Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Ооо штета

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    8ма недела сум досега +3-4кг

На tina2018 и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.
  3. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    2.577
    Јас па бев уплашена дека мн јадев, а не качував килажа, после качив 2, па уште едно, па симнав 1, па пак качив 2, вкупно 4 качив, натаму ќе видиме. Сега веќе 5м не јадам толку многу.

4. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Од јули негде. Иначе си јадам благо првите 2 3 недели ќе умрев, ама сега више малце по малце, неможам да се оставам без благо. Плус дозволено е 30грама
    Абе од ништо нешто ќе направат

На baby 5 и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Можно е само да си подуена, ќе ти спласне стомакот. Кај мене така беше во почетокот, после до 4 месец немав воопшто меше, а качував скоро по кило месечно. Еден период стагнирав, па качив наеднаш 5кг, ама од тогаш не сум се поправила и еве до крај си останав со таа килажа. Сѐ додека бебе напредува, сѐ е во ред. :hug:

На ruzoo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    4.995
    Си ја активирав пак трудничката перница. Леле, рај невиден.
    Ма ќе ги благословувам деноноќно... :D:D:D:D:D:D
    Малце кнап сме со место, тројца на спална плус перница, ама се држиме добро за сега.
    Лежам и не ми се станува колку уживам...

На Capricorn Taurus, tina2018, baby 5 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Препорачај која перница и од каде е купена?:) Време ми е мене да почнам:inlove: И дали е мека или тврда?

На drugarka и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  8. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Исто мислев. За првата бременост не купив, ама сега мислам дека ми е неопходна. Давајте препораки за перница

За поправање: не се измерив кога останав бремена.. :$ има ли такви "забегани" ко мене? :wasntme:втора бременост, само посакував сѐ да е во ред и ич не ми текна. Може и оти во првата бременост ставив 10 кила и сите беа воодушевени, а јас не ги симнав лесно, т.е. ги симнав и во минус отидов после 3години :doh:

Последна измена: 22 август 2021
    На drugarka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    4.995
    Од лала (инстаграм), се крстам во неа, за првото се изнаспав до 41 недела спиев до 14 саати минимум, милина. Плус морав и да лежам. Сега буткав некако до 25 та недела, вчера кога ја извадив, легнав со син ми во 9 се разбудив во 7, преееееодморена и наспана и среќна. Ни болки ни вртење, сум се закотвила, мерак. Малце е голема, но тоа е поентата уствари. Се каам што порано не ја извадив.
    А маж ми ми вика, за роденден да ти купам пак таква перница, многу ја сакаше, викаам аааа си ја чувам под спална, нема бегање мора да смислиш друго. :D

На tina2018, baby 5 и Сара Лав им се допаѓа ова.
  10. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Сакам гооолема ]:) колку пари е? Поштарина нормална или ко за нешто гооолемо? :D

11. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    4.995
    Pillows_lala види на инста.
    Ја нарачав пред 3 години, не се сеќавам за цена, ама ја перам во машина имам 9 кг машина и не е мрдната.

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Devojki zdravo dali nekoja imala iskustvo so citrobakter kozeri vo urinokultura?

13. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Нема потреба да мислиш на качување килажа или да “јадеш за двајца” продолжи како и порано што си јаделе доколку можеш и дололку немаш аверзија спрема некоја храна, јас сум ужас со оброците по цел ден не јадам само вода пијам и повраќам па тек навечер каснувам нешто не се оптеретувам и си го слушам телото без да го мачам бебушот секако има со што да се храни си црпе оно од вишокот. Иста килажа ја држам од почеток 64 кг и немам уште меше ,10 недели правиме денес се надевам дека е се океј со бебушот , го немам видено 4 недели :(

14. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Јас сум 19 +6 и 6кг сум поправенка. Ама само у мешето ми се гледа. На другите места сум си иста. Инаку почнав негде од 3ти месец да се поправам мислам дека, од 10та недела навака. Ма да ја не јадам нешто многу, неам некои желби посебни за благо или за друг вид на храна, како што имаат повеќето трудници.
    Колешка моја ми кажуваше дека она дури ослабела дур била трудна.
    Така да секоја жена си е посебна приказна, нема апосолутно правило никакво, а и тебе ти е многу рано за поправање, чекај малце точкичка е тоа уште, којзнае дали има срцева акција уште.
    Стомакот ти е подуен, и мене ми беше.
    Најнормална работа у бременост е тоа, како последица на зголемен прогестерон.
    Уживај, дур бебуш напредува, све е нормално. :D

На tina2018, NIKA@, tanja11991 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    1.796
    Јас сум си дебела секако, и без тоа имам голем вишок на кг.
    Иначе имам 82кг :О

На bybeDkid и tina2018 им се допаѓа ова.
  16. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Срцето веќе го слушнав во 7ма недела и во првата и во втората бременист не повраќам си јадам колку што ми се јаде не се прејадувам а кога бев на преглед последно гинекологот беше изненаден од големината на плодот во 5та недела беше точка во 7ма веќе дупло поголемо таканда кај секој е различно само да се здрави и живи бебушите ❣

На bybeDkid, tina2018 и stsmua05 им се допаѓа ова.
  17. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    И јас не качив килажа до сеа, еве 21 недела само 4.5 кила сум поправена, јадам како и претходно, за еден човек и освен меше немам вишоци нигде

На ruzoo, bybeDkid, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.347
    27 недела терам, настинав страшно, прво беше малку црвено грлото и ме гребеше ама не сум била за антибиотик, суво кашлав па може од нос да ми се слева, некоја алергија за која повторно не сум била за никакви лекарства, се убив од прегорен шеќер, ментол бонбони, пантенол два пати на ден, прополис еднаш во денот, зрно бибер (само еднаш пробав). Денес и вчера се напив по еден парацетамол зошто и носот почна да ми тече, и се осеќав како да кревам температура а немам мерев. Матичниот доктор ми вика нема шанси да е корона, башка прележав пред 8 месеци. Кашлам и кивам и нормално се напрегам со кашлицата. Денес веќе четврти ден, мислам се преморив од кашлање и кивање и сега послабо го осеќам бебето. Страв ми е од напрегање за кашлање да не сум направила беља некоја. Совет некоја и искуство да сподели?
    Инаку утре сепак ќе одам на приватно да се тестирам, барем да бидам сигурна дека не е корона :sweat:

19. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Абе како може од напрегање и кашлање нешо да му напраиш на бебуш?! Дај не зезај те молам, па тоа си е заштитено внатре, ако беше така лесно да им наштетиме до сеа никоја немаше да роди.
    Ништо не му е и ништо нема да му биде, биди си мирна.
    А и да си се тестираш, сеа сите повторно се испозаразија, што си е сигурно-сигурно си е. :D

На ivani30 и S.J.Parker им се допаѓа ова.
  20. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Alergoforte на healthaid пробај, безбедни за бременост и отстрануваат алергиски симптоми

На S.J.Parker му/ѝ се допаѓа ова.