасти или јаболче друго овошје ми е страв.
    Вечера најчесто варено јајце јогурт и делам на повеќе пати оти гладна сум 24/7 можеби е грешно ама не можам да трпам:worried:
    Јас нема да испитувам повеќе само ќе терам режим до крај искрено не ми се врви пак низ тој шок на организмот бебката не застана 2 дена од гликозата:sweat:
    Ми рекоја дека ќе треба да контролирам после пораѓај некое време.
    За блачко јас зедов темно чоколадо, исто како какао живо да џвакаш ама боље ишта него ништа па лапнувам по една коцка денот.

@RumShtangla ти благодарам за сликчето, баш ми даде идеи:hug:

На S.o.F.i, RumShtangla и baby 5 им се допаѓа ова.
  4. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Нема проблем мила.
    Јас се придржувам тук и таму. Останав на истата килажа некогаш кога ми е лошо сакала нејќела морам 100мл кока кола да испијам останатото внимавам. Па сега како што е господ никој не е. Со лесно на сите

На Be-yO-nCe и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  5. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Од кога инспекторат е над државата, т.е. владата!? Земи си боледување ако можеш, не се пикај по училници, знаеме каква е хигиената и колку се почитуваат протоколите кај нас. Не можат сите деца онлајн заради еден наставник, ама факт е дека ќе бидат онлајн после месец, кога ќе почнат првите случаи на позитивни ученици :doh:

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  6. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Јас ваков совет добив од членка, прво ми падна смешно и чудно како може така.8-|
    Ама кога пробав ич не ми беше тешко и сега така терам.
    Ама ете некогаш се случи да пукне пликчето или јас сама да го пробушам, сепак не сум експерт.
    :D

0043A449-A3E9-414D-8673-E4C66C8C2AF4.jpeg

7. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
  8. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Денеска е мирен како бубаче. :D Ни б од болки. Ти како си? Имаш ли контракции?

На sikica7 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    2.577
    А не си земам боледување се додека не дојде нож до коска! Ако сите ги аледуваат и мене ме следува... ќе им оатавам потврда и барање и галје ми е. Да одам во ниеден случај, ни еден ден, ама ако ме следува ќе аи го иатерам правото, се заинатив.

10. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Јас се боцкам сама во стомак веќе неколку недели и не само што не боли туку немам ниту една модрица ни ништо, дури и заборавам на следно која страна сум ја боцнала од што нема никаков белег. Кога ќе порасне мешко ќе продолжам од страна иако и сега само лево-десно си се боцкам:)

На S.o.F.i и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  11. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Nisto i kaj mene,nitu kontrakcii,nitu bolki..se e mirno

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Не ти помина од Нифуранот Софи?!
    Мене па секад ми делувал и тоа по 2 милиона сум ја имала.
    Абе да не не ти зеле тебе брисеви убаво?
    Да не ти е вагинална макава наместо уринарна.
    200 000 имаше ми текнува со 3 апчиња поминува печењето на таа количина.
    Види жити се за брисеви убаво, стварно не е можно после Нифуранот да те пецка уште.

13. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Ајде да речам дека не беше со прва мокрача туку со 3та па може и затоа бројот да е помал што знам.
    Немам еве еден ден нема да ме пече па 2 пак ќе пече и не сум искрено веќе свесна.
    До сега 2 пати ми земаа брисеви и беше чисто, ама ги праќаа во Авицена исто како и уринокултурата и ништо немаше.
    Сега во Синлаб пратено и имаше бактерија, па веднаш ми дојде може имам и вагинално нешто, а во Авицена не ми покажува.
    Сакав сега пак да ми земат брисеви, ама Докторот дури до 9ти ми е на одмор, кај матичниот нема шанси.
    Некако и неможам да распознаам од каде точно ме пече, ама осеќам некогаш кога ми се оди во вц и осеќам како нелагодност и пецкање и помалку мокрам.
    А, се надевав дека со антибиотициве ќе се среди.

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  14. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    9+6 сум веќе два дена од како ќе станам имам главоболки . Дали ви се случувало истото? И градите малку ми спланаа па сега сум само со лоши мисли :(

15. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Јас имам најубаво искуство со Фармахем. И носи секогаш прва урина.
    Ама па и трета да е нема да се намали од 2 мил на 200 000.
    Знам дека не знаеш од кај точно те пецка, еве мене од кандидата ме пецкаше.
    Брисевите ми беа чисти а Фармахем дури 3 дена ја здржаа урината на анализс, затоа што им била сомнителна. И на уринокултурата ми покажа кандида, и после докторот ко се врати од одмор ми кажа уствари дека не е можно на бсшиката да иам, дека е всушност контаминација од кандидата и дека матичната не ми зела убаво брисеви. Ми направи он после премивка со генецијана (таа плавата течност) и дури тогаш прекина да ме пецка. Ми рече после 3 премивки, ќе се исчисти ова кандидава, ќе немаш гајле. Затоа ти кажувам за да најдеш асален доктор, инсистирај да те прегледа со спекулум и да ти земе брисеви, бидејќи со глава ти тврдам дека нема шанси да не ти помине од Нифуранот ако било само бактерија на бешиката. Верувај ми, 10 год веќе како се мафтам со сите уринарни бактерии, нема што немам пиено и оперирана сум од леукоплакија на бешиката. Ништо не ми помагало како нифуранот. Напрај ги овие работи за мирна глава, мора со нашиве доктори да им кажуваш што да ти испитаат, пошо само ќе гледаат да 'те пројдат'.
    Пиши ми шо ќе напраиш, ти ја знам маката и знам колку е непријатно. :l:

16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Изгледа се зареков. :D Откако пишав почнаа да ме фаќаат контракции, болки, на секои 10 минути. Таман почнав да се спремам да појдам накај болница, прекинаа. |(

На Herrra, Anaksunamoon, sikica7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Не се грижи со исти мисли бев и јас, ама буквално. Првите недели имав често главоболки по 2,3 дена ми трае после се намалија. Сега знае од време на време да ме заболи пак главава по 2,3 дена. Со градите исто, дека јас и немам некои големи па ќе ми спласнеа и истите мисли ги имав:D Уживај и опушти се:inlove:

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Исто и јас , имам мали гради и само проверувам да не се намалени уште повеќе хахаха .. Ти благодарам на одговорот :hug:

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Leleee .. Sega kako si , nemas bolki se e vo red ? Se bile lazni sigurno..

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    808
    Девојки веке 4 дена мака мачам со затнат нос , зедов марисол капки за нос ама ништо не ми помага (facepalm)неможам да спијам преку вечер .. сабајле се будам со главоболка … хелп …секој совет е добродојден