Мене двапати така ме фаќаше на лев задник нерв, и си тераше по два-три дена. Потоа ме фати колк, изгледа се ширеше, е од таа болка не можев да одам, престана по 5 дена.
Ме болат г'зните коски, или долен дел на карлица, како да имам модрици на нив, 22недела сум и веќе недела дена вака ме боли, и кога лежам и одам и седам, како неразгибана се осеќам, некој со слично искуство
Е па мојата е од десна страна. На станување е најостра. Од денес и едвај се движам. И маж ми ме масира и парацетамол се напив, ама јок, никакво подобрување. Се надевам ќе попушти некако сама по себе не ми се иде више на гинеколог аман
Bebusot e super, si cica si spie miren e ne placi toa e najbitno da ne mu se uroci taka da si ostani.
Со каква крема се мачкате за болки? Јас имам болки во грб, никако неможам да се наместам. Од обична масажа не ми поминува
Mamicki jas vlagam u 6ta nedela pocna zeludnik da me bole kako da mi gori, nemam apetit i ako jadam toa malce sto ke go apnam ne mi ja vari hranata zeludnikot go povrakjam posle 1h. Dali e normalno toa i kako vi pominuva? Nova sum, prv pat mi e i moze ke pisuvam cesto se ucam tek ne mi zameruvajte.
Избегавај тешка храна. Јади помалку но повеќе пати. Внесувај течности. Сега цел организам се врти наопаку. Нормално е. Баш си на почеток. Со лесно❤
Здраво трудници сакам да ве прашам тие што пиете магнезиум каков пиете? Мене ми препорачаа еден во аптека, демек тој го препишувале на трудници а сега читам пишува не е препорачлив за трудници и доилки а гинекологот ми кажа да пијам.. совет?
Јас овој го пијам, не ми е јасно како може да ти препорача нешто во кое што упатство пишува дека не е препорачливо за трудници ццц
дури и ме убедуваше дека на нејзината колешка и бил препишан баш тој. Среќа не се напив, прво прочитав. Фала ☺️
Мамички помош,цела вечер око немам склопено од болки во половината,долниот дел на стомакот(како шо се тегни бебе, така болки осеќам),колковите, бебе активно 100% не застана цела ноќ со тегнење,за пораѓај е рано 34+5 сум,ова прв пат ми се случува. Да земам магнезиум би ми поможило ли, и колку кесички е дозволено да се пие дневно?
Како некој кој има многу болки (најмногу во срамната коска, колковите, завршетокот од "опашката" и мочните канали поради удари во бешиката), веќе подолго време пијам 2 пати по 400 мг магнезиум, едно преку ден со другите витамини, второ пред легнување со бе комплекс. Инаку моментално сум 37+5.
.Јас мила овие болки ги имав некаде окоу 30 недела.На контрола се си е во ред.Сешири расте и еве од тогаш ми се намалија болките ама никако не можам да фатам позиција за спиенје и јас сум жива ненаспана
Трета бременост ми е,ама прв пат вакви болки имам,и еве од кога станав и се развижив ми се намалија,ама кога легна пак исто
Да не бидам песимист, ама искрено мене не ми помага ништо. Ама јас сум ситна конструкција, карлицата ми е мала, а бебе постојано е понапредно, еве пред некој ден ми рекоа на ехо дека е 3,200 што е поприлично многу за неделите. Ама си се тешам дека сум пред крај, едвај чекам барем еднаш да се наспијам без болки, да легнам на раат.
23 недела сум, само барам некој да ме масира ама без промена. Незнам кој креми се дозволени во бременост.