Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    25.156
    За болки во грб од најголема помош е прошетка. Секој ден редовно колку можеш повеќе. Исто и одредени вежби.

На Bubamara87 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  2. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    @nevermet18 како си кога ќе одиш на цтг?

3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Супер, исто како да не сум трудна. :D Да јадам нешто и ќе одам, па ќе пишам тука. Ти како си?

@Dulceee да не има вести?

На sikica7, tina2018, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  4. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Супер чекаме инфо јас добра сум ја успав малава сега па јадам

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    5.693
    тука сме негде јас сум 24+4 . иначе се надоврзав на ова мислење затоа што сакав да кажам дека и мене ми помага највеќе движење и тие денови кога повеќе се движам немам болки. сепак работам во канцеларија и седам пред ком. по 8 саати тоа многу ми допринесува за болките, деновите за викенд доколку сум во можност пешачам тогаш ме пушта болката... не сум пробала да вежбам иако пред да останам бремена бев многу физички активна, а сега ми е веќе страв. инаку јас кога се консултирав ми рекоа магнезиум и калциум да пијам и да не се улежувам , од друга страна цел живот сум ситна - се движев од 50кг до 53 макс. моментално сум 63 што значи веќе имам качено 10 кила :( што мислам дека исто и тежината ми влијае за овие болки. не знам дали ти е уредна бременоста ама доколку ти е пробај со редовни прошетки може ќе ти помогне

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  6. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Тоа е проблемот, што морам да лежам. Знам дека движење најмногу помага ама мене не ми е дозболено.

7. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    25.156
    Уредна ми е, супер е се', но јас сум сега 37+5 и ми е екстремно тешко пешачењето. Вчера едвај изодев вкупно 2 км (по километар во правец), кај ме боли цела карлица и ме штипат мочни патишта, па уште и не можам да дишам, одма губам воздух. А до 7ми месец пешачев секој ден најмалку по 5 км, некогаш знаев и по 7/8 да ги истерам. Ама после се' помалце и помалце можев, сега едвај се движам и низ дома. И јас цела бременост, еве и сега се уште работам по 8 саат пред пц (од дома од 4ти месец наваму), затоа велам, мора да се има физичка активност, иначе уште толку болки се има. Веќе подолг период не можам ни вежби да правам поради големината и тежината на стомакот, порано редовно секој ден по 10ина минути си правев одредени вежби како "мачка/крава" што се. Иначе, јас почнав со 48 кг, а сега веќе имам 64 од кои во последните 2 месеца немам ништо накачено. Башка као сите кг да ми се отидени во стомак, цело тело исто ми остана, а стомакот како џиновска лубеница ми е. :lol: Па после карлицата пати... не може да издржи толку тежина. :D Јас само се надевам дека добро ќе поминам на пораѓај, некако ме фаќа страв, мала карлица, големо бебе. :wasntme:

На S.o.F.i и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  8. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.257
    Нема :D Статус кво. Кај тебе? :l:

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Ич не се плаши од работи кои не се во твоја моќ :) Јас првиот пат се плашев од мала карлица, бебе мислев ќе биде големо, прво мислев дали да барам царски заради сите приказни, па како поодмина бременоста сакав природно ама со обезболување, па на крај сакав целосно природно.. Цел план за породување имав, ама се породив порано, непозната причина ми го дупна водењакот а не се отварав, нит имав контракции и ме породија царски, и тоа со целосна анестезија. Во ниедно сценарио не можев тоа да го предвидам. Совет од мене: уживај колку што можеш, не мисли на пораѓајот уште затоа што и самата ситуација и бебе имаат удел во тоа како ќе се одвиваат работите

На Capricorn Taurus, Simooone, MissChievous и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Ме скараа оти не сум родила до сега. :D
    Цтг покажува од тие вистинските контракции, ама не сум отворена и тесна ми е карлицата. Ваљда ќе бидам царица. Чекам докторот да се врати од пораѓај па да ја договориме работата. :D

На Kaja991, baby 5, Anaksunamoon и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    5.693
    тогаш најверојатно ни останува само да си трпиме и да видиш негде по форумов прочитав од некоја членка масажи за трудници дома доаѓале имаше пишано дека од една масажа ја пуштиле болките...

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Како и да е дали природно дали царски со лесно нека ти е за брзо ќе се гушкаш со бебка :D:hug:

Последна измена: 29 август 2021
    На Anaroz1 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    25.156
    Едно можда малце чудно прашање. Немам стрии на стомакот, но затоа пак веќе неколку месеци пределот околу пупакот ми е зеленкаст и екстремно сјајен. Као да е исполиран, блешти. Можеш одраз да си видиш. :lol: Што е работата, има некој слична дешавка со кожата?

14. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.257
    Не се секирај. Како треба така нека биде, само што поскоро да ги видиме бебулињата :D

Пиши што си направила:l:

На ivance.. и nevermet18 им се допаѓа ова.
  15. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Од која недела и што имаш мачкано за стрии на стомачето? :inlove:

16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Ништо женчиња, за среда се договоривме со докторот да ме сече. :D

На ruzoo, Hristinakiki02, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Со лесно мајка, уште некој ден ќе си ја видиш најголемата љубов во животот. :hug:

На Mrs.Sofija, ivance.. и nevermet18 им се допаѓа ова.
  18. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    25.156
    37+5 сум, повремено мачкам од маслото со алое на Johnson's baby, повремено од еден лосион на Alverde со масло од коноп и повремено од Здраве кремата. Ама ич не сум редовна, особено летово, многу ми е топло за да мачкам работи, а и цело лето самата кожа баш на стомакот ми е доста мрсна. Ама многу ми е чудна кожата околу пупакот, зошто е толку исполирана и со чудна боја. А и многу ме чеша тука, језда претпоставувам така си е зш нонстоп се растегнува.

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. temjanushka123

temjanushka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    31
    Не постои магнезиум кој не е безбеден за трудници :)

На Oneo, LiquidLuna, bybeDkid и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    5.693
    сосема е нормално... само искрено не знам дали нешто ќе ти помогне. јас бев иста како тебе, почна 6та недела повраќав се, желба за храна никаква. ме советуваа повеќе пати да јадам по малце, џвакав рупурут, пиев антиметил, сода за киселините... ништо не ми помогна. после 15-16та недела само од себе ми помина и ми се врати апетитот. со лесно да ти е цела бременост пробај да јадеш нормално да не гладуваш иако немаш апетит, кога ќе дојде второ тромесечии поминуваат најчесто мачнините... така сите викаат, така беше и кај мене :):D

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.