@RumShtangla мирувај и без нервоза, труди се колку што можеш да си смирена Јас во 28ма недела примав зреење, и 29та. Издржав до 37+5. Ќе издржиш и ти, во добри недели си
Лајкот е за поддршка. Знам дека иако сите ти велиме да се смириш, дека си визнемирена и се плашиш. Ама како што кажа една членка, добро е што си реагирала на време и што веќе немаш болки. Ете ќе примаш инекции за зреење, ќе те надгледуваат во болница подобро и посигурна си таму. Ќе си одиш и дома не се секирај, само издржи се' за бебушка. Те силно. Се молам за тебе! Известувај не кога можеш.
Јас денес ја примив втората доза на зреење во 31ва недела. Колку време трае зреењето и како функционира не ни прашав. Ако знаете инфо подетално пишете
Јас примив 2 инекции во 30та нед, после 2 инекции во 32нед, и денес и утре примам 3та доза, денес сум 33+1.. кај секој е индивидуално зависи ситуацијата за колку дози ќе се примат колку што знам, и да обично одат еден по друг ден на 24 часа.
Јас сум 37+2, денес бев на прв контролен преглед, на упатот имав и ехо и цтг, но ми правеа само ехо, рекоа дека рано било за цтг, да се вратам наредна недела. Иначе, бебе тежи 3.200. Не знам до кај планира да оди.
Јас вчера и денес значи сум примила прва доза. Аха, значи две недели имаат ефект претпоставувам, после две недели ќе мора пак. Тоа ме интересираше дали еднаш се ставаат и толку или има повеќе дози
Така 10 дена до 2 недели имаат ефект колку што знам и јас, затоа примам и 3та доза изгледа јас. Епа превентивно е кај мене оти сум со серклаж засега е добро вчера и цтг правевме беше добро е сега долу како е што е незнаеме затоа одиме уште оваа доза. Најверојатно ќе примиш уште еднаш најмалку но немора да значи докторот одлучува. Мислам дека нема штета од инекцииве колку што читав.
За два месеци хемоглобин од 110 на 100, со испиени 4 кутии тотхема. Шо да сменам? Пред бременост пиев хеферол 2 месеци и ич не ми покачија хемоглобин. Иналу цел живот сум со 120-125 хемоглобин. 21 недела сум. Совети?
Јас пиев Хаемовит плус 1 месец. Железо од 10 на 21 хемоглобин од 115 на 125.. Консултирај се со матичен, пробај ги.
Фала на одговорот, и да знаеш натака ми идеше паметот. Ама бев и на скрининг во меѓувреме, супер растеме и ми кажаа нема потреба од паника и дополнителни прегледи заради гликозата.
Poddrshka od mene.Nemoj da se plashish ke gi smirat bolkite,ke te pregledaat i koga ke bidesh za doma ke te pushtat. Mozebi nekoj luda ke me napravi,no jas pa sakav da sum vo bolnica tamu se chustvuvav najbezbedno (ne deka obozavam da ne me svati nekoj taka).So visokorizichna bremenost bev,bolki skraten cervix,serklaz,primav zreenje..Blagodarenie na d-r Tofoski koj mi ja vodeshe bremenosta se dobro se zavrshi,se porodiv 38+1. Imaj samo pozitivna misla,ne se plashi,kako ke ti kazat d-r taka i ke bide se dobro Ti pushtam srekja Za mesec dena ke si se gushkash so tvojata srekichka.
Прво фала на одговорот....Иначе јас пијам доста количина на вода....Повеќе пијам од колку што јадам ) Сега фала богу на вчерашната крвна слика е се во ред...Поздрав