Другарка пред нецел месец се породи. И падна и после 5-6 саати го роди бебето. Но не мора да значи, не е правило
Супер тогаш може ќе те пуштат утре јас бев со синко така само што јас бев отворена 4 прста а без болки до уредно цтг и примав две дози за здреење и дома со строго мирување издржавме до 37+4 со лесно и ќе бидете во ред гушки
За брзо завршила работа. Ја не сум сигурна дали ми падна оти се туширав и само видов на плочките дека имаше крв... Се помислив да не сум се исекла и одма излегов да проверам, ама на гаќи нема ништо, да е исечено ќе има пак крв. А болки, контракции, ништо немам. Не знам што да мислам.
Малку терсене дека за време на бањање не можеш да знаеш дали потекло водењакот. Тркни до лекар ако си во можност.
Jas posle 3 Dena Se porodiv prvo imav takvo kako krvav sluz Ama posle pogolemko parce izvlekov ne e Mal cepot
Дали некоја имала проблем со одење по голема нужда во бременост? Јас сум 10та недела, 1 неделно дали можам да одам и тоа ептен малку. За разлика од тоа претходно каков ми беше побрз метаболизмот, ова е ништо. Претходно најмалку 2 пати дневно, иако храната ми е претежно иста, само сега повеќе количински внесувам. Стомакот ми е многу тврд и надуван ми е како да сум во 5,6 месец Само јадам а ништо не исфрлам од мене Пробав со смоквак сирупот, јадам модри сливи и смокви, пиев и рицинус и ништо. И како се храните во бременоста? Јас постојано чувствувам глад и многу јадам. Гледам повеќе овошје, лубеница да внесувам демек да се заситам но само повеќе ме огладуваат.
Ne mora da znaci deka ke imas bolki koa ke padne , mene nokeska u 2 mi padna sabajle u 10 30h rosiv, vistinskite i najbolnite bolki pocnuvat otkako ke pukne vodenjak.boli mnogu iskreno ama se trpi
Индивидуално. Duphalac мислам дека се викаше сирупот, го користев во првата бременост, сега терам со пробиотици и смокви свежи, и чаша вода на гладно наутро. Нормално е да има промена во столицата и фрекфенција и други карактеристики под влијание на хормоните. Важно е да не напнуваш. Во почетокот на бременоста и јас имав желба за буквално секаква храна, и јадев сѐ, гледав да биде здраво ама имаше и пица и хамбургер и бурек Верувај ќе помине после 3-4 месец. Јас сум 20+ недели и ми се стабилизира апетитот, јадам многу повеќе свеж зеленчук и овошје од претходно, и имам вечера за разлика од пред бременост.
Сеуште сум на патолошка синоќешното и денешново цтг уредни, болки не осеќам. Никој не дојде да рече за примање за зреење. Така да не знам. Чекаме визита. Патем дали знае некој кое време е визита на патолошка, оти ако прашаш очи ќе ти извадат
И тоа не мора да значи дека ќе ти пукне дома. Со двете деца ми го пукнаа во болница, а чеп првиот пат ми падна исто околу 24 часа претходно пред да почнат болките. Со лесно!