Непостојани се. Почнува се` пониско да ме боли, и незгодно ми е седењето. Ама мислам дека не е тоа тоа.
Сте сретнале ли некаде прибор/ленти за следње на Ph на вагина? Постои ли воопшто такво нешто кај нас?
Не знам вие колку имате проблеми со стрии дали некој има слично искуство... Покрај новите стрии имам и некои стари бели и сега една ми е издуена како исполнета со течност како плик што излегува од тесни кондури . Дали имал некој такво искуство?
I mene nekna me taka bolese ama ne e toa..Kontrakciite vistinski ke gi osetime so sigurnost haha..jas mislam deka najcesto fakaat nokeska na spienje..
Направи инхалација со чај од камилица и во него стави ментол во кристали. Не верував дека менторлот во кристали така отвара нос. Мене само тоа ми помогна пред месец дена кога бев затната.
Aj jas neprozvana da se uklucham,cela bremenost od pochetok do kraj kleksanite gi stavav vo stomak.Najmalku boli od site mesta koi se prepirachani za nivno stavanje.
Женички 17 недела сум и косата почна многу да ми паѓа Дали е нормално во бременоста или е недостаток на некој витамин Кои витамини би можела да почнам да ги пијам?
Консултирај се со гинеколог обавезно. Кои витамини ги пиеш? Фолна каква примаш? @lia22 ме охрабривте и мене, денес се боцнав сама во стомак.. Тро језивко е, ама не боли како во надлактица или бутче
Значи пиеш и пренатални, и метилирани од група Б, и магнезиум.. Да не ти прави штета вишок на некој витамин?! Или стрес?! Обавезно кај гинеколог/зи на консултација, мене од пренаталните витамини косата и лицето ми се сјајни, густи, и имам проблем со вишок влакна ми се чини сѐ расте на мене, најмногу коса, а за време на доење пола ми испопаѓа, ама тоа муабет за во друга тема
Zdravo meshinja Me nema da pisham tuka vo najubavata tema,ja teram 28 nedela uste malku ostana da si ja zapoznaam I vtorata kerkicka. Jas dezhuram ovaa nokj.Kerka mi ima nekoj stomacen virus so proliv I povrakjanje.Celoto mi omalksa,dushata me boli.Pred malku od son stana so machenje. Se izvinuvam sto pisuvam vakvi raboti ama sakav samo da spodelam... Ni dadoa antibiotik se nadevam se ke se sredi za brzo. Ponedelnik sum na eho da ja vidam beba.Do sega ubavo si napraduva I se e vo red.Jas primam seuste utrogestan od 200 mg poradi iscedocite sto gi imav vo prvo tromesechie.Drugo nema nishto,sekojdnevni obvrski. Mm utre zaminuva na rabota na teren,ke bidime razdeleni podolgo. Dobra nokj meshkovci,imajte lesen son.
Мене во18 ептен ми паѓаше, мислам дека беше бидејќи ги прекинав бромергонот и нагло ми порасна пролактинот. Коса многу паѓа од висок пролактин, затоа на доилки мн им паѓа, но по една недела само од себе се среди.
И мене многу ми паѓа косата кога го прашав гинекологот ми рече дека обично на жените косата се подобрува во бременоста и станува полоша поспартум што ме испаничи уште повеќе и ете уште си паѓа... јас имав корона на почетокот на бременоста па претпоставувам дека е од тоа. Едино само шампон против опаѓање купив друго немам идеа што да направам, ако најдеш решение сподели...
Девојки да ве прашам. Кога почнавте да се поправате? Ја сум 5 недела и 5 дена, на килажа немам качено ни грам а стомаков ми е голем дали е тоа во ред?
Како не е мачење пола и повеќе помина од бременоста јас сум со печење, не го откривме проблемот. За 10тина дена имам закажано контрола, овојпат во Ремедика бидејќи докторот ми е на одмор и ќе речам да ми земат брисеви. Таман и уринокултура ќе проверам, само незнам каде. Финтата е што јас не сум од Ск, а патот до таму ми е 2часа. Ми рекоа дека не треба да помине повеќе од 2часа, додека ја земат урината. Затоа така се фаќа носам втора или трета. Може оваа Докторка нешто повеќе ќе ме советува што и како, па да имам мира од тоа печење. Ти благодарам на секој совет, ми значи.
Мила ти од кога се вака исхрануваш? Кажи ми воопшто не јадеш благо? Барем во неделата еднаш смееме ли нешто убаво блашко да кркнеме. Или да си се помирам хаха.
А зошто не однесеш урина во твојот град? Во центар за јавно здравје на пример се професионални. Јас им верувам на државните лаборатории за таа работа.
Па и тоа го мислев, кај нас ја носиме па тие во друг град ја носат и чекаме резултати. Мене ептен ми се никакви искрено кај нас. Скриен шеќер сто пати се покајав што тука појдов, подобро во Ск да испитав. Никаков ред, гужва голема, кавги. Па пет корони можеш да фатиш, не една.
Супер, ти благодарам. Јас се загрижив Дека и ич немам апетит, ептен слабо јадем. Можам цел ден ништо да не јадам ама лупам со сила