Алпенкрафт можеш да го користиш безбеден е за трудници.Јас со ковид само тој сируп ме спаси од кашлицата и плус ми беше препишан од др Таше
Здраво мамички , витамините ги пијам навечер пред да си легнам ама од како ќе си легнам заспивам 2 сата после легнување дали има некој проблем што ги пијам толку доцна пошто некогаш ми е лошо од нив и само навечер не ми е ?
Нема ништо лошо. И јас истата тактика ја користам. Инаку ми е лошо, само навечер ми е подносливо да ги пијам.
Денес бев на трет скрининг во болница,34 недела сум,фала Му на Бога се е во ред,но малку се загрижив што докторката ме закажа за цтг дури на 23 септември,тогаш ќе бидам 38 недела веќе. Не е многу време до тогаш? Со првите две прво цтг ми било 36 недела,а сега не знам зошто толку доцна.
Никој не мери на влез. Освен што, оние накурченине од обезбедување батковци шо мислат дека се некои квази џандари па секоја трудница што им се обраќа на мк јазик ја пуштаат сама па и да и се слоши нема везе, додека трудниците со алб јазик со влегувааат по цела фамилија дури. Пази како квази обезбедување прави дискриминација.
Една молба, некоја што до сега вадела конзилијарно да ми прати слика од документот да видам дали сите печати ги имам?? денес бев на конзилијарно прв пат, и ми дадоа извештај се океј, но како ми ги дадоа док јас одма искочив бидејки ми беше мнг лошо, и сега дома видов дека ми вратиле и пресметка и упатот и све заедно со извештајот и мислењето за конзилијарно. Нз дали на шалтер после тоа требало да одам.. А бевме сите на шалтер пред да не викаат внатре.
Точно, никој не мери, во понеделникот бев. И замислете една албанка што чекаше (со сите трудници) лабава му вика на докторот како имала температура и кашлала 3 дена. И со цел памет си седи со сите трудници. Да мереа температура незз како ќе пројдеше. И да, мажи не пуштаат, маж ми еднаш го нема видено бебуш на ехо. А албанциве со се трети братучеди влагаат сите. Среќа не чекам и идам кај докторот директно иначе којзнае шо можев да 'закачам' од све што пуштаат.
Јас кога бев баш и донесоа она “апаратче” за мерење температура и нас ни мереа така се е погодило ваљда
И Систина не мереа денеска на влез.Мм го пуштиа на цтг со мене.Кај докторката рекоа може само ако има вакцајна примено .
Женски здраво, еве денес 20 +5 скрининг, се си беше во ред ама цервиксот малку ме загрижи 32мм. Докторката ми кажа дека се е во ред и да не се секирам само повеќе да одмарам, а утрогестан и така земам навечер уште од 5та недела. Изгледа и јас сум малку параноик се надевам ќе биде во ред. Гледам на нет некои параметри и малку се испаничив.
Што значи - постелката е на заден ѕид?! Хомогена била, и тоа ми кажаа. Нема среда а да не се качам на одд да си го видам детТо
Дека ќе ти искачаат ноџиња и рачиња пред крај кога ќе тегне, ќе се оцртуваат. Топ е тоа. Така треба да биде.
Денес си останав без заб . Прееска после ручек почна ужасно да ме боли осмица. Правец на забар. Ми вика за водење е, бирај дали сакаш да пиеш една недела антибиотици па да дојдеш да го вадиме без болка, или одма да го вадиме ама не ти гарантирам дека ќе фати анестезијата поради инфицираност на забот. Се одлучив одма да го вадам. Не беше толку трагично фати анестезијата само ме изнатегна со клештите дека осмица. Бебе активно гајле нема, неа ништо не и правеа што и е гајле .
Temava ja otvaram posle 5 meseci…. Eh kolku mi falat muabetive tuka, so lesno na site idni mamickiiii i uzivajte dur bebinjata vi se u stomak, posle toa sipki
Поздрав од интензивна. Ме примија ноќва со болки, 33+2 Отворена не сум, терапија да сум примела за болки па може ќе ме пуштат утре. Пре испаничена сум. Сакам дома.