@nevermet18 @Dulceee Samo sto zavrsiv so pregled 3cm sum otvorena,bolki nemam nitu komtrakcii,me gledase doktorkata vaginalno veli skroz dolu e nisko spremno da izleguva sto znavi nema da sesime uste mnogu vo stomak bas sum srekna Vie kako ste?
Ох се надевам ќе се породиме за брзо. Докторката беше голем оптимист ама некако не му се излегува на моево. Имам чувство како ништо да не се менува, како да сум 8 месец. Каде ќе се породуваш?
И кај мене се чувствува ко да е главчето. И тоа најчесто кога ми се оди во вц, после тоа не ми прави така ..
Ајдее, може ќе не` претркаш. Јас само во петоци идам на цтг, така што ако до петок нема ништо, тогаш ќе видеме што и како... Сега за сега никакви контракции, не осеќам никаква промена, освен што ептен почнува да ми е тешко.
Здр девојки , пред неполна недела бев на втор скрининг се беше супер ,денес од време на време имам болка доле кај левиот јајник,а малото е супер активно буквално има моменти кога ме нокаутура можно болката да ми е од тоа пошто и ниско го носам или .. ? Инаку сум 22+4
Тие што сте биле на Гак за скрининг, ме интересира дали сеуште мерат температура на влез, бидејки лани мереа?
PA sigurno e od toa, koga se e vo red so skrinig, mislam deka nema prostor za panika, imam drugarka sto bebenceto nonstop I bese nisko i imase mnogu cesti Bolki vo dolniot del od stomakot
I jas nemam nitu kontrakcii ,nitu bilo kakvi bolki ili pak nekoj cuden iscedok no ete sum se otvorila 3cm .Vo cetvrtok koga bev na pregles bev 1cm denes 3 sto znaci dobro e..Doktorkata veli deka do vecer,utre moze ke bidi da se porodam ako ne nedela na termin sleden pregled
I jas se osekam kako da ne sum pred poragaj osekam kako da imam uste nekolku mesexi za nosenje..Vo Remedika zakazav poragaj kaj Simonida Kotlarova.. Zenata e zakonnn ama stvarno zakonn ne znam kako da ja opisam ..
Бев јас на скрининг таму кај Петрова. Инаку многу убави зборови за Котларова имам слушано Со лесно да си поминеш
Моево не сака да се сврти никако надолу, си фатило положба со глава под желудник и ужива. Него кога сме веќе кај оние лажни контракции.. мене оваа недела ми е стврднат стомакот тоа ли се лажни контракции? Ќе видиме у понеделник влагам у 34та, пишано ми е ехо и цтг па ќе видиме.
Pred 3 nedeli ne merea... Jas bev za da mi prepisat kleksani I vnatre bese haos... So maskite pod usta si jadat si pijat mislis virus nema... Edinstveno sto ako si so pridruzba ne ja pustaat vnatre mora sekoja trudnici Sama da vleze
Мила јас и пред бременост десниот јајник ми беше поосетлив, јас сум тежок метеопат ме билат раце, нозе и јајникот го осеќам кога се менува време. Исто бев на втор скрининг и ја прашувам докторката, тас вели јајници сега се во мирување нема шанси да е јајник, а јас неколку дена по ред си имав таму болка. Вели се шират лигаменти, матка. И сега еве од време на време ќе имам таму болка, се надевам нормално си е.
Јас во почетокот на ноември во 7 ма недела бев позитивна на ковид и фала му на господ се заврши добро и во декември многу ми паѓаше косата и ми кажаа дека тоа било од ковидот иако пиев витамини си паѓаше 2-3 недели после се среди
Не мисли на тоа,само бебето да ди расте и да се развива а килажата кај некои повеќе кај некои помалку се е индивидуално до организмот.Јас се поправив 5 кг во бременоста и си родив преубаво синче живо и здраво